kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Világsztár   /  

Louis Vuitton árkörkép Magyarországon

Louis Vuitton árkörkép Magyarországon
Képgalériával

Mennyibe kerül, és kik viselik? A világszerte ismert luxusmárka nálunk is egyre nagyobb népszerűségre tesz szert.

Szerző: Valner Marietta
Forrás: Femina.hu

Egy kis történelem

Louis Vuitton 1821-ben született a kelet-franciaországi Anchay-ban. A szegény, vidéki fiú 16 évesen felköltözött Párizsba, és inasként helyezkedett el egy utazóládák készítésével foglalkozó vállalkozónál.

1854-ben saját üzletet nyitott a francia fővárosban. Az évek során egyre népszerűbbé váltak a vászonborítású, strapabíró, lapos utazóládái, főleg a vasutat használó utazók körében.

1860-ban megépítette saját műhelyét, ahol egyre jobb és praktikusabb modelleket fejlesztett ki. 1885-ben megnyitotta első külföldi üzletét Londonban. A századfordulón Louis Vuitton fia, Georges vette át a vállalat irányítását, és folytatta apja munkásságát. A Vuitton vállalkozás 1914-ben a párizsi Champs Elysées-n megnyitotta a világ akkori legnagyobb utazási kellékeket forgalmazó áruházát. A II. világháború után, 1959-ben Gaston Vuitton vezetésével megkezdték az újfajta, puha oldalfalú, vízálló utazótáskák gyártását. Ekkor Európában, Amerikában és a Távol-Keleten is már több mint ötven Vuitton üzlet működött.

Már itthon is

2006. július 12-én a Louis Vuitton üzletlánc megnyitotta első budapesti boltját az Operaház tövében. Érdekes, hogy a világ első Vuitton üzlete egykor a párizsi Operaház szomszédságában nyílt. Jelenleg Magyarországon kívül még 52 ország 354 üzletében találhatjuk meg a legendává vált márkát.

A csillogó budapesti üzlethelyiség 155 négyzetméteres alapterületű. A bejárattal szemben találhatóak a női kézitáskák és poggyászok, a férfi kiegészítőket pedig a bejárattól jobbra helyezték el. A vásárló kedvére válogathat utazóládák, kézipoggyászok, retikülök, pénztárcák, határidőnaplók és egyéb kisebb kiegészítők közül.

Hírességek és a Vuitton táskák
Uma Thurman
Kattints a képre a nagyításhoz!Kattints a képre a nagyításhoz!Kattints a képre a nagyításhoz!Kattints a képre a nagyításhoz!Kattints a képre a nagyításhoz!Kattints a képre a nagyításhoz!

Sztár-kiegészítő

Naomi Campbell, Victoria Beckham, Sarah Jessica Parker, Renée Zellweger, Elizabeth Hurley, Jennifer Lopez, Paris Hilton és sok más neves híresség gardróbjában találni a híres francia gyártó táskáiból. Manapság egyre nagyobb sikknek számít, ha valaki a jellegzetes barna Vuitton táskával a vállán jelenik meg egy nyilvános eseményen.

És az árak?

Louis Vuitton gurulós uniszex bőröndje 1300 dollárt, azaz 250 ezer forintot kóstál.

A Tribute Patchwork nevet viselő Louis Vuitton modell 47 ezer dollárba, vagyis 8,7 millió forintba kerül. Ezzel kiérdemelte a világ legdrágább táskája címet.

A táskák világában a második legdrágább helyet a Fendi névre keresztelt antilopbőrből és csincsillából készült kreáció érdemelte ki, melynek ára 40 ezer dollár, ami cirka 7,5 millió forint.

A Marc Jacobs által tervezett, Carolyn fantázianevet viselő krokodilbőrből készült táskáért 24 ezer dollárt, azaz 4,5 millió forintot kérnek.

Az új Vuitton kreáció egy tükör-hatású, fémes, ezüstszínű különleges táska, melyet 265 ezer forint, azaz 1500 dollár megfizetése ellenében tudhatsz a magadénak. Az előzőekben ismertetett árakhoz képest ez talán nem is annyira vészes.

A híres Vuitton táskák
Daimler Alma táska
Kattints a képre a nagyításhoz!Kattints a képre a nagyításhoz!Kattints a képre a nagyításhoz!Kattints a képre a nagyításhoz!Kattints a képre a nagyításhoz!Kattints a képre a nagyításhoz!

Nem csak a termék minőségi

A Louis Vuitton nagyon fontosnak tartja a - manapság egyébként egyre gyatrább - kiszolgálás minőségének megtartását. A budapesti luxusüzletben jelenleg hatan váltják egymást. A személyzet kiválasztását a cég például ilyen feltételekhez kötötte: angol nyelv felsőfokú ismerete, második nyelvtudás birtoklása, emberközpontú gondolkodás, segítőkészség, türelmesség, naprakészség a divat világában. Ezen tulajdonságok azért fontosak, mert a cég szemében az eladók nem csupán értékesítők. Ők a kapcsolódási pont a táska és a vevő között, ők valójában tanácsadók, akik segítenek megtalálni az egyén stílusához leginkább illő kreációt - ahogy ez az árak láttán el is várható.

A képek a Louis Vuitton oldaláról származnak.
Külföldi sztárok, akik vállalják másságukat

Külföldön számos szupersztár vállalta fel a nyilvánosság előtt, hogy a saját neméhez vonzódik, elég csak Elton Johnra, George Michaelre vagy éppen Freddie Mercuryra gondolnunk. Persze nem mindenki ismeri el másságát.

Még nincs hozzászólás

Jennifer Lopez View husis

Jennifer Lopez alaposan kiborította a másik két sztárvendéget.
Világsztár
Külföldi sztárok, akik vállalják másságukat

Külföldön számos szupersztár vállalta fel a nyilvánosság előtt, hogy a saját neméhez vonzódik, elég csak Elton Johnra, George Michaelre vagy éppen Freddie Mercuryra gondolnunk. Persze nem mindenki ismeri el másságát.

Dátum: 2010. augusztus 24.
Készítette: Femina.hu
Sztárlexikon
hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.