kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Világsztár   /  

Így néznek ki a jóképű tévés FBI-ügynökök szinkronhangjai

Így néznek ki a jóképű tévés FBI-ügynökök szinkronhangjai

A Twin Peaks-től a Doktor Csontig: nézzük, mely magyar színészek adják hangjukat a sorozatok nyomozóinak!

Forrás: Femina.hu

A tűzoltók, rendőrök, helyszínelők kortól és helytől függetlenül mindig vonzó és izgalmas karakterek forgatókönyvíróknak és nézőknek egyaránt. Nem véletlen, hogy a filmek és sorozatok hemzsegnek a sármos, egyenruhás pasiktól. Közülük is kiemelkednek az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda, az FBI szuperszexi ügynökei, akiket játszani és szinkronizálni is hálás szerep a színészeknek.

Minden idők legszexisebb színészei
Minden idők legszexisebb színészei
Rajtuk is fog az idő! Nézd meg minden idők legellenállhatatlanabb szívtipróitVilágsztárok gyerekkori fotóiA kilencvenes évek legkedveltebb sztárjai mostSzínészek meglepő átalakulása egy szerepértHalhatatlan szerelmekÍme, kedvenc televíziós sorozataid szerelmespárjaiSármos sztárapukák a gyerkőcökkelNapjaink legsármosabb sorozatsztárjaiBruce Willis élete képekbenFurcsa sztárpárok

Ami az ügynökkaraktereket illeti, a fegyelmezett, öltönyös szépfiútól a vagány zsaruig széles a skála, egy azonban közös bennük: mindig nagy sikerük van a nőknél. Szinte minden krimiben vagy bűnügyi történetben felbukkannak, csak győzzünk válogatni közülük! Össze is gyűjtöttük a sorozatok legmenőbb ügynökeit, így aki vevő a feszülő izmok és az irodai jómodor kettősére, az most különlegesen kellemes percek elé néz.
Ráadásul a legjóképűbb színészek által játszott FBI-osokat a legszebb hazai férfihangok magyarítják. Nézzük is meg közelebbről, kik bújnak meg a szívtipró szinkronhangok mögött.

Dale Cooper ügynök - Szakácsi Sándor

A kultikus filmsorozattá vált Twin Peaks jóképű, finom modorú Dale Cooper ügynöke minden bizonnyal az első tévés FBI-os, aki komoly női rajongóbázist szerzett. Ráadásul a magyar nézők a profi szinkronnak köszönhetően különösen jól jártak, Kyle MacLachlan jófiús sármján felül még az egyik legszebb magyar férfihangot is megkapták. A két éve elhunyt Szakácsi Sándor kitűnő munkát végzett, hangja gyakorlatilag összenőtt a helyes, jólfésült ügynök karakterével.

A Jászai Mari-díjas, közkedvelt színész 1952-ben született Budapesten, kezdetben Szolnokon a Szigligeti Színház, majd a Vígszínház és a József Attila Színház tagja volt. 1992-től a Nemzeti Színház, 2000-től a Pesti Magyar Színház társulatához szerződött. Karakteres színészi alakítását színpadi és filmszerepek - István, a király, Erdély aranykora, Csendkút -, hangját pedig számtalan szinkronmunkája őrzi.

Kyle MacLachlan és Szakácsi Sándor (forrás: www.magyarszinhaz.hu)

Az 55. életévében elhunyt színész halálával a szinkronszakma is sokat veszített, mivel egyedi, mélyzengésű hangja számos híres színésszel összenőtt: Jeremy Irons-szal, Kevin Costnerrel, Richard Chamberlainnel vagy épp Liam Neesonnal. Többek között Dr. House is ezért szorult új magyar hangra  szerencsére Kulka János remekül megoldja a feladatot.

És természetesen azóta már MacLachlannak is más kölcsönzi a hangját: a Született feleségekben például Besenczy Árpád hangján szólal meg.

Fox Mulder ügynök - Rékasi Károly

Az X-aktákat nézve valószínűleg sok női néző szeretett volna misztikus ufójelenségeket kutató ügynök lenni, ha olyan szuperszexi társat kap maga mellé, mint a David Duchovny alakította Fox Mulder. Az FBI-os szívtiprónak annyira eltalálták a magyar hangját, hogy ettől a szinkronmunkától Rékasi Károly színész, ha akarna, se szabadulhatna.
A jászberényi születésű, 47 éves színművész egyébként nem szorul hosszas bemutatásra, mivel a Barátok közt szappanopera Barta Zsoltjaként mindennapos vendég az otthonokban. Rékasi a főiskola elvégzése után Nyíregyházán és Pesten is játszott, 2000-től viszont szabadúszó.

Tévé- és mozifilmekben is szerepelt - Linda, Kisváros, Kémjátszma -, utoljára pedig az Álom.net című szirupos magyar vígjátékban láthattuk. Emellett tapasztalt szinkronos - másodéves főiskolai hallgatóként állt először mikrofon mögé, hogy megszólaltassa Pierre Cossót a Házibuli 2-ben.

David Duchovny és Rékasi Károly (forrás: www.rtlklub.sajtoklub.hu)

Azóta ő lett Tom Cruise örökös magyar hangja, de ő szinkronizálta Legolas-t a Gyűrűk urában és Mr. Bingley-t a Büszkeség és balítélet című BBC-sorozatban. Sőt, Volt, a szuperkutya is rékasiul ugatta bánatát a nagyvilágba. Az újabban pálinkával üzletelő művészt színpadon a Madách Színház Jelenetek egy házasságból című Bergman-darabjában, valamint a Pinceszínház Kaland című Márai-színművében láthatjuk. Előbbiben épp feleségével, Détár Enikő színésznővel játszik együtt. A népszerű színészpáros két gyereket nevel, Esztert és Zsigmondot, becenevükön Gigit és Zsebit.

Derek Morgan ügynök - Zámbori Soma

Míg Cooper és Mulder angolosan kimért tip-top úriemberekként hódítják a női szíveket, addig a Shemar Moore játszotta Morgan ügynök az FBI-osok vagányabb, keményebb táborából való. Ráadásul a Gyilkos elmékből ismert, kidolgozott testű szuperzsaru a különleges egységen belül is a profilalkotók elit csoportjához tartozik, így benne aztán tényleg tökéletes arányban egyesül a keményöklű izomember és a szakképzett lélekbúvár. A színesbőrű, szexi Morgannek egy szőke színész, a harminc éves Zámbori Soma kölcsönzi hangját.

A színész sokat és sokfélét szinkronizál, így könnyedebb és komolyabb szerepekben is otthonosan mozog, legyen az a Dokik vagy a Psych - Dilis detektívek poéngyárosa vagy a Hősök és a CSI: New York szereplője.

Shemar Moore és Zámbori Soma (forrás: www.theater.hu)

Érdekes adalék, hogy Zámbori sikeres öttusázóként indult, és csak egy súlyos sérülés után fordult a színészi pálya felé. Sportszenvedélye azonban máig tart, imád lovagolni és vitorlázni, ráadásul ő a Sport 1 és 2 csatornák hivatalos hangja is. A színész a Gózon Gyula Kamaraszínházban és a Pesti Kamaraszínházban lép fel rendszeresen, januárban is itt láthatjuk élőben, a Galócza és A szegény hekus esete a papagájjal című színdarabokban.
Magánemberként nős, illetve két fiú édesapja.

Alexander Mahone ügynök - Laklóth Aladár

A William Fitchner alakította Mahone ügynök A szökés című sorozat egyik legizgalmasabb és legtitokzatosabb szereplője, aki a testvérpárt megszállottan üldöző FBI-osként indult, de végül megtört, menekülő drogfüggőként végezte a jók oldalán. Kegyetlen gyilkos és szimpatikus áldozat egy személyben. Személyiségének árnyaltságát és hihetetlen karizmáját Laklóth Aladár magyar hangja teszi még vonzóbbá.

A 39 éves, jóképű színész már a főiskolai évek alatt a Madách Színház tagja volt, és zenés darabokban, musicalekben aratott sikert. A Soproni Petőfi Színház örökös tagja, de tévéfilmekben is láthattuk - Kisváros, Presszó, Barátok közt -, moziban pedig legutóbb a Mansfeld című drámában szerepelt. Kellemes hangja ismerős lehet a Miért éppen Alaszka? című sorozatból is Chris, a bohém rádiós szinkronjaként, de újabban ő magyarítja a szexi Benjamin Brettet is a Cleaner - A független című drámában.

William Fitchner és Laklóth Aladár (forrás: www.jegy.hu)

Színpadon Sopronban és három budapesti darabban is láthatjuk, játszik az Anna Kareninában a Madáchban, valamint a Pletyka és a Lúdas Matyi című színművekben a Tháliában. Civilként nagy sportőrült, szenvedélye az autóversenyzés, kétszer már a Dakaron is részt vett. Emellett focizik, 15 éve a színészválogatott csapatkapitánya.
A nők kedvence egyébként két éve nősült újra, kisfia, Bendegúz még nincs egy éves, de előző kapcsolatából már van egy felnőtt lánya is, aki profi kosaras.

Seeley Booth ügynök - Széles Tamás

A Dr. Csont tudós-zsaru izgalmas párosa a szinkronosoknak is feladta a leckét, ugyanis a megszokott sztereotípiával ellentétben épp a David Boreanaz alakította kemény FBI-os zsaru képviseli a szenvedélyt és az érzelmeket, míg törékeny társa, Dr. Brennan antropológusnő a hideg racionalitást. Széles Tamás kellemes, finoman ironikus hangja tökéletesen passzol az elvarázsolt csontszakértőkön élcelődő, macsósan szexi Seeley Booth ügynökhöz.

Annyira fekszik neki ez a szerep, hogy nemrég még a Flash Forward - A jövő emlékei című új sorozat jóképű FBI-osát, a Joseph Fiennes alakította Benford ügynök magyarítását is rá osztották. A 36 éves színművész 1999-től 2002-ig a Radnóti Színház tagja volt, majd a Veszprémi Petőfi Színház, a Karinthy és a Pinceszínház darabjaiban játszott. Jelenleg is ez utóbbi színház tagja, de arca tévéfilmekből és az Állítsátok meg Terézanyut! című magyar moziból is ismerős lehet.

David Boreanaz és Széles Tamás (forrás: www.magyarszinkron.hu)

Szinkronszínészként is foglalkoztatott, rengeteg jóképű hősnek kölcsönzi hangját: ő Ben Affleck, Owen Wilson és Matt Damon örökös magyar hangja, de a szakácsok mocskos szájú fenegyerekét, Gordon Ramsey-t is ő magyarítja.


Legutóbb a Maltazár bosszúja című mesefilmhez adta hangját, színpadon pedig a Pinceszínházban - a Válás Budán című Márai-darabban és a Magányos cédrusban - láthatjuk.

Még nincs hozzászólás

Fotók! Így néznek ki a legszexisebb tévés dokik szinkronhangjai

Egy sármos orvos búgó hanggal elbűvöli a hölgyeket. Nézzük, kik szólaltatják meg magyarul őket!
Világsztár

Fotók! Így néznek ki a Jóbarátok szinkronhangjai

Rachel, Ross, Joey, Phoebe, Chandler, Monica: lássuk, kik magyarították tíz éven keresztül a népszerű sorozat szereplőit.
Világsztár
Sztárlexikon

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.