kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Világsztár   /  

Így néznek ki most a Csengetett, Mylord? sztárjai

Így néznek ki most a Csengetett, Mylord? sztárjai

Vajon mi történt a kilencvenes évek óta a legendás karaktereket megformáló színészekkel?

Szerző: Kenessei Orsolya
Forrás: Femina.hu

A Csengetett, Mylord? a legnépszerűbb brit szituációs komédiák egyike, melynek hazánkban is nagy rajongótábora volt a kilencvenes években. A Jimmy Perry és David Croft rendezte sorozat az 1920-as évek brit társadalmának mutat görbe tükröt.

Paul Shane
Su Pollard
Jeffrey Holland
Bill Pertwee

Annak idején könnyesre nevettük magunkat a főúri Meldrum család és a velük lakó cselédek mulatságos kalandjain, most nézzük, mi történt azóta a kiváló komikusi vénával megáldott színészekkel.

Alf Stokes - Paul Shane

A kapzsi, ügyeskedő komornyik kisebb-nagyobb szélhámoskodásai ellenére a sorozat egyik legnépszerűbb karaktere. A cinikus, dörzsölt, de a lelke mélyén érző szívű és munkástársaiért kiálló Stokes-ot a nagyszerű brit komikus, Paul Shane keltette életre. A most 70 éves sztár bányászként kezdte pályafutását, és egy munkahelyi balesetben bekövetkezett sérülésnek köszönheti színészi karrierjét. Gerincsérve miatt ugyanis 27 évesen nyugdíjazták, ekkor határozta el, hogy a szórakoztatóiparban próbál szerencsét, hiszen korábban már fellépett saját műsoraival különféle bárokban, kocsmákban.

Énekesként kezdte, majd komikusként folytatta, közben tévésorozatokban kapott kisebb szerepeket. A nagy áttörést az 1980-ban startoló Hi-de-Hi! hozta meg számára, ezután következett a Csengetett, Mylord?. A kilencvenes években a tévés munkák mellett egyre nagyobb szerepet kapott életében a színház. A színész hosszú évtizedekig élt boldog házasságban feleségével, Doryval, akitől három lánya született. Az asszony 2001-ben halt meg. Paulon tavaly szívproblémái miatt életmentő műtétet kellett végrehajtani, de azóta szerencsére teljesen felépült.

Ivy Stokes - Su Pollard

Ivy, a kétbalkezes, szemüveges szobalány apja, a pitiáner szélhámos Stokes élő lelkiismerete. Az ügyefogyott, ám végtelenül szeretetreméltó cseléd szerepében Su Pollard alakított maradandót. A 60 esztendős színésznő saját bevallása szerint azóta színpadra vágyott, hogy hatévesen ő játszotta az angyalt az iskolai karácsonyi műsorban. Tinédzserként már rendszeresen fellépett énekszámokkal különböző jótékonysági rendezvényeken, művészeti tanulmányai végeztével pedig meghódította a londoni West End színházait. Tévés karrierje 1979-ben kezdődött, egy rövid életű széria után ő is a Hi-de-Hi!-ban kapott szerepet.

Minden idők legkedveltebb sorozatai
Minden idők legkedveltebb sorozatai
Íme, kedvenc televíziós sorozataid szerelmespárjaiA kilencvenes évek legkedveltebb sztárjai mostA legdögösebb sorozatsztárokA Golden Globe-gálák legemlékezetesebb pillanataiA legszexibb sorozatdokikÍgy néznek ki most a 80-as évek popsztárjaiA sztárvilág szexszimbólumaiA 80-as évek legkedveltebb sztárjai régen és mostSztárok királykékbenA SAG Awards legdögösebb sztárjai

A nyolcvanas években énekesnői pályája is felfelé ívelt, Starting Together című dala a második helyig jutott a brit toplistákon. Ekkor találta meg a magánéleti boldogságot is, igaz, csak rövid időre. Peter Keogh a Hi-de-Hi! forgatása alatt kérte meg a kezét, miközben Su rovarnak volt öltözve. A pár útjai később különváltak. A változatlanul aktív színésznő mostanában színházi karrierjére koncentrál, de emellett szinkronizál is. Kiváló komikai tehetsége mellett extravagáns öltözködési stílusával szerzett magának hírnevet.

James Twelvetrees - Jeffrey Holland

A céltudatos, kissé nagyképű, ám feddhetetlen modorú lakáj igazi karrierista, aki semmire nem vágyik annyira, mint arra, hogy ő lehessen a komornyik. Az úrnőjéért, Miss Poppyért rajongó James-t Jeffrey Holland keltette életre. Mielőtt színésszé lett, a most 64 esztendős Jeffrey borkereskedelemmel foglalkozott, de már ekkor is az amatőr színjátszás volt a szíve csücske. Tévésorozatokban kezdte pályafutását, és Su Pollardhoz, valamint Paul Shane-hez hasonlóan számára is a Hi-de-Hi! hozta meg az ismertséget.

Népszerűségét tovább fokozta a Csengetett, Mylord?-ban nyújtott alakítása. Ezen kívül szerepelt még a Russ Abbot-féle Őrültek házában, valamint a kilencvenes években futó Oh, Dr. Beeching!-ben, és a mai napig számos szórakoztató műsorban felbukkan. Felesége Judy Buxton színésznő, akinek nevéhez a Times magazin szerint minden idők egyik legnagyszerűbb Iphigénia-alakítása köthető.

Wilson kapitány - Bill Pertwee

A gazdagok utcájában posztoló rendőrtiszt, Wilson kapitány javíthatatlan potyaleső, aki az ingyen ebédek és teák reményében állandóan körüludvarolja Mrs. Liptont, a meggyes piték koronázatlan királynőjét. A könnyen megvesztegethető Wilson szerepében az angol humor egyik nagy mestere, Bill Pertwee nevettette meg a nézőket. A 84 éves színész brazil anyától és brit apától született, utazó ügynök édesapját igen korán, 12 éves korában veszítette el. Ezt egy másik családi tragédia követte, bátyját, a bombázó pilóta James-t három évvel később ölték meg egy világháborús bevetés során.

Bill ruházati eladóként kezdte pályafutását, de hamar rájött, hogy páratlan komikusi vénájával a szórakoztatóiparban a helye. A rádiókabarék után következtek a tévészerepek, legnagyobb sikereit a Folytassa…-filmekben és a legendás Ükhadsereg című sorozatban érte el. Szeretett felesége halála óta egyedül él az angliai Surrey-ben. Karitatív tevékenységéért 2007-ben királynői kitüntetést kapott.

Még nincs hozzászólás

Gabriela Spanic bikini

Gabriela Spanic venezuelai színésznő alakja ma is elképesztő.
Világsztár

Paula és Paulina sztárjai ma

Az egykor gyönyörű Gabriela Spanic túlzásba vitte a plasztikát.
Világsztár
Szabó Zsófi őszintén mesélt a karrierjéről

Szabó Zsófi is tiszteletét tette a Búsuló Juhász étteremben megrendezett farsangi bulin. A Jóban Rosszban sztárja elárulta, nem csak a sorozat jelenti számára a színészi karriert.

Dátum: 2011. március 24.
Készítette: Femina.hu
Sztárlexikon
hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.