kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Világsztár   /  

Charlie Chaplin 16 éves lányt vett el

Ez már botrányos! 16 éves lányt vett el a középkorú színész

Charlie Chaplin, a legendás színész és rendező többször is kiskorú lányt vezetett oltár elé.

Forrás: Femina.hu

Charlie Chaplin nemcsak filmjeivel, de magánéletével is gyakran okozott botrányt.

A már 10 évesen gyereksztárrá vált Mildred Harris
Lillita McMurray később felvette a Lita Grey művésznevet
Oona O'Neill és Charlie Chaplin
Oona O'Neill

Az 1889. április 16-án született legendás színész és rendező háromszor is kiskorú lányt vett nőül.

Liliomtiprás

1918-ban vette feleségül az akkor 16 éves színésznőt, Mildred Harrist. Kapcsolatuk csak egy futó kalandnak indult, ám amikor a fiatal színésznő bejelentette, állapotos, a 29 éves Chaplin oltár elé vezette. Később kiderült, hogy a lány hazudott.

Az esküvő után hamarosan valóban teherbe esett, de a számos rendellenességekkel született Norman Spencer Chaplin csak három napig élt. Frigyük egy év után botrányos válással végződött.

Második felesége, Lillita McMurray színésznő szintén 16 éves volt, amikor a híres komikus elvette. Ő volt Vladimir Nabokov Lolita című regényének ihletője. Később felvette a Lita Grey művésznevet, és számos ismert Chaplin-filmben szerepelt. 

Lita csak 15 éves volt, amikor megismerkedett a 35 éves sztárral, akinek hamarosan a szeretője lett. Miután teherbe esett, Chaplin hiába győzködte, hogy vetesse el a gyereket. Mivel a lány családja zsarolni kezdte, végül 1924. november 24-én feleségül vette Mexikóban. Charles Spencer Chaplin Jr. 1925. május 5-én jött világra.

Kilenc gyerekük született

A házasság Lita Greyjel nem tartott sokáig, 1927 januárjában a nő benyújtotta a válási papírokat. Chaplin óriási összeget fizetett, hogy volt neje ne okozzon botrányt.

1943-ban újra liliomtiprásra adta a fejét: 54 éves korában elvette Eugene O'Neill drámaíró lányát, az akkor éppen csak 17 éves Oona O'Neillt. Meg kell hagyni, a lány sem volt egy ártatlan bárányka, túl volt már egy viszonyon Orson Welles színész-rendezővel és J. D. Salinger íróval, aki később az Zabhegyezővel vált világhírűvé.

34 évig éltek együtt, egészen Chaplin 1977-ben bekövetkezett haláláig. Oona kilenc gyereket szült a sztárnak: Geraldine Leigh, Michael John, Josephine Hannah, Victoria, Eugene Anthony, Jane Cecil, Annette Emily és Christopher James nagyjából kétévente jöttek világra - utóbbi születésekor a színész-rendező 73 éves volt. Férje halála után 14 évvel rák vitte el.

6 hozzászólás
Ariel7175       2013-05-03 07:52
7.
Jól van az úgy ahogy történt. Mai napig sokan élnek Chaplin örökségéből. Még rajzfilm is készült amit nem rég láttam a műsorújságban feltüntetve. Szóval ne hápogjanak, hogy ilyen meg olyan volt.....
Sz.Kitta       2013-05-02 17:58
6.
Hát nem botránkoztatott meg nagyon :D Nagyon jól ismerem Chaplin életét és munkásságát így nem csak lelekes ranjongója,de szakértője is vagyok így egy kis okoskodást engedjetek meg légyszives:  Lita Grey szült neki 2 gyereket, Oona 8-at. (ha megszámo... tovább »
symple       2013-05-02 14:27
5.
Hát most itt maradtam felháborodva ! Lassan 40 éve halott a kis csámpás, azt' nem tudok rá fújolni! Hát más világ volt. Anyám 16 évesen ment férjhez apámhoz (nem, nem baba-ügy volt) estin kellett érettségiznie. Az ismerős anyukák közül is így, tize... tovább »

Katalin hercegné Mária Vogue címlap

Az OK magazin szerint Katalin hercegné nagyon kiakadt Máriára.
Világsztár

Miriam Margolyes rasszista beszólás

Rasszista beszólása miatt csámcsog az egész internet Miriam Margolyes színésznőn.
Világsztár
Sztárlexikon

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.