kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Világsztár   /  

Charlie Chaplin 16 éves lányt vett el

Ez már botrányos! 16 éves lányt vett el a középkorú színész

Charlie Chaplin, a legendás színész és rendező többször is kiskorú lányt vezetett oltár elé.

Forrás: Femina.hu

Charlie Chaplin nemcsak filmjeivel, de magánéletével is gyakran okozott botrányt.

A már 10 évesen gyereksztárrá vált Mildred Harris
Lillita McMurray később felvette a Lita Grey művésznevet
Oona O'Neill és Charlie Chaplin
Oona O'Neill

Az 1889. április 16-án született legendás színész és rendező háromszor is kiskorú lányt vett nőül.

Liliomtiprás

1918-ban vette feleségül az akkor 16 éves színésznőt, Mildred Harrist. Kapcsolatuk csak egy futó kalandnak indult, ám amikor a fiatal színésznő bejelentette, állapotos, a 29 éves Chaplin oltár elé vezette. Később kiderült, hogy a lány hazudott.

Az esküvő után hamarosan valóban teherbe esett, de a számos rendellenességekkel született Norman Spencer Chaplin csak három napig élt. Frigyük egy év után botrányos válással végződött.

Második felesége, Lillita McMurray színésznő szintén 16 éves volt, amikor a híres komikus elvette. Ő volt Vladimir Nabokov Lolita című regényének ihletője. Később felvette a Lita Grey művésznevet, és számos ismert Chaplin-filmben szerepelt. 

Lita csak 15 éves volt, amikor megismerkedett a 35 éves sztárral, akinek hamarosan a szeretője lett. Miután teherbe esett, Chaplin hiába győzködte, hogy vetesse el a gyereket. Mivel a lány családja zsarolni kezdte, végül 1924. november 24-én feleségül vette Mexikóban. Charles Spencer Chaplin Jr. 1925. május 5-én jött világra.

Kilenc gyerekük született

A házasság Lita Greyjel nem tartott sokáig, 1927 januárjában a nő benyújtotta a válási papírokat. Chaplin óriási összeget fizetett, hogy volt neje ne okozzon botrányt.

1943-ban újra liliomtiprásra adta a fejét: 54 éves korában elvette Eugene O'Neill drámaíró lányát, az akkor éppen csak 17 éves Oona O'Neillt. Meg kell hagyni, a lány sem volt egy ártatlan bárányka, túl volt már egy viszonyon Orson Welles színész-rendezővel és J. D. Salinger íróval, aki később az Zabhegyezővel vált világhírűvé.

34 évig éltek együtt, egészen Chaplin 1977-ben bekövetkezett haláláig. Oona kilenc gyereket szült a sztárnak: Geraldine Leigh, Michael John, Josephine Hannah, Victoria, Eugene Anthony, Jane Cecil, Annette Emily és Christopher James nagyjából kétévente jöttek világra - utóbbi születésekor a színész-rendező 73 éves volt. Férje halála után 14 évvel rák vitte el.

6 hozzászólás
Ariel7175       2013-05-03 07:52
7.
Jól van az úgy ahogy történt. Mai napig sokan élnek Chaplin örökségéből. Még rajzfilm is készült amit nem rég láttam a műsorújságban feltüntetve. Szóval ne hápogjanak, hogy ilyen meg olyan volt.....
Sz.Kitta       2013-05-02 17:58
6.
Hát nem botránkoztatott meg nagyon :D Nagyon jól ismerem Chaplin életét és munkásságát így nem csak lelekes ranjongója,de szakértője is vagyok így egy kis okoskodást engedjetek meg légyszives:  Lita Grey szült neki 2 gyereket, Oona 8-at. (ha megszámo... tovább »
symple       2013-05-02 14:27
5.
Hát most itt maradtam felháborodva ! Lassan 40 éve halott a kis csámpás, azt' nem tudok rá fújolni! Hát más világ volt. Anyám 16 évesen ment férjhez apámhoz (nem, nem baba-ügy volt) estin kellett érettségiznie. Az ismerős anyukák közül is így, tize... tovább »

Ellen DeGeneres Usain Bolt rasszista vicc

Durva viccet sütött el Ellen DeGeneres a jamaikai olimpikonra.
Világsztár
Sztárlexikon

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.