kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Utazás   /  

Magyarország útlevél

Legalább egy dologban jobbak vagyunk Ausztriánál: érdekes dologban előztük meg a szomszédot

Melyik okmánynak köszönhető?

Forrás: Femina.hu

A Passport Index nevű oldal nyilvántartja a világ összes útlevelét az alapján, hogy mennyit érnek - azaz hány országba léphet be az utazó kizárólag az adott ország által kibocsátott okmánnyal, vízum nélkül.

Magyarország pedig igen előkelő helyen szerepel a sorrendet illetően. Míg korábban a 9. helyen állt, most még értékesebbé vált a magyar útlevél.

Milyen erős a magyar okmány?

A világ legértékesebb útlevelét holtversenyben az Egyesült Államok és Nagy-Britannia tudhatja magáénak, okmányaikkal ugyanis 147 országba lehet eljutni vízum nélkül. Magyarország a sorrendet tekintve a 6. helyen áll: 141 országba utazhatsz egyetlen útlevéllel.

Érdekesség, hogy itt is holtverseny alakult ki, ugyanis Írország és Spanyolország szintén ezen a helyen szerepel. Ami viszont meglepő, hogy nemcsak Lengyelországot vagy Izlandot előzzük meg, hanem a szomszédos Ausztriát is.

A külföldi oldal nem csupán erősségük szerint vizsgálta az útleveleket, hanem színek szerint is. Ennek alapján pedig mindössze négyféle létezik a világon: kék, piros, zöld és fekete.

2 hozzászólás
baracklekvár       2016-02-20 12:53
3.
A mi útlevelünk színe: burgundi vörös
baracklekvár       2016-02-20 12:52
2.
A mi útlevelünk színe: burgundi vörös

Legjobb luxushotelek

Nézd meg képeken, milyen helyeket választanak!
Utazás
Változások és jogszabályok

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.