kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Utazás   /  

Nem akarsz magyarokat bámulni a nyaralás alatt? Akkor ide ne menj!

Nem akarsz magyarokat bámulni a nyaralás alatt? Akkor ide ne menj!

Várhatóan az idén még több magyar nyaral majd ebben az öbölben. Egyértelműen ez a kedvenc.

Szerző: MTI
Forrás: MTI

Az átlagos növekedésnél nagyobb mértékben, több mint 10%-kal nőtt már áprilisban a Horvátországot felkereső magyarok száma, és a turisztikai szakemberek várakozása szerint a nyári főszezon legalább a tavalyihoz hasonlóan alakulhat - értesült róla az MTI.

Kvarner-öböl: Krk
Kvarner-öböl: Baska

A Horvát Turisztikai Közösség magyarországi képviseletvezetője, Marin Skenderovic elmondta: a tavalyi hasonló időszakhoz képest idén április végéig Magyarországról több mint 7%-kal, az év első négy hónapjában pedig összesen az átlagot meghaladóan, 10,7%-kal több látogató érkezett.

Idén még több magyar megy Horvátországba

A horvát idegenforgalmi szervezet vezetője kifejtette: az utazásszervezők eddigi jelzései, tapasztalatai alapján várhatóan idén legalább ugyanannyi magyar keresi fel Horvátországot, mint tavaly, de akár tovább is emelkedhet a számuk. Az év eleji statisztikák is azt mutatják, hogy sokan nemcsak hosszabb nyaralásra, de rövidebb tartózkodásra is szívesen utaznak a szomszédos államba.

Ezt alátámasztja az is, hogy a magyar határhoz legközelebbi tengerparti területen, a Kvarner-öbölben regisztrálják minden évben az összes magyar turista harmadát. A múlt évben 335 ezer magyar turista érkezett Horvátországba, és 1 866 millió vendégéjszakát töltöttek itt, ami igazolja, hogy a magyarok szempontjából az adriai ország az első számú nyaralóhely.

A legszebb horvát tengerpartok
A legszebb horvát tengerpartok
A 10 legnépszerűbb nyaralóhely 2011-ben20 meglepő érdekesség Máltáról, amiről talán nem is hallottálVarázslatos helyek GörögországbanA legjobb naturista strandok HorvátországbanLegendás tájak: Normandia és Bretagne15 mesebeli hely Szlovéniában8 lenyűgöző, látványos tengerpartA világ 15 leggyönyörűbb palotájaKépeken a leggazdagabbak nyaralói: nem házakat, szigeteket vesznek9 kihagyhatatlan hely, ha Brüsszelben jársz

Marin Skenderovic azt is elmondta, azt remélik, hogy az IMF-fel kötendő magyar megállapodás erősíti a forintot, ami olcsóbbá teheti a jellemzően euróban mért horvát árakat, emellett a versenyképesség növelése érdekében a jövő évtől 10%-ra csökkentenék az éttermi étel- és italfogyasztások általános forgalmi adóját.

Miért éppen a Kvarner-öböl?

Az Isztriai-félsziget, a szárazföld és számos sziget között elhelyezkedő Kvarner-öböl a legnépszerűbb úti cél a magyarok körében, köszönhetően többek között a közeli elhelyezkedésnek, a kellemes klímának, illetve annak, hogy a helyiek felkészültek a magyar vendégek fogadására, kevésbé kell idegen nyelvet használni, és sűrűbben lehet honfitársakkal találkozni.

Az olcsó apartmanok, a hangulatos városok és a mesés, kavicsos-homokos tengerpartok ellenére, ha inkább olyan helyet keresel, ahol nem úgy érzed magad, mintha Magyarországon lennél, érdemesebb délebbre utazni.

Te Horvátországnak melyik részét kedveled?

Még nincs hozzászólás

Képek! Varázslatos jégbarlang egy percre a határtól - Csodás látnivalók a közelben

Kíváncsi vagy a legérdekesebb határ menti látnivalókra? Ne menj messzire!
Utazás
Sztárlexikon

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.