Sophie Marceau
foglalkozás:
színésznő
kor:
50 év
születési idő:
1966. november 17.
születési név:
Sophie Danièle Sylvie Maupu
születési hely:
Párizs, Franciaország
csillagjegy:
Címkék: sophie marceau
kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Világsztár   /   Sztárlexikon   /  

Sophie Marceau életrajz, cikkek, képek, videók

Ilyen volt, ilyen lett: Sophie Marceau
Képekben a változás

A nézők a Házibuliban ismerhették meg Sophie Marceau-t, aki az évek során gyönyörű nővé érett.

Szerző: Bajtai András
Forrás: Femina.hu

Sophie Marceau eredetileg Sophie Danièle Sylvie Maupu néven született 1966. november 17-én, Párizsban. Édesanyja bolti eladóként, édesapja pedig kamionsofőrként dolgozott. Boldog gyerekkorát csak szülei válása árnyékolta be, amelyre kilencéves korában került sor.

Pályafutása 1980-ban kezdődött, amikor édesanyja kíséretében jelentkezett egy modellügynökségnél. Mindeközben Françoise Menidrey megfelelő szereplőket keresett különféle közvetítőknél Claude Pinoteau rendező megbízásából.

Fiatalon kezdte

Így kerültek a fiatal Marceau fényképei a Gamount Film Company igazgatója, Alain Poiré asztalára, aki hosszú távú szerződést ajánlott az akkor még teljesen ismeretlen fiatal lánynak.

Megkapta a Házibuli női főszerepét, a film azonnal ünnepelt sztárrá tette nem csak hazájában, hanem az egész világon. 1982-ben az akkor 16 éves színésznő meglepő lépésre szánta el magát: egymillió frankért cserébe felbontotta a Gamount céggel kötött szerződést. Miután eljátszotta A házibuli folytatódik főszerepét, tehetségét inkább drámai szerepekben kamatoztatta.

Két gyereke van

A Saganne erődben Gerard Depardieu és Catherine Deneuve oldalán tűnt fel, a Kellemes húsvéti ünnepeket!-ben pedig Jean-Paul Belmondo mellett tündökölt. A nyolcvanas évek során olyan további sikerfilmekben tűnt fel, mint a Zsaruszerelem, Az éjszakáim szebbek, mint a nappalaitok vagy a Huhogók.

A kilencvenes években könnyedebb alakításokkal is megörvendeztette rajongóit. Az 1995-ös A rettenthetetlen és az 1999-es James Bond: A világ nem elég sikere révén Hollywoodban is felfigyeltek a francia szépségre. 2010-ben a With Love... from the Age of Reason című filmben tűnt fel. Legutóbb a Szex, szerelem, terápia című filmben láthatta a nagyközönség.

Nézd meg a legkedveltebb magyar és külföldi sztárokat a Sztárlexikonban!
Tetszett Sophie Marceau? Íme, még több népszerű színész a Feminán:
Ilyen volt, ilyen lett: Julia Roberts »
Ilyen volt, ilyen lett: Reese Witherspoon »
Ilyen volt, ilyen lett: Cameron Diaz »

Marceau 15 évig volt a nála 26 évvel idősebb Andrzej Żuławski lengyel filmrendező élettársa, fiuk, Vincent 1995 júniusában született, a pár 2001-ben lépett külön utakra. Ezután Marceau Jim Lemley producerrel járt, ő az édesapja második gyermekének, a kislány 2002-ben, Londonban látta meg a napvilágot. A színésznő 2007-ben Christopher Lambert oldalán úgy tűnt, végre megtalálta a boldogságot, azonban 2014-ben elváltak útjaik.

2 hozzászólás
laposvas       2011-11-17 13:34
3.
Még mindig szép. :)
ancsahair       2011-11-17 10:30
2.
Házibuli...imádom a filmet:)
Tudtad?
Marceau 15 évig volt a nála 26 évvel idősebb Andrzej Żuławski lengyel filmrendező kedvese. Fiuk, Vincent 1995 júniusában született, a pár 2001-ben szakított. Ezután Marceau Jim Lemley producerrel járt, ő az édesapja második gyermekének.
Főbb filmszerepei
2008 LOL
2001 Belphégor - A Louvre fantomja
1995 A rettenthetetlen
1980 Házibuli
Főbb díjai, jelölései
2008 Jury Prize
2000 Blockbuster Entertainment Award-jelölés
2000 Golden Camera
1983 Cézar-díj
Sztárlexikon

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.