kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Otthon   /  

Router veszélyei

Azt hitted, csak a mikró? Pedig ez a másik sugárzó tárgy is ott van a lakásodban

Egyre több ember használ ilyet, de érdemes vigyázni vele.

Forrás: Femina.hu

Nem véletlen, hogy sokan aggódnak azon modern, elektromos eszközök miatt, melyek körülvesznek minket, sőt, amelyeket otthonainknak is részét képezik, legyen szó akár csak a mikrohullámú sütőről, melynek esetleges káros hatásairól, illetve az ezzel kapcsolatban felvetődő kérdésekről korábbi cikkünkben is írtunk - ide kattintva érheted el.

Hasonló aggodalmak fogalmazódnak meg azonban a rádióhullámok kapcsán is, pontosabban az olyan készülékek használatának tekintetében, mint amilyen a mobiltelefon, illetve az egyre több otthonban jelen lévő wifi-router.

Káros hatásai lehetnek a routernek

Ahogy arról korábbi cikkünkben is írtunk, a routerrel és a wifivel kapcsolatban számos kutató fogalmazott mát meg elgondolkodtató véleményt, dr. David Carpenter, az Albany Egyetem professzora szerint például a vezeték nélküli hálózatoknak, a wifinek komoly egészségügyi hatásai lehetnek - különösen, mivel a teljes testfelületet érik -, melyek közül kiemelte a rákos megbetegedéseket, a párizsi Descartes Egyetem onkológiai szakterületének doktora, Dominique Belpomme pedig az elektromágneses mező, illetve a leukémia és a rák más típusai vagy az Alzheimer-kór között is összefüggéseket felételez.

Mit lehet tenni?

A WHO, vagyis az Egészségügyi Világszervezet is széles körű kutatásokat indított el a témában, bár hozzá kell tenni, jelenleg még nem bizonyított, hogy az ilyen készülékeknek egyértelműen káros hatása lenne.

Ennek ellenére azonban nem árt óvatosnak lenni, és, bár a vezeték nélküli hálózatok szinte már mindenütt körülvesznek minket, a szakértők javaslata szerint otthon érdemesebb kábellel csatlakozni az internethez, mint ahogy célszerű minél távolabb tartózkodni a routertől, illetve semmiképpen sem szabad a hálószobában tartani azt.

Nem véletlen továbbá azt sem, hogy egyes kutatók a hasonló hálózatokkal kapcsolatos kontroll bevezetését javasolják, olyan drasztikus véleményeket megfogalmazva, minthogy anélkül akár a daganatos megbetegedések járványszerű terjedéséről is beszélni lehet majd a jövőben.

2 hozzászólás
solymikata       2016-01-27 09:55
3.
Hamarabb pusztulunk bele az ilyen butaságokba, mint a mikróba, meg a wifibe... :-D
válasz a 2. kommentre (Effibaba - 01-27)
Effibaba       2016-01-27 09:07
2.
Miért kell ezeket az áltudományos cikkeket erőltetni? Elektromágneses sugárzási térben élünk és elődeink is. Süt a nap, fény van, UV sugárzás van és az összes többi is, csak legfeljebb nem ismerték Őket. Féljünk a mikrótól, routertől, de telefonáljun... tovább »

Tíz lakás, tíz élet - fotósorozat

Ugyanolyan lakás, más-más élet, más-más történet. Ezeket a képeket érdemes megnézned!
Otthon
Otthon dokumentumtár

Blog.hu ajánló

hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.