Katalin hercegné
foglalkozás:
Katalin cambridge-i hercegné
kor:
35 év
születési idő:
1982. január 9.
születési név:
Catherine Elizabeth Middleton
születési hely:
Reading, Anglia
csillagjegy:
Címkék: kate middleton
kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Világsztár   /   Sztárlexikon   /  

Katalin hercegné életrajz, cikkek, képek, videók

Ilyen volt, ilyen lett: Katalin hercegné
Képekben a változás

Kate Middleton nemcsak Vilmos herceg szívét, de az egész világot meghódította.

Szerző: Orbán Violetta
Forrás: Femina.hu

Catherine Elizabeth Middleton 1982. január 9-én látta meg a napvilágot az angliai Reading városában Michael Francis repülőtiszt és Carole Elizabeth légiutas-kísérő legidősebb gyermekeként. Van egy öccse, James William és egy húga, Philippa Charlotte, becenevén Pippa.

Szülei a legjobb magániskolákba járatták a lányt, aki az évek során gyönyörű fiatal nővé érett - nem csoda, hogy Vilmos herceg szeme is megakadt rajta.

Jött a herceg fehér lovon

Kate és Vilmos 2001-ben találkoztak először, amikor beiratkoztak a St. Andrews Egyetem művészettörténet szakára. Egy ideig közös lakást béreltek több társukkal együtt, barátságuk az egyetemi évek alatt alakult szerelemmé. Kapcsolatukat egy több hónapig tartó szakítás törte meg 2007-ben, de továbbra is barátok maradtak és még ugyanabban az évben ismét összejöttek.

Miután Kate lediplomázott, 2006-ban a Jigsaw divatcégnél kapott munkát. Nem csoda, ha igazi divatikonná vált. Mára a stylistok hada körülötte ugrál. Többek között a People és a Vanity Fair is a legjobban öltözött sztárok között tartja számon. Élete azonban korántsem csak a divatról szól - kislánykora óta rendszeresen sportol: az evezés mellett az úszásba és teniszezésbe is belekóstolt már.

Az egész világ őt nézte

Vilmos herceg 2010-ben egy kenyai vakáció során kérte meg a kezét. Hivatalosan 2010. november 16-án jegyezte el kedvesét, ujjára Diana hercegnő egykori zafír- és gyémántköves gyűrűjét húzta. Az eljegyzési fotókat Mario Testino perui születésű fotográfus készítette. A komoly, beállított képek mellett a királyi ház történetében egyedülálló módon fesztelen, bensőséges érzelmekről árulkodó fotók is megjelentek, melyeken a szerelmespár mosolyogva öleli át egymást.

Az esküvőt 2011. április 29-én tartották a Westminsteri apátsági templomban. Ezt a napot az Egyesült Királyságban munkaszüneti nappá nyilvánították. A ceremóniáról készült tévéközvetítést a világ szinte összes országában lehetett követni. Kate egy csodaszép Alexander McQueen-kreációban mondta ki a boldogító igent.

Nézd meg a legkedveltebb magyar és külföldi sztárokat a Sztárlexikonban!
Tetszett Katalin hercegnő? Íme, még több népszerű sztár a Feminán:
Ilyen volt, ilyen lett: Julia Roberts »
Ilyen volt, ilyen lett: Reese Witherspoon »
Ilyen volt, ilyen lett: Cameron Diaz »

Katalin hercegné teljes címe az esküvőt követően: Ő királyi fensége, Cambridge hercegnéje, Strathearn grófnéja, Carrickfergus bárónéja. Hercegnőként első nyilvános útja a királyi család tagjaként Észak-Amerikába vezetett. 2011. június 30. és július 8. között Vilmos herceg kíséretében Kanadába, majd az Egyesült Államokba látogatott. A rendkívül sikeres látogatást az amerikai média is fokozott figyelemmel követte.

Az esküvő óta az egész világ azt találgatta, hogy a hercegné mikor esik teherbe. A nagy bejentésre 2012. december 3-ig kellett várni, a Palota szóvivője ekkor közölte, hogy Katalin kisbabát vár. Tette mindezt azután, hogy a leendő anyukát heves rosszullét miatt kórházba kellett szállítani, így a hír többé nem maradhatott titokban.

György herceg végül 2013. július 22-én jött világra. 2014. szeptember 8-án pedig bejelentették, a hercegnő ismét várandós. Második gyermeke kislány lett, a kis hercegnő 2015. május 2-án született meg.

Még nincs hozzászólás
Tudtad?
Katalin egy exkluzív, sötétkék selyemruhát viselt a Vilmos herceggel kötött eljegyzés bejelentésekor, amelynek másolatát a sajtótájékoztató óta már számos divatcég piacra dobta. A kék ruhás Kate-ről 2011 áprilisában még Barbie-babát is mintáztak, amelyet körülbelül 35 fontért vásárolhatnak meg a rajongók.
Életének állomásai
2013 Megszületett György herceg
2011 Esküvő
2010 Eljegyzés Vilmos herceggel
2001-2005 St. Andrews Egyetem
Házasság utáni címei
Ő királyi fensége
Cambridge hercegnéje
Strathearn grófnéja
Carrickfergus bárónéja
Sztárlexikon

Blog.hu ajánló

hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.