kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Világsztár   /  

Oscar 2016 Saul fia

Oscar-díjas lett a Saul fia! Nemes Jeles László könnyekkel küszködve vette át a díjat

A Saul fia nyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscart.

Forrás: Femina.hu

Megszerezte a legnagyobb filmes elismerést, az Oscar-díjat Nemes Jeles László alkotása, a Saul fia.

A legjobb külföldi film kategóriában jelölt alkotás nagy ívű pályát járt be, amíg eljutott az Oscarig.

Az egyik legkiemelkedőbb magyar alkotás

A Saul fia a cannes-i filmfesztiválon mutatkozott be, ahol nemcsak Arany Pálma-díjat kapott, hanem a fesztivál nagydíját is a magyar rendező alkotásának ítélték oda.

Ezután olyan díjakkal jutalmazták, mint a Brit Független Filmdíj, a New York-i Filmkritikusok Egyesületének legjobb első filmes díja, a Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetségének legjobb külföldi filmes díja, a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe-díj, ezután pedig egyenes út vezetett az Oscarhoz.

Eddig csupán két magyar film szerzett aranyszobrocskát, Szabó István Mephisto című filmje 1982-ben szintén a legjobb külföldi filmnek járó kategóriában, és Rofusz Ferenc A légy című alkotása 1981-ben, a legjobb animációs rövidfilmként.

A leghíresebb magyar Oscar-díjasok
A leghíresebb magyar Oscar-díjasok
Külföldön sikeres magyar filmesekAz Oscar-gálák legmerészebb estélyi ruháiAz eddigi legcsúnyább Oscar-ruhákAz Oscar-gálák legszebb estélyi ruháiA legnépszerűbb férfi szinkronhangokRégi idők legszebb Oscar-gálás ruháiSzínészek, aki még nem kaptak OscartA 2011-es Oscar-gála legdögösebb sztárjaiAz elmúlt évek legemlékezetesebb Oscar-díjaiSztárpárok a 2017-es Story-gálán

2 hozzászólás
solymikata       2016-03-01 09:02
3.
Fogják még játszani nyilván! És szerintem moziban az igazi. Tévében is lesz, úgy hírlik az RTL vette meg a vetítési jogot. Reklám, megszakítán nélkül fogják adni.
válasz a 2. kommentre (Bori23 - 02-29)
Bori23       2016-02-29 18:57
2.
Ilyen névvel az ember eleve sikerre van ítélve (chuckle) Félretéve a viccet, szívből gratulálok neki! Végre betörtünk a filmipar fellegvárába. Ezek után meg is nézem a filmet -ha játszák még. 

Nemes Jeles László és Leonardo DiCaprio

Az Oscar-díjas Leonardo DiCaprio boldogan csatlakozott a fotóhoz.
Világsztár
Sztárlexikon

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.