kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Világsztár   /  

Az angol királyi család legnagyobb botrányai

Az angol királyi család legnagyobb botrányai
VI. Györgytől Henry hercegig

Az uralkodói családok valóságos vagy vélt botrányai mindig is érdekelték az embereket. Bemutatjuk a legnagyobbakat.

Szerző: Valner Marietta
Forrás: Femina.hu

A brit királyi család történetéből sem maradhatnak ki a különféle nevetséges és felháborító események. Mindezek ellenére csak a britek 19%-a gondolja úgy, hogy jobb lenne köztársaságban élni.

VI. György brit király

1895-ben született másodszülött fiúként, tehát eredetileg a trónt bátyja, VIII. Edward örökölte volna, ő viszont beleszeretett Wallis Simpsonba, aki akkoriban egy milliárdos hajóügynök felesége volt. A méltatlan viszony miatt az akkori miniszterelnök - Baldwin - választás elé állította Edwardot, aki a szerelmet választotta a trón helyett. Így aztán 1937-ben megkoronázták öccsét, Györgyöt, aki feleségül vette Elizabeth Bowes-Lyont, és házasságukból két lány született: a későbbi II. Erzsébet és húga, Margit.

II. Erzsébet brit királynő

A ma 81 éves uralkodó 55 éve birtokolja a trónt. Életet adott négy gyermeknek: Károlynak, Annának, Andrásnak és Edwardnak. A királynő uralkodását családi gondok, személyes veszteségek, háborúk és politikai válságok nehezítették meg. Mégis emelt fővel vezette át országát az új évezredbe, és a mai napig királynőhöz méltóan viseli gondját. Ám Erzsébet uralkodása sem lehetett felhőtlen és botrányoktól mentes. Ő választott magának férjet, amit az angol etikett mindaddig tiltott, de Erzsébet kiharcolta a tilalmak eltörlését, és hozzáment Fülöp herceghez.

Károly herceg és Diana

1948-ban született, és egészen apró korától a királyi szerepre nevelték Károlyt. 1981-ben feleségül vette Lady Diana Spencert, aki – Károly előző barátnőivel szemben – szép, szerény és arisztokratikus nő volt. A királyi családnak megkönnyebbülést jelentett ez az esküvő, mivel Károly már akkor is viszonyt folytatott Kamilla Parker-Bowles-szal. Diana két gyermekkel ajándékozta meg Károlyt: Williammel és Henryvel. Ennek ellenére házasságuk tönkrement, és ’96-ban elváltak. Diana nyilvánosan vádolta a királyi családot, és kiteregette a részleteket Károly és Kamilla viszonyáról. Életformája, szókimondása és az elavult szokások elleni lázadása megosztotta az angol közvéleményt, ám jótékonysági munkássága végleg mellé állította a briteket. Gyakran látogatta a gyerekkórházakat, lelki támaszt nyújtott azoknak a nőknek, akiknek különböző okokból tönkrement a házasságuk, és gyakran utazott háborús területekre is önkéntes munkát végezni.

Diana előszerettel váltogatta szeretőit, amit a királyi ház nem nézett jó szemmel. Úgy tűnt, Hansat Kahn pakisztáni szívsebész személyében megtalálta a szerelmet, de a férfi nem merte fölvállalni ezt a kapcsolatot. 1989 és 1991 között a hercegnő James Hewitt-tal, a királyi lovas testőrség hadnagyával folytatott bensőséges viszonyt. Pletykák keringtek John F. Kennedy Juniorhoz, John Travoltához és még sok más férfihoz fűződő kapcsolatáról is. Diana utolsó udvarlója Dodi al-Fayed volt. Állítólag a kapcsolat csak a nyilvánosságnak szólt, semmiféle szorosabb érzelmek nem fűzték őket össze. Egy párizsi vacsora után - máig tisztázatlan körülmények között – 1997 nyarán végzetes autóbalesetet szenvedtek.

Vilmos herceg

Vilmost - aki 1983-ban született - nagy ünnepléssel fogadta a királyi család, mint későbbi trónörököst. Diana halálakor 14 éves volt. A mértéktartó és elegáns viselkedéséről híres Vilmos anyja halála után a bulvár- és a pletykalapok remek témája lett. Hallhattunk híreket italozásairól, féktelen parti-szenvedélyéről és Kate Middletonnal folytatott eléggé viharos kapcsolatáról is. Azonban a közelmúltban felröppent hírek szerint Vilmos hamarosan oltár elé vezeti kedvesét, Kate-et.

Henry herceg

Diana másodszülött fia, a ma 23 éves Henry egy katonai akadémiát, a Sandhurst tisztképzőjét végezte el. Az iskola befejezését bulizással és masszív alkoholizálással ünnepelte. Két évvel ezelőtt egy farsangi bulin náci tisztnek öltözött. Amint a hír megjelent az újságokban, egy nyilatkozatban bocsánatot kért mindazoktól, akiket a kép sérthet. Parancsnokai szerint Henrynek a történtek után nincs helye a brit hadseregben.

A képek a velvet oldaláról származnak.
Jeremy Irons Budapesten járt

Jeremy Irons egyenesen Angliából érkezett a Nobu étterem megnyitójára. Az Oscar-díjas színész családjáról és hobbijáról is mesélt a Feminának.

Még nincs hozzászólás
Exkluzív interjú Jáksótól De Niróig

A budapesti Nobu étterem exkluzív megnyitóján olyan világsztárok is tiszteletüket tették, mint Jeremy Irons vagy Robert De Niro.

Dátum: 2010. október 12.
Készítette: Femina.hu
Sztárlexikon
hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.