kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Világsztár   /  

Az angol királyi család legnagyobb botrányai

Az angol királyi család legnagyobb botrányai
VI. Györgytől Henry hercegig

Az uralkodói családok valóságos vagy vélt botrányai mindig is érdekelték az embereket. Bemutatjuk a legnagyobbakat.

Szerző: Valner Marietta
Forrás: Femina.hu

A brit királyi család történetéből sem maradhatnak ki a különféle nevetséges és felháborító események. Mindezek ellenére csak a britek 19%-a gondolja úgy, hogy jobb lenne köztársaságban élni.

VI. György brit király

1895-ben született másodszülött fiúként, tehát eredetileg a trónt bátyja, VIII. Edward örökölte volna, ő viszont beleszeretett Wallis Simpsonba, aki akkoriban egy milliárdos hajóügynök felesége volt. A méltatlan viszony miatt az akkori miniszterelnök - Baldwin - választás elé állította Edwardot, aki a szerelmet választotta a trón helyett. Így aztán 1937-ben megkoronázták öccsét, Györgyöt, aki feleségül vette Elizabeth Bowes-Lyont, és házasságukból két lány született: a későbbi II. Erzsébet és húga, Margit.

II. Erzsébet brit királynő

A ma 81 éves uralkodó 55 éve birtokolja a trónt. Életet adott négy gyermeknek: Károlynak, Annának, Andrásnak és Edwardnak. A királynő uralkodását családi gondok, személyes veszteségek, háborúk és politikai válságok nehezítették meg. Mégis emelt fővel vezette át országát az új évezredbe, és a mai napig királynőhöz méltóan viseli gondját. Ám Erzsébet uralkodása sem lehetett felhőtlen és botrányoktól mentes. Ő választott magának férjet, amit az angol etikett mindaddig tiltott, de Erzsébet kiharcolta a tilalmak eltörlését, és hozzáment Fülöp herceghez.

Károly herceg és Diana

1948-ban született, és egészen apró korától a királyi szerepre nevelték Károlyt. 1981-ben feleségül vette Lady Diana Spencert, aki – Károly előző barátnőivel szemben – szép, szerény és arisztokratikus nő volt. A királyi családnak megkönnyebbülést jelentett ez az esküvő, mivel Károly már akkor is viszonyt folytatott Kamilla Parker-Bowles-szal. Diana két gyermekkel ajándékozta meg Károlyt: Williammel és Henryvel. Ennek ellenére házasságuk tönkrement, és ’96-ban elváltak. Diana nyilvánosan vádolta a királyi családot, és kiteregette a részleteket Károly és Kamilla viszonyáról. Életformája, szókimondása és az elavult szokások elleni lázadása megosztotta az angol közvéleményt, ám jótékonysági munkássága végleg mellé állította a briteket. Gyakran látogatta a gyerekkórházakat, lelki támaszt nyújtott azoknak a nőknek, akiknek különböző okokból tönkrement a házasságuk, és gyakran utazott háborús területekre is önkéntes munkát végezni.

Diana előszerettel váltogatta szeretőit, amit a királyi ház nem nézett jó szemmel. Úgy tűnt, Hansat Kahn pakisztáni szívsebész személyében megtalálta a szerelmet, de a férfi nem merte fölvállalni ezt a kapcsolatot. 1989 és 1991 között a hercegnő James Hewitt-tal, a királyi lovas testőrség hadnagyával folytatott bensőséges viszonyt. Pletykák keringtek John F. Kennedy Juniorhoz, John Travoltához és még sok más férfihoz fűződő kapcsolatáról is. Diana utolsó udvarlója Dodi al-Fayed volt. Állítólag a kapcsolat csak a nyilvánosságnak szólt, semmiféle szorosabb érzelmek nem fűzték őket össze. Egy párizsi vacsora után - máig tisztázatlan körülmények között – 1997 nyarán végzetes autóbalesetet szenvedtek.

Vilmos herceg

Vilmost - aki 1983-ban született - nagy ünnepléssel fogadta a királyi család, mint későbbi trónörököst. Diana halálakor 14 éves volt. A mértéktartó és elegáns viselkedéséről híres Vilmos anyja halála után a bulvár- és a pletykalapok remek témája lett. Hallhattunk híreket italozásairól, féktelen parti-szenvedélyéről és Kate Middletonnal folytatott eléggé viharos kapcsolatáról is. Azonban a közelmúltban felröppent hírek szerint Vilmos hamarosan oltár elé vezeti kedvesét, Kate-et.

Henry herceg

Diana másodszülött fia, a ma 23 éves Henry egy katonai akadémiát, a Sandhurst tisztképzőjét végezte el. Az iskola befejezését bulizással és masszív alkoholizálással ünnepelte. Két évvel ezelőtt egy farsangi bulin náci tisztnek öltözött. Amint a hír megjelent az újságokban, egy nyilatkozatban bocsánatot kért mindazoktól, akiket a kép sérthet. Parancsnokai szerint Henrynek a történtek után nincs helye a brit hadseregben.

A képek a velvet oldaláról származnak.

Még nincs hozzászólás

Jennifer Lopez View husis

Jennifer Lopez alaposan kiborította a másik két sztárvendéget.
Világsztár

Katalin hercegné Diana hercegnő hasonló ruhák

Diana hercegnő és Katalin hercegné hasonló stílusú, fazonú és színű ruhákban.
Világsztár
Jeremy Irons Budapesten járt

Jeremy Irons egyenesen Angliából érkezett a Nobu étterem megnyitójára. Az Oscar-díjas színész családjáról és hobbijáról is mesélt a Feminának.

Dátum: 2010. október 17.
Készítette: Femina.hu
Sztárlexikon
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.