Albert herceg
foglalkozás:
Monaco uralkodó hercege
kor:
59 év
születési idő:
1958. március 14.
születési név:
Albert Alexandre Louis Pierre Grimaldi
születési hely:
Monaco
csillagjegy:
Címkék: albert herceg
kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Világsztár   /   Sztárlexikon   /  

Albert herceg életrajz, cikkek, képek, videók

Ilyen volt, ilyen lett: Albert herceg
Képekben a változás

II. Albert monacói herceg korábban zűrös magánéletével került a címlapokra.

Forrás: Femina.hu

II. Albert monacói herceg Albert Alexandre Louis Pierre Grimaldi néven született 1958. március 14-én Monacóban. Édesapja III. Rainier monacói herceg, édesanyja Grace Kelly. Nővére Caroline hannoveri hercegnő, húga Stephanie monacói hercegnő.

Az ifjú Albert herceg jó tanuló volt, érettségijét kitüntetéssel tette le. Tinédzserkorában elsajátította a különböző hercegi kötelességeket, majd 1977-ben beiratkozott az Amherst College-ba a tengerentúlon, ahol elsősorban politológiát, közgazdaságtant, angol nyelvet és zenét tanult.

Balesetben vesztette el édesanyját

Egy csereprogram keretében a bristoli egyetemen is eltöltött egy félévet, majd 1981-ben megszerezte a diplomát. A tanulmányai mellett sportemberként is kiváló volt, többek között profin úszott, teniszezett és kézilabdázott. A monacói focicsapatnak ma is lelkes drukkere.

1982-ben egy autóbalesetben elvesztette édesanyját, Grace Kellyt. A tragédia az egész családot lesújtotta, de különösen Albert herceg húgát, Stephanie-t, aki szintén a járműben ült, és a feltételezések szerint ő maga vezette a kocsit. A szép színésznő még a halála előtt létrehozta a Grace Kelly Foundation - USA nevű alapítványt, amelynek jelenleg a herceg az alelnöke.

Albert hivatalosan 2005 márciusában vált Monaco hercegévé, néhány nappal azután, hogy az édesapja intenzív osztályra került szív- és veseproblémái miatt, és többé nem tudta ellátni a feladatait. Ekkor már sejteni lehetett, hogy a 81 éves uralkodónak csupán napjai vannak hátra. III. Rainier 2005. április 6-án hunyt el.

Törvénytelen gyermekei vannak

Albert herceg kitűnő uralkodónak bizonyult, ám a magánélete korántsem mondható rendezettnek. 1992-ben egy amerikai nő, Tamara Rotolo azt állította, hogy gyermekének, Jazmin Grace-nek ő az apja. Az ügy bíróságra került, és a 2006-os DNS-vizsgálat kiderítette, hogy az édesanyának igaza van. A herceg ezt követően Monacóba költöztette lányát.

2005-ben egy újabb nő állt elő azzal, hogy gyermeke született Albert hercegtől. A csinos légiutaskísérő azt is nyilvánosságra hozta, hogy egykori szerelme lakást bérelt számukra Párizsban. A vizsgálat pedig a kis Alexandre Éric Stéphane Costé esetében is bebizonyította, hogy a herceg a vér szerinti apa.

A rendezetlen viszonyok és törvénytelen gyermekek után azonban úgy tűnik, megtalálta az igazit Charlene Wittstock dél-afrikai úszónő személyében. A párt először 2006-ban fotózták le együtt, majd öt év múlva hivatalosan is bejelentették eljegyzésüket. A polgári ceremóniát 2011. július 2-án tartották, másnap pedig az egyházi szertartásra is sor került.

Nézd meg a legkedveltebb magyar és külföldi sztárokat a Sztárlexikonban!
Tetszett Albert herceg? Íme, még több népszerű sztár a Feminán:
Ilyen volt, ilyen lett: Gerard Depardieu »
Ilyen volt, ilyen lett: Woody Allen »
Ilyen volt, ilyen lett: Kern András »

A herceg 1997-ben hazánkban is járt, részt vett az Habsburg György és Eilike von Oldenburg esküvője után rendezett estélyen a Vajdahunyad várában.

Számtalan jótékonysági szervezetet szponzorál, támogatja többek között az árvákat, valamint az állatok védelmében is többször szót emelt. 2006-ban egy saját alapítványt hozott létre, amely a környezetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet. Egy expedíció keretében ellátogatott az Északi-sarkra és a Spitzbergákra is.

Még nincs hozzászólás
Tudtad?
Mivel Albert hercegnek nincs törvényes gyermeke, egyelőre a nővére, Caroline az első a trónöröklési listán, a második pedig az ő fia, Andrea Casiraghi.
Élete főbb eseményei
1982 Meghal az édesanyja
1981 Diplomát szerez
2005 Trónra lép
2011 Megházasodik
Tanulmányai
1976 Lycee Albert Premier
1977 Amherst College
1979 University of Bristol
1981 Diplomát szerez
Sztárlexikon

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.