kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Otthon   /  

Mikrohullámú sütő káros hatása

2 ok, ami miatt káros a mikró: van, ahol már reklámozni sem lehet!

Nem egyértelmű, hogy szabad-e használni, mindenesetre érdemes nagyon vigyázni vele!

Forrás: Femina.hu

Hosszú évek óta folyik vita mind a tudósok, mind pedig a laikusok között arról, vannak-e egészségre gyakorolt káros hatásai a mikrohullámú sütőnek, melyből annak ellenére, hogy bizonyos országokban reklámozni is tilos - például Svájcban, Franciaországban -, az E.ON információi szerint csak a magyar otthonokban körülbelül 600 ezer található.

Míg azok, akik előszeretettel használják, gyors és praktikus mivolta mellett érvelnek, ellenzői úgy vélik, köze lehet a daganatos megbetegedések növekvő számához, azt állítva, hogy a mikrohullámok az ételben maradhatnak, ezzel pedig károsítják a szervezetet.

Ezért biztos, hogy káros lehet

Szakértőnk, dr. Csiszár Miklós sebész és életmód-tanácsadó szerint bár az ezzel kapcsolatos vizsgálatok bizonytalanságai alapján nem lehet biztosat mondani a mikrohullámú sütők hatásaival kapcsolatban, két ok miatt mindenképpen károsak lehetnek az egészségre nézve.

Véleménye szerint a mikrohullám megzavarhatja a molekulák természetét, például megváltoztathatja a fehérjék szerkezetét, így csökkentve az ételek tápanyagtartalmát, vagyis használata értéktelen étel létrehozásához vezet.

Tényleg káros a mikró? Megkérdeztük a szakértőt

Ma már szinte minden háztartásban található mikrohullámú sütő, mellyel kapcsolatban felmerült az is, hogy veszélyes, ugyanis káros sugárzást bocsát is. Lehet alapja?

Dátum: 2013. szeptember 14.
Készítette: Femina.hu

Másrészt úgy véli, a gyártók sem tudják teljes mértékben garantálni a sütőből kijutó hullámok tökéletes leárnyékolását, így azok a sütő közelében hatással lehetnek az élő szövetre.

Nem véletlen, hogy a mikrohullámú sütő használatával kapcsolatos leggyakoribb tanácsok közé tartozik - már ha valaki mindenképpen szeretné használni -, hogy működés közben nem szabad benézni az ajtaján, illetve célszerű legalább 1,5 méteres távolságra tartózkodni tőle.

11 hozzászólás
hgyi       2016-02-22 13:06
12.
Ha jól sejtem, ez az okfejtés azt feltételezi, hogy az energiaközlés teljesen egyenletes. De mint tudjuk, a valóságban nem az (ezért szerelik fel a mikrosütőt pl. forgó tányérral). Nem lehetséges, hogy egyes pontokon úgy koncentrálódik, illetve fókus... tovább »
válasz a 9. kommentre (vitorla - 01-07)
aloevera       2016-01-08 13:19
11.
Elolvastam a hozzászólásokat, okosodtam:D. Nem fogom kidobni.
Gonosztörpe       2016-01-08 06:46
10.
Ezt a kb. 40 éves dilemát, nem igaz , hogy nem lehetne már megoldani.Káros , vagy nem káros? Egyértelmü választ még senki sem adott. Vagy nem akart adni....
Otthon dokumentumtár

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.