kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Utazás   /  

Nem akarsz magyarokat bámulni a nyaralás alatt? Akkor ide ne menj!

Nem akarsz magyarokat bámulni a nyaralás alatt? Akkor ide ne menj!

Várhatóan az idén még több magyar nyaral majd ebben az öbölben. Egyértelműen ez a kedvenc.

Szerző: MTI
Forrás: MTI

Az átlagos növekedésnél nagyobb mértékben, több mint 10%-kal nőtt már áprilisban a Horvátországot felkereső magyarok száma, és a turisztikai szakemberek várakozása szerint a nyári főszezon legalább a tavalyihoz hasonlóan alakulhat - értesült róla az MTI.

Kvarner-öböl: Krk
Kvarner-öböl: Baska

A Horvát Turisztikai Közösség magyarországi képviseletvezetője, Marin Skenderovic elmondta: a tavalyi hasonló időszakhoz képest idén április végéig Magyarországról több mint 7%-kal, az év első négy hónapjában pedig összesen az átlagot meghaladóan, 10,7%-kal több látogató érkezett.

Idén még több magyar megy Horvátországba

A horvát idegenforgalmi szervezet vezetője kifejtette: az utazásszervezők eddigi jelzései, tapasztalatai alapján várhatóan idén legalább ugyanannyi magyar keresi fel Horvátországot, mint tavaly, de akár tovább is emelkedhet a számuk. Az év eleji statisztikák is azt mutatják, hogy sokan nemcsak hosszabb nyaralásra, de rövidebb tartózkodásra is szívesen utaznak a szomszédos államba.

Ezt alátámasztja az is, hogy a magyar határhoz legközelebbi tengerparti területen, a Kvarner-öbölben regisztrálják minden évben az összes magyar turista harmadát. A múlt évben 335 ezer magyar turista érkezett Horvátországba, és 1 866 millió vendégéjszakát töltöttek itt, ami igazolja, hogy a magyarok szempontjából az adriai ország az első számú nyaralóhely.

A legszebb horvát tengerpartok
A legszebb horvát tengerpartok
A 10 legnépszerűbb nyaralóhely 2011-ben20 meglepő érdekesség Máltáról, amiről talán nem is hallottálVarázslatos helyek GörögországbanA legjobb naturista strandok HorvátországbanLegendás tájak: Normandia és Bretagne15 mesebeli hely Szlovéniában8 lenyűgöző, látványos tengerpartA világ 15 leggyönyörűbb palotájaKépeken a leggazdagabbak nyaralói: nem házakat, szigeteket vesznek9 kihagyhatatlan hely, ha Brüsszelben jársz

Marin Skenderovic azt is elmondta, azt remélik, hogy az IMF-fel kötendő magyar megállapodás erősíti a forintot, ami olcsóbbá teheti a jellemzően euróban mért horvát árakat, emellett a versenyképesség növelése érdekében a jövő évtől 10%-ra csökkentenék az éttermi étel- és italfogyasztások általános forgalmi adóját.

Miért éppen a Kvarner-öböl?

Az Isztriai-félsziget, a szárazföld és számos sziget között elhelyezkedő Kvarner-öböl a legnépszerűbb úti cél a magyarok körében, köszönhetően többek között a közeli elhelyezkedésnek, a kellemes klímának, illetve annak, hogy a helyiek felkészültek a magyar vendégek fogadására, kevésbé kell idegen nyelvet használni, és sűrűbben lehet honfitársakkal találkozni.

Az olcsó apartmanok, a hangulatos városok és a mesés, kavicsos-homokos tengerpartok ellenére, ha inkább olyan helyet keresel, ahol nem úgy érzed magad, mintha Magyarországon lennél, érdemesebb délebbre utazni.

Te Horvátországnak melyik részét kedveled?

A legnépszerűbb nyaralóhelyek 2013-ban: utánajártunk!

Görögország még mindig vezeti a listát, de Bulgária is reneszánszát éli idén. Lássuk, melyek a legkedveltebb úti célok ebben az évben.

Még nincs hozzászólás

Hol a legolcsóbb most a benzin? Itt vedd meg, hogy kevesebbért utazhass

Az üzemanyagár csúcsokat dönt, ezért megint beindulhat a benzinturizmus.
Utazás
Terhesség hétről hétre
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.