kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Világsztár   /  

Fotók! Így néznek ki most a Dirty Dancing sztárjai

Fotók! Így néznek ki most a Dirty Dancing sztárjai

Patrick Swayze halálhíréről sokan hallottak, de vajon mi lett a nyolcvanas évek sikerfilmjének többi szereplőjével?

Forrás: Femina.hu

Az azóta AIDS-ben elhunyt Emile Ardolino rendező valószínűleg maga sem gondolta volna, hogy a jó zenék, a táncos jelenetek, no és persze a tiltott szerelem elegye az 1987-es Dirty Dancingben annyira ütős kombinációt eredményez, hogy varázsa több mint húsz év elteltével sem kopik.

Az elmúlt évtizedek legnagyobb színészhalottjai
Az elmúlt évtizedek legnagyobb színészhalottjai
Forgatás közben elhunyt sztárokTragikusan fiatalon elhunyt sztárokA sztárvilág szexszimbólumaiA 80-as évek legkedveltebb sztárjai régen és mostA 35-ösök klubja - Fiatalon elhunyt sztárokHalhatatlan szerelmekÍgy néznek ki most a 80-as évek popsztárjaiSztárok, akik legyőzték a rákotA legrövidebb sztárházasságokRészeg sztárok leleplező fotói

Bár a történet akár napjainkban is megállná a helyét, a szereplők sokat változtak az eltelt időben - és némelyikük sajnálatos módon már nincs az élők sorában.

Johnny Castle: Patrick Swayze

A táncos-koreográfus anyától született és a klasszikus balettben jártas sztárnál keresve sem találhattak volna jobbat a dögös táncoktató szerepére. Bár igaz, ami igaz, előtte már Billy Zane-nél és Val Kilmernél is próbálkoztak a producerek, szerencsére eredménytelenül. Erőteljes szerepformálásával ugyanis az akkor 35 éves Swayze hirtelen világszerte ismertté vált. Ennek köszönhetően később olyan filmekkel örvendeztette meg rajongóit, mint a Ghost vagy a Wong Foo, kösz mindent! - Julie Newmar, melyekért, csakúgy, mint a Dirty Dancingért, Golden Globe-ra jelölték.


A kis költségvetésből készült táncos mozi pedig, amit eredetileg csak egy hétig kívántak vetíteni a mozikban, hatalmas kasszasiker lett. Videoformátumban több millió kelt el belőle, és számtalan változat - a sorozattól a videojátékig - készült belőle.

A Dirty Dancinggel jött elismerés egyébként a legjobbkor jött a színésznek, aki 1982 óta alkoholizmussal küzdött, miután édesapja szívrohamban elhunyt. Állítólag csak a kilencvenes évek közepére sikerült leküzdenie függőségét - nővére öngyilkossága után. 

A sors később sem kímélte: 1998-ban súlyos balesetet szenvedett az Üzenetek a gyilkostól forgatásán, ami után néhány évre megfeneklett a karrierje, majd 2008 januárjában előrehaladott hasnyálmirigyrákkal diagnosztizálták. A kezelések ellenére állapota romlott, 2009. szeptember 14-én hunyt el, 57 éves korában. Felesége, Lisa Niemi, akivel 1970 óta ismerték egymást, végig kitartott mellette. Gyermekük nem született a házasság alatt.

Frances Baby Houseman: Jennifer Grey

Bár a forgatókönyvíró szerint Grey és Swayze között forrt a levegő a meghallgatáson, ezért választották a tinilány szerepére a kissé túlkoros színésznőt - 27 volt akkor -, a valóságban nem nagyon állhatták egymást. Állítólag már az 1984-es közös filmjük, a Vörös alkony idején is többször összekaptak, és ez a Dirty Dancing forgatásán sem változott.


Különösen, mivel Grey közel sem volt olyan jó táncos, mint szereplőtársa.
A táncoktatójával szerelembe eső Baby szerepében számos rajongója lett az apró termetű sztárnak, ám hiúsága végül a vesztét okozta. Egy rosszul sikerült orrplasztika következtében arca elvesztette karakterét, és sokan meg sem ismerték. Hogy ennek volt-e valamilyen köze karrierje mélyrepüléséhez, ki tudja.

Mindenesetre azóta sem sikerült szerepet kapnia semmilyen emlékezetes moziban, így többnyire beéri tucatfilmek - Szende, mint a halál, Döbbenet - tucatkaraktereinek megformálásával.
A ma már 49 éves színésznő 2001-ben ment hozzá Clark Gregg színész-rendezőhöz, és még ugyanabban az évben megszületett kislányuk, Stella.

Penny Johnson: Cynthia Rhodes

A tánctanárnő szerepében domborító bombázó szőkeség a Dirty Dancing előtt már nem egy alkalommal bizonyította, hogy nem jön zavarba a táncparketten. Elég csak a Flashdance-t vagy a Travolta főszereplésével készült Életben maradnit említeni, de ezeken kívül videoklipekben is megmutatta a benne rejlő dögöt.


A Piszkos tánc számára is meghozta a népszerűséget, ám a filmes megkeresések elmaradtak, bár nem is nagyon vetette bele magát a hollywoodi szerepvadászatba.
Egyetlen mozit forgatott csak utána, 1991-ben - Curse of the Crystal Eye -, majd úgy döntött, a családjának szenteli életét. 1989-ben ugyanis hozzáment Richard Marx zenészhez, akivel egy klipforgatás kapcsán ismerkedett meg. Az 53 éves sztár azóta Illinois-ban él, és három fia született az idők során.

Lisa Houseman: Jane Brucker

Baby huszonéves nővérét egy nálánál csupán egy évvel idősebb színésznő játszotta - aki akkor erősen közeledett a harminchoz. A sznob karaktert olyan meggyőzően formálta meg, hogy az ember nem tudta, sírjon vagy nevessen rajta. 


Akárhogy is, a nagy áttörést mégsem hozta el számára a mozi. Bár azóta is lelkesen próbálkozik, néhány sorozatbéli felbukkanásnál - Crime Story, Doctor Doctor - többre nem futotta eddig. Az ötven éves színésznő egyébként Raul Vega fényképész felesége, akivel közösen nevelik előző házasságából született lányát, Sallyt.

Akik már nincsenek közöttünk

Robbie Gould: Max Cantor

Sajnálatos módon nem Swayze az egyetlen, aki nem él már a mozifilm stábjából. Ahogy már említettük, a rendező AIDS-ben hunyt el 1993-ban, és a színészgárdából is többen eltávoztak már. Közöttük van Max Cantor is, aki a filmben Robbie Gould szerepében Lisának udvarolgatott. Bár a filmszakmában nem ismerték, a színjátszásban volt már gyakorlata édesapjának köszönhetően. Arthur Cantor ugyanis neves színiproducernek számított 2001-es haláláig.
Az 1959-es születésű Cantor igyekezett több lábon állni: miután eljátszotta Jack-et a Fear, Anxiety and Depression című vígjátékban, megpróbálkozott az újságírással is - vesztére. A drogosokról próbálván a lehető legfelkavaróbb cikket írni, maga is heroinfüggővé vált. 1991 októberében, 32 éves korában túladagolás végzett vele.

Dr. Jake Houseman: Jerry Orbach

A veteránnak számító 1935-ös színész, aki Baby szigorú papáját alakította, eleinte a Broadway színpadán mutatta meg tehetségét. Olyan nagysikerű darabokban szerepelt, mint a Chicago, melyért a rangos Tony-díjra is jelölték.

Max Cantor és Jerry Orbach

Filmen a nyolcvanas évektől kezdett felbukkanni, a Dirty Dancing előtt láthattuk például a Trükkös halálban is. A táncos mozi sikere után jobbára a sorozatok találták meg: az RTL Klub műsorán jelenleg is megtekinthető az 1990 óta forgatott Esküdt ellenségek című széria, melyben 274 epizódon keresztül, haláláig játszotta Lennie Briscoe detektívet.

2004 tavaszán derült ki, hogy prosztatarákban szenved, a betegség pedig még az év decemberében el is vitte. A 69 éves korában elhunyt sztár kétszer volt házas: két fia anyjától, Marta Currótól 1975-ben vált el, majd rá négy évre elvette Elaine Cancillát, akivel még a Chicago kapcsán ismerkedett meg - és aki vele volt élete végéig. Orbach halála másnapján a Broadway fényeit tompábbra vették, hogy így tisztelegjen emléke előtt a színházi világ.

3 hozzászólás
anonymous       2009-10-21 11:41
4.
Valamikor én is szerettem ezt a filmet, csak már annyit játszották, ha tehetem (és miért ne tehetném) kihagyom. Tévedsz bedina, mi nem öregszünk. Csak a bőrünk... ;-) Mi tapasztaltabbak leszünk. Egyébként szerintem nincs semmi baj a szereplőkkel. A c... tovább »
válasz a 2. kommentre (bedina37 - 10-19)
anonymous       2009-10-20 10:54
3.
Bizony öregszünk... Már nem kell táskát vennem, reggelente ott figyelnek a szemem alatt. :(
válasz a 2. kommentre (bedina37 - 10-19)
bedina37       2009-10-19 19:16
2.
Dirty Dancing! Imádom! Nagyon jó film! Bármikor meg tudom nézni! Egyébként miért csodálkozunk? Mindenki megöregszik, csak mi nem vagyunk benne a tévében, újságban, neten, ahol mindenki láthat, így nem is téma. Majd szóljatok, ha megtaláltátok az örök... tovább »

Fotók! Így néznek ki most a Házibuli szereplői

A nyolcvanas évek tinijei, Vic, Mathieu, Philipe és barátaik régen felnőttek. Vajon mi történt velük a házibulin elcsattant csókok óta?
Világsztár

Fotók! Így néznek ki a Tetthely szereplői most

Az 1970-es, úttörőnek számító pszichokrimi kultikussá vált rendőrpárosát fénykorában 430 millió néző követte nyomon.
Világsztár
Sztárlexikon

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.