kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Utazás   /  

A jövő városa Dél-Koreában: Songdo International Business District

Így néz ki a jövő városa: elképesztő beruházás a Sárga-tengeren

Dél-Koreában olyan várost építenek, amilyet még nem látott a világ. Most megnézheted!

Szerző: Erdős Liza
Forrás: Femina.hu

Dél-Koreában, a Sárga-tengeren jelenleg is zajlik a világ egyik legelképesztőbb építészeti beruházásának kivitelezése: a Songdo International Business Districtet, vagyis a Songdo Nemzetközi Üzleti Övezetet a jövő városaként, egyúttal a bolygó egyik legmodernebb és leginkább futurisztikus projektjeként emlegetik.

Modern épületek
Ilyen lesz a város
Fontosak lesznek a növények

A high tech, posztmodern, nem utolsósorban pedig környezetbarát utópia egy, a becslések szerint 40 milliárd dolláros projekt, melynek befejezésére várhatóan 2015-ben kerül sor. Ekkorra készül el végleg az iskolákból, kórházakból, lakóházakból, hivatali épületekből és kulturális létesítményekből álló zöld város.

A tízéves projekt a világ egyik legdrágább folyamatban lévő építészeti beruházása, mellyel a tervezők és a kivitelezők nem csupán Dél-Korea, de egész Ázsia számára szeretnének világméretű kapcsolódási pontot létrehozni.

Újra felépítik a világ legszebb helyeit

A 610 hektárt lefedő, Szöultól 65 kilométerre délre fekvő, új város úgy helyezkedik el, hogy az Incheon Nemzetközi Repülőtérről egy több mérföld hosszú hídon át könnyen el lehet érni.

Igazi nemzetközi központnak szánják, mely ugyan koreai, de például hivatalos nyelve az angol lesz, emellett az előzetes felmérések szerint iskoláiban - beleértve az egyetemet - is csupán 30% lesz a koreaiak aránya.

Mindemellett látványosságai és szerkezete terén is számos motívumot adaptált a külföldi nagyvárosokból: a New York-i Central Park mintájára hatalmas közpark helyezkedik majd el a városban, emellett a Savannahra jellemző mini parkrendszer mintáját is követi, átemeli Párizs széles utcáit, modern csatornarendszere lesz velencei mintára, emellett egy hatalmas központot is építenek majd Sydney Operaháza előtt tisztelegve.

A világ 7 legmodernebb csodája: ilyen lesz a jövő
A világ 7 legmodernebb csodája: ilyen lesz a jövő
A világ legbizarrabb hoteljei A világ 10 legcsúnyább épületeA 8 legviccesebb hely a bolygónA világ 15 leggyönyörűbb palotája15 kultikus város, amit látnod kellA világ 20 leghatalmasabb látnivalója7 félelmetes, elhagyott látnivaló a bolygónÉlhető városok a világban: te szépnek tartod őket?Képeken a világ 10 legfélelmetesebb kísértetkastélyaA világ legszebb kertjei

Hatalmas zöldterületek

A város 80 ezer lakásnak ad majd otthont, valamint több mint négymillió négyzetméternyi irodaterületet foglal magában, arra azonban rendkívüli módon ügyeltek a tervezők, hogy a Sondgo fenntartható város legyen, ahol kiemelt szempontot kap a környezetvédelem, az alacsony széndioxid-kibocsátás megvalósítása, valamint az újrahasznosítás. A város 40%-a zöldterület lesz, emellett szándékosan úgy építik ki rendszerét, hogy azzal előtérbe helyezzék a gyalogos és a biciklis közlekedést.

Erre figyelj, ha Ázsiába utazol!

Ha keletre, például Ázsiába, azon belül is Dél-Koreába utazol, nagyon figyelj, hogy előtte megkapd a szükséges védőoltásokat. Nézd meg videónkat!

Kötelező és ajánlott védőoltások utazás előtt

Ha mediterrán vagy egzotikus helyre utazol, a kellemetlenségek és a komolyabb problémák elkerülése érdekében fontos, hogy beadasd magadnak a megfelelő oltásokat. Videónkból többet is megtudhatsz róluk.

Dátum: 2010. szeptember 2.
Készítette: Femina.hu

Bár épp egyes környezetvédelmi szervezetek tiltakoznak a város megépítése ellen - mivel az veszélyeztet bizonyos tengeri madárfajokat -, a projektet nem állították le. A várt 65 ezerből már 22 ezer ember beköltözött a városba, emellett más országok, közöttük például Kína is követni kívánja a beruházás által felvázolt utat.

Képek: fancycribs.com.

Élnél ilyen városban?

Még nincs hozzászólás

A világ legcsúnyább városai

Íme, a világ azon fővárosai, melyek nem szépségükről váltak híressé.
Utazás

Phang Nga cigány halászfalu

Íme, a thaiföldi Phang Nga, a világ egyik legkülönlegesebb falva, mely a tengeren lebeg.
Utazás
Sminkiskola

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.