kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Utazás   /  

Utazási csalás

Átvernek a gyanúsan olcsó repjeggyel? 2 jel, hogy csalókkal lehet dolgod

Utazásból rémálom? Ha így csinálod a foglalást, könnyen lehet.

Forrás: Femina.hu

Előfordul, hogy utazást lefoglalni majdnem olyan izgalmas, mint az út maga - de nem feltétlenül pozitív értelemben.

A Daily Mail korábbi cikkében két utazási szakember - Bob Atkinson és Frank Brehany - figyelmeztet, hogyan ne dőlj be az olcsó utazásoknak, illetve ne légy csalók áldozata.

Két jel, hogy csalókkal van dolgod

Gyanúsan olcsó repülőjegyek

A légitársaságok - bár van némi mozgásterük - jellemzően hasonló árakkal dolgoznak. Ha tehát ügynökön keresztül intézed a repülőjegy-vásárlást, aki lényegesen alacsonyabb árat ígér, mint bármelyik társaság, ne örülj, legyen gyanús.

Bár előfordulhat, hogy egyszerűen csak a jó előre történő vásárlást vagy - épp ellenkezőleg - a last minute utazást díjazzák alacsony költséggel, nézz utána a neten - akár fórumokon -, kérdezz rá a baráti társaságban a veled kapcsolatban álló cégre, utazási szolgáltatóra, mielőtt megvennéd a repülőjegyet.

- A szervezett utazások esetében az engedmény magasabb lehet, ám még ilyenkor sem várható, hogy 50%-os kedvezményt kapjon az ember. Azt sem szabad elfelejteni, hogy még ha nem is csalásról van szó, egy olcsó repülőjegy rengeteg korlátozással jár együtt - mondja Frank Brehany.

Egyetlen lehetőség: kártyás fizetés

Gyulladjon ki a fejedben a vörös lámpa, ha azt látod a repülőjegy vagy a nyaralás internetes vásárlásakor, hogy az egyetlen fizetési lehetőség a bankkártyás fizetés. Ha sem paypal, sem banki utalás, sem személyes átvétel nincs feltüntetve a lehetőségek között, az meglehetősen gyanús.

A kártyás fizetés kezdetekor ellenőrizd, hogy a kommunikáció titkosítva van-e. Az url-ben szereplő https, az oldal jobb alsó sarkában megjelenő lakat vagy a bal alsóban szereplő kulcs - amire ha rákattintasz, megjelenik a tanúsítvány - arra utal, hogy kártyaadataid valószínűleg biztonságban vannak. Ha ilyesmit nem látsz, ne add meg az adataidat. Amennyiben bizonytalan vagy, vedd fel a kapcsolatot a bankkal.

Még nincs hozzászólás

Hackerek a szállodában

Ha nem vigyázol, nagyon könnyen megszerezhetik az adataidat.
Utazás

Bankkártya és telefon

Már a telefonon is terjednek a pénzlopó programok.
Terasz
Femina mesék és színezők

Blog.hu ajánló

hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.