kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

4 kalóriadús, de isteni édesség

4 kalóriadús, de isteni édesség

A vasárnap délután tökéletes arra, hogy valami krémes, tejszínes, csokoládés nyalánkság elkészítésével töltsd.

Szerző: Fehér Ági
Forrás: Femina.hu
2010.01.03.

Ilyenkor általában mindenki a fogyókúrával van elfoglalva, hiszen eljött a fogadalmak, jobban mondva azok betartásának ideje.

A tökéletes piskóta titka
A tökéletes piskóta titka
A legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpelCsokis sütik minden alkalomra17 csodás desszertA legfinomabb muffinokÍgy készül a tökéletes linzertésztaA 7 legjobb édesség, ami alig hizlalCsodaszép cupcake-variációkMinden, ami a tökéletes sütihez kell17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!Csodás, ízletes gyümölcsök leveshez és sütihez

Ha nem tartozol közéjük, akkor íme, néhány igazi kalóriabomba édesség, mely megéri a bevitt energiát, hiszen ellenállhatatlan.

Csokoládétorta

Ez nem csokis vagy csokitorta, hanem valódi csokoládé. Remek meglepetés születésnapra. Bár kicsit macerás, minden percet megér.

Hozzávalók a tésztához:

  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 15 dkg 50%-os csokoládé
  • 15 dkg liszt

Hozzávalók a krémhez:

  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg porcukor
  • fél vaníliarúd
  • 2 dl tejszín

A vajat egy csipet sóval és a cukorral keverd ki, majd add hozzá a tojások sárgáját is, és keverd simára az egészet. A csokoládét olvaszd meg gőz fölött, és keverd a vajhoz. A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd a  liszttel felváltva keverd a krémhez. Óvatosan forgasd össze, hogy a tojáshab ne törjön össze. A sütőt melegítsd elő 190 fokra, majd a tésztát töltsd sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süsd 50 percig.

A csokoládét olvaszd meg gőz fölött. A vajat, a már nem forró olvasztott csokit, a porcukrot és a vanília kikapart belsejét keverd össze. A tejszínhabot verd fel, majd keverd össze a vajas krémmel. Ezután töltsd meg a félbevágott tésztát, és kívülről is vond be a krémmel.
 

Trifle

Hozzávalók:

  • 25 dkg piskótatészta
  • 5 dkg cukrozott mandula
  • 5 evőkanál konyak
  • 25 dkg konzerv őszibarack szeletelve
  • 0,5 l tejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • habfixáló

A piskótát, melynek a receptjét itt megtalálod, kockázd fel. Tölts meg vele egy átlátszó tálat, majd locsold meg a konyakkal, és szórd meg a darált, cukrozott mandulával.

A barackot szeleteld fel, majd tedd a piskótára. A tejszínhabot verd fel a cukrokkal és egy kevés habfixálóval. Vond be vele a piskótát, majd tedd hűtőbe egy órára. Tálalás előtt szórd meg cukrozott mandulával.

Betöltés...

Képviselőfánk

A képviselőfánk égetett tésztából készül. Olvasd el, hogy kell megsütni a kis gombócokat.

Hozzávalók a krémhez:

  • 4 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 2,5 + 2 dl tejszín
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • porcukor

A tojások fehérjét verd kemény habbá a cukor felével. A tej felét melegítsd össze a tejszínnel, a tojások sárgáját keverd ki a cukor másik felével és a keményítővel. Keverd bele a maradék hideg tejet, majd apránként öntsd a keveréket a forró tejhez. Főzd sűrűre, majd húzd le a tűzről, és keverd össze a tojáshabbal.

Az égetett tésztából készült bucikat vágd fel, majd a krémet nyomózsákba töltve nyomd bele. Erre tegyél tejszínhabot, majd tedd rá a kalapkát, és szórd meg porcukorral.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.