kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Világsztár   /  

Fotók! Így néznek ki most a Dirty Dancing sztárjai

Fotók! Így néznek ki most a Dirty Dancing sztárjai

Patrick Swayze halálhíréről sokan hallottak, de vajon mi lett a nyolcvanas évek sikerfilmjének többi szereplőjével?

Forrás: Femina.hu
2009.09.30.

Az azóta AIDS-ben elhunyt Emile Ardolino rendező valószínűleg maga sem gondolta volna, hogy a jó zenék, a táncos jelenetek, no és persze a tiltott szerelem elegye az 1987-es Dirty Dancingben annyira ütős kombinációt eredményez, hogy varázsa több mint húsz év elteltével sem kopik.

Az elmúlt évtizedek legnagyobb színészhalottjai
Az elmúlt évtizedek legnagyobb színészhalottjai
Forgatás közben elhunyt sztárokA 80-as évek legkedveltebb sztárjai régen és mostTragikusan fiatalon elhunyt sztárokA sztárvilág szexszimbólumaiA 35-ösök klubja - Fiatalon elhunyt sztárokRajtuk is fog az idő! Nézd meg minden idők legellenállhatatlanabb szívtipróitÍgy néznek ki most a 80-as évek popsztárjaiSztárok, akik legyőzték a rákotA legrövidebb sztárházasságokRészeg sztárok leleplező fotói

Bár a történet akár napjainkban is megállná a helyét, a szereplők sokat változtak az eltelt időben - és némelyikük sajnálatos módon már nincs az élők sorában.

Johnny Castle: Patrick Swayze

A táncos-koreográfus anyától született és a klasszikus balettben jártas sztárnál keresve sem találhattak volna jobbat a dögös táncoktató szerepére. Bár igaz, ami igaz, előtte már Billy Zane-nél és Val Kilmernél is próbálkoztak a producerek, szerencsére eredménytelenül. Erőteljes szerepformálásával ugyanis az akkor 35 éves Swayze hirtelen világszerte ismertté vált. Ennek köszönhetően később olyan filmekkel örvendeztette meg rajongóit, mint a Ghost vagy a Wong Foo, kösz mindent! - Julie Newmar, melyekért, csakúgy, mint a Dirty Dancingért, Golden Globe-ra jelölték.


A kis költségvetésből készült táncos mozi pedig, amit eredetileg csak egy hétig kívántak vetíteni a mozikban, hatalmas kasszasiker lett. Videoformátumban több millió kelt el belőle, és számtalan változat - a sorozattól a videojátékig - készült belőle.

A Dirty Dancinggel jött elismerés egyébként a legjobbkor jött a színésznek, aki 1982 óta alkoholizmussal küzdött, miután édesapja szívrohamban elhunyt. Állítólag csak a kilencvenes évek közepére sikerült leküzdenie függőségét - nővére öngyilkossága után. 

A sors később sem kímélte: 1998-ban súlyos balesetet szenvedett az Üzenetek a gyilkostól forgatásán, ami után néhány évre megfeneklett a karrierje, majd 2008 januárjában előrehaladott hasnyálmirigyrákkal diagnosztizálták. A kezelések ellenére állapota romlott, 2009. szeptember 14-én hunyt el, 57 éves korában. Felesége, Lisa Niemi, akivel 1970 óta ismerték egymást, végig kitartott mellette. Gyermekük nem született a házasság alatt.

Frances Baby Houseman: Jennifer Grey

Bár a forgatókönyvíró szerint Grey és Swayze között forrt a levegő a meghallgatáson, ezért választották a tinilány szerepére a kissé túlkoros színésznőt - 27 volt akkor -, a valóságban nem nagyon állhatták egymást. Állítólag már az 1984-es közös filmjük, a Vörös alkony idején is többször összekaptak, és ez a Dirty Dancing forgatásán sem változott.


Különösen, mivel Grey közel sem volt olyan jó táncos, mint szereplőtársa.
A táncoktatójával szerelembe eső Baby szerepében számos rajongója lett az apró termetű sztárnak, ám hiúsága végül a vesztét okozta. Egy rosszul sikerült orrplasztika következtében arca elvesztette karakterét, és sokan meg sem ismerték. Hogy ennek volt-e valamilyen köze karrierje mélyrepüléséhez, ki tudja.

Mindenesetre azóta sem sikerült szerepet kapnia semmilyen emlékezetes moziban, így többnyire beéri tucatfilmek - Szende, mint a halál, Döbbenet - tucatkaraktereinek megformálásával.
A ma már 49 éves színésznő 2001-ben ment hozzá Clark Gregg színész-rendezőhöz, és még ugyanabban az évben megszületett kislányuk, Stella.

Penny Johnson: Cynthia Rhodes

A tánctanárnő szerepében domborító bombázó szőkeség a Dirty Dancing előtt már nem egy alkalommal bizonyította, hogy nem jön zavarba a táncparketten. Elég csak a Flashdance-t vagy a Travolta főszereplésével készült Életben maradnit említeni, de ezeken kívül videoklipekben is megmutatta a benne rejlő dögöt.


A Piszkos tánc számára is meghozta a népszerűséget, ám a filmes megkeresések elmaradtak, bár nem is nagyon vetette bele magát a hollywoodi szerepvadászatba.
Egyetlen mozit forgatott csak utána, 1991-ben - Curse of the Crystal Eye -, majd úgy döntött, a családjának szenteli életét. 1989-ben ugyanis hozzáment Richard Marx zenészhez, akivel egy klipforgatás kapcsán ismerkedett meg. Az 53 éves sztár azóta Illinois-ban él, és három fia született az idők során.

Lisa Houseman: Jane Brucker

Baby huszonéves nővérét egy nálánál csupán egy évvel idősebb színésznő játszotta - aki akkor erősen közeledett a harminchoz. A sznob karaktert olyan meggyőzően formálta meg, hogy az ember nem tudta, sírjon vagy nevessen rajta. 


Akárhogy is, a nagy áttörést mégsem hozta el számára a mozi. Bár azóta is lelkesen próbálkozik, néhány sorozatbéli felbukkanásnál - Crime Story, Doctor Doctor - többre nem futotta eddig. Az ötven éves színésznő egyébként Raul Vega fényképész felesége, akivel közösen nevelik előző házasságából született lányát, Sallyt.

Akik már nincsenek közöttünk

Robbie Gould: Max Cantor

Sajnálatos módon nem Swayze az egyetlen, aki nem él már a mozifilm stábjából. Ahogy már említettük, a rendező AIDS-ben hunyt el 1993-ban, és a színészgárdából is többen eltávoztak már. Közöttük van Max Cantor is, aki a filmben Robbie Gould szerepében Lisának udvarolgatott. Bár a filmszakmában nem ismerték, a színjátszásban volt már gyakorlata édesapjának köszönhetően. Arthur Cantor ugyanis neves színiproducernek számított 2001-es haláláig.
Az 1959-es születésű Cantor igyekezett több lábon állni: miután eljátszotta Jack-et a Fear, Anxiety and Depression című vígjátékban, megpróbálkozott az újságírással is - vesztére. A drogosokról próbálván a lehető legfelkavaróbb cikket írni, maga is heroinfüggővé vált. 1991 októberében, 32 éves korában túladagolás végzett vele.

Dr. Jake Houseman: Jerry Orbach

A veteránnak számító 1935-ös színész, aki Baby szigorú papáját alakította, eleinte a Broadway színpadán mutatta meg tehetségét. Olyan nagysikerű darabokban szerepelt, mint a Chicago, melyért a rangos Tony-díjra is jelölték.

Max Cantor és Jerry Orbach

Filmen a nyolcvanas évektől kezdett felbukkanni, a Dirty Dancing előtt láthattuk például a Trükkös halálban is. A táncos mozi sikere után jobbára a sorozatok találták meg: az RTL Klub műsorán jelenleg is megtekinthető az 1990 óta forgatott Esküdt ellenségek című széria, melyben 274 epizódon keresztül, haláláig játszotta Lennie Briscoe detektívet.

2004 tavaszán derült ki, hogy prosztatarákban szenved, a betegség pedig még az év decemberében el is vitte. A 69 éves korában elhunyt sztár kétszer volt házas: két fia anyjától, Marta Currótól 1975-ben vált el, majd rá négy évre elvette Elaine Cancillát, akivel még a Chicago kapcsán ismerkedett meg - és aki vele volt élete végéig. Orbach halála másnapján a Broadway fényeit tompábbra vették, hogy így tisztelegjen emléke előtt a színházi világ.

3 hozzászólás
anonymous       2009-10-21 11:41
4.
Valamikor én is szerettem ezt a filmet, csak már annyit játszották, ha tehetem (és miért ne tehetném) kihagyom. Tévedsz bedina, mi nem öregszünk. Csak a bőrünk... ;-) Mi tapasztaltabbak leszünk. Egyébként szerintem nincs semmi baj a szereplőkkel. A c... tovább »
válasz a 2. kommentre (bedina37 - 10-19)
anonymous       2009-10-20 10:54
3.
Bizony öregszünk... Már nem kell táskát vennem, reggelente ott figyelnek a szemem alatt. :(
válasz a 2. kommentre (bedina37 - 10-19)
bedina37       2009-10-19 19:16
2.
Dirty Dancing! Imádom! Nagyon jó film! Bármikor meg tudom nézni! Egyébként miért csodálkozunk? Mindenki megöregszik, csak mi nem vagyunk benne a tévében, újságban, neten, ahol mindenki láthat, így nem is téma. Majd szóljatok, ha megtaláltátok az örök... tovább »

Fotók! Így néznek ki most a Házibuli szereplői

A nyolcvanas évek tinijei, Vic, Mathieu, Philipe és barátaik régen felnőttek. Vajon mi történt velük a házibulin elcsattant csókok óta?
Világsztár

Így néznek ki ma a Keresztapa trilógia szereplői

Szeretnéd tudni, mi történt az elmúlt évtizedekben Don Vitóval, Michaellel és a Corleone dinasztia többi tagjával?
Világsztár
Külföldi hírességek rendőrségi ügyei

Ittas vezetés, bolti lopás, cserbenhagyásos gázolás és lesifotósok megverése - a külföldi szupersztárok közül Paris Hilton, Winona Ryder, Michelle Rodriguez és Björk is összetűzésbe került már a hatóságokkal az elmúlt évek során.

Dátum: 2010. szeptember 16.
Készítette: Femina.hu
Sztárlexikon
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.