kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

101 süteményrecept egy kattintásra

101 süteményrecept egy kattintásra
Plusz 4 kedvenc alaptészta

Ha a nagyi úgy írta le néhány süti receptjét, hogy bizonyos dolgokat egyértelműnek vélt, akkor segítünk.

Forrás: Femina.hu
2009.11.15.

Mindig az első lépés a legnehezebb, sok recept pedig úgy jelenik meg, mintha mindenki csípőből tudná, hogyan kell égetett tésztát készíteni.

A tökéletes piskóta titka
A tökéletes piskóta titka
A legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpel17 csodás desszertA legfinomabb muffinokÍgy készül a tökéletes linzertésztaCsokis sütik minden alkalomraA 7 legjobb édesség, ami alig hizlalCsodaszép cupcake-variációkMinden, ami a tökéletes sütihez kell17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!Csodás, ízletes gyümölcsök leveshez és sütihez

Összeállításunk segítségével többé téged sem lehet zavarba hozni, ha a recept úgy kezdődik: süss egy adag piskótát.

Ha pedig megvannak az alapok, akkor már bármilyen sütit elkészíthetsz. Variáld őket kedvedre.

101 édesség

Valami édesre vágysz? Válassz a 101 süteményt felvonultató összeállításunkból.

Mindegy, milyen alkalomról van szó, hogy a pasidat szeretnéd elkápráztatni, vagy vendégeket vársz, esetleg a gyerekek nyaggatnak, kalkulátorunkban biztosan megtalálod a megfelelő receptet.

Kattints a téged érdeklő finomságra, és készítsd el.
Az alábbi receptek pedig abban segítenek, hogy magabiztosabbá válj a konyhában, és ne légy zavarban, ha képviselőfánkról van szó.

Nem csak süteményeket találsz, hanem krémeket, pudingokat, illetve olyan édességeket is, melyekhez egyáltalán nem kell a tűzhely közelébe menned.

De a nemzetek klasszikusait sem kell máshol keresned. Legyen szó gyümölcsös édességről vagy a jó öreg csokitortáról, itt biztos megleled.

Alaptészták kezdőknek

Linzer

Hozzávalók:

  • 45 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • reszelt citromhéj
  • vaníliás cukor

Egy rész cukor, két rész vaj, három rész liszt. Ha ezt megjegyzed, nagy baj már nem lehet. A lisztet és a porcukrot szitáld össze, keverd bele a cukrot és a citromhéjat, egy csipet sót, majd a vajat és a tojások sárgáját. Felhasználásig tartsd hűtőben. Attól függően, hogy milyen sütihez szeretnéd felhasználni, ízesítheted rummal, fahéjjal, darált dióval, nyújthatsz belőle lapot, vagy kiszaggathatod formákra. A tészta akkor lesz jó, ha hideg anyagokból és gyorsan dolgozol, hogy munka közben se melegedjen fel. 180 fokon 10-15 perc alatt megsül.

Kevert tészta

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 1 bögre cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 2 dl tej
  • 3 bögre liszt
  • kiskanál sütőpor

A lisztet, a sütőport és a cukrot keverd össze, majd üsd bele a tojást, keverd hozzá a vajat, és a tejet óvatosan hozzáöntve keverd simára. Előmelegített sütőben 170 fokon 30 perc alatt megsül. Keverhetsz bele bármit a csokidarabtól kezdve a gyümölcsön át a kókuszreszelékig.

Piskótatészta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet.

Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.

Égetett tészta

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 4 dkg étkezési keményítő
  • 4 tojás

Forrósíts fel negyed liter vizet a vajjal, a cukorral és egy csipet sóval. Ha a vaj megolvadt, tedd bele a keményítőt és a lisztet. Pirítsd, és addig keverd, amíg gombóccá áll össze. Ha a tészta serceg, akkor húzd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Ha már hideg, dolgozd bele a tojásokat egyenként. Mindig csak akkor tedd bele a következőt, ha az előzőt már teljesen beledolgoztad. Tedd nyomózsákba, és sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomj kis halmokat, majd közepes lángon, a sütő közepes rácsán süsd őket 25 percig. Közben ne nyisd ki a sütőajtót. Ha kivetted a sütőből, azonnal vágd le a kalapjukat, hogy ne essen össze a bennük szorult gőztől a tészta. Ezután már csak meg kell töltened őket.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.