Hugh Jackman
foglalkozás:
színész
kor:
48 év
születési idő:
1968. október 12.
születési név:
Hugh Michael Jackman
születési hely:
Sydney, Ausztrália
csillagjegy:
Címkék: hugh jackman
kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Világsztár   /   Sztárlexikon   /  

Hugh Jackman életrajz, cikkek, képek, videók

Ilyen volt, ilyen lett: Hugh Jackman
Képekben a változás

Hugh Jackman már gimnazista korában közel került a színpadhoz, majd mozifilmekben is sikert aratott.

Szerző: Boros Mariann
Forrás: Femina.hu

A sármos Hugh Jackman 1968. október 12-én született a kenguruk földjén, Sydney-ben, egy ötgyermekes család legifjabb tagjaként. Szülei a rangos Knox Grammar School magániskolába íratták be.

A színpad iránti érdeklődése már gyerekkorában felszínre tört, karrierje 17 évesen, a My Fair Lady című musicallel indult. Néhány évig Angliában tanult, majd Ausztráliába visszatérve beiratkozott a University of Technology-ra, ahol újságírást hallgatott.

Musicalekben is feltűnt

Egy barátja tanácsára vette fel a drámaszakot is, és hamarosan már egy darab főszerepében találta magát. Megtetszett neki a színház, így előbb egy színitanodába járt, majd a neves ausztrál színészképző, a Western Australian Academy of Performing Arts diákja lett, ahol 1994-ben diplomázott.

Előbb Melbourne-ben lépett a világot jelentő deszkákra, majd 1998-ban már az angol színpadokon bizonyította kivételes tehetségét. Teljesítménye elismeréséül neki ítélték a legjobb musicalszínésznek járó díjat, 2000-ben pedig megkapta élete első filmszerepét is.

Kétgyermekes apuka

Az X-Men hatalmas siker lett szerte a világon, Hugh Jackman karrierje pedig a filmvásznon is végérvényesen beindult. A Farkas megformálása után egy romantikus filmben, a Kate és Leopoldban kapott főszerepet, Meg Ryan partnereként.

A producerként is tevékenykedő sztárt azóta több filmben is láthattuk már: A tökéletes trükkben Christian Bale oldalán csillogtatta bűvésztudományát, az Ausztráliában Nicole Kidmant csábította el, 2009-ben pedig az X-Men kezdetek: Farkas című moziban csodálhattuk meg dagadó izmait. 2011-ben az X-Men újabb része mellett a Vasököl című akcióban is feltűnt. Az X-Men következő része 2014-re várható.

Nézd meg a legkedveltebb magyar és külföldi sztárokat a Sztárlexikonban!
Tetszett Hugh Jackman? Íme, még több népszerű színész a Feminán:
Ilyen volt, ilyen lett: Brad Pitt »
Ilyen volt, ilyen lett: John Travolta »
Ilyen volt, ilyen lett: Rudolf Péter »

Sok kollégájával ellentétben magánélete bonyodalommentesen alakul, 1996-ban feleségül vette a nála 13 évvel idősebb Deborra-Lee Furness ausztrál producernőt, akivel azóta is boldog házasságban él. Két örökbefogadott gyerekük van, Oscar Maximilian és Ava Eliot.

Még nincs hozzászólás
Tudtad?
Hugh Jackman előbb Melbourne-ben lépett a világot jelentő deszkákra, majd 1998-ban már az angol színpadokon bizonyította kivételes tehetségét. Teljesítménye elismeréséül neki ítélték a legjobb musicalszínésznek járó díjat, 2000-ben pedig megkapta élete első filmszerepét is.
Főbb díjai, jelölései
2010 MTV Movie Awards-jelölés
2005 Emmy-díj
2002 Golden Globe-jelölés
2000 FCCA Award
Főbb filmszerepei
2008 Ausztrália
2006 A tökéletes trükk
2001 Kate és Leopold
2000 X-Men - A kívülállók
Sztárlexikon

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.