kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Utazás   /  

Nem fogod elhinni, pedig nem Photoshop! Valóban létezik a furcsa hely

Nem fogod elhinni, pedig nem Photoshop! Valóban létezik a furcsa hely

A szokatlan helyen legelésző állatok meghökkentő látványt nyújtanak.

Forrás: Vicces helyek

A világon számos különös hely létezik, melyek közül az egyik legfurcsább Marokkó délnyugati részén található. A fákon legelésző kecskék látványa a turisták számára ugyanis nemcsak szokatlan, hanem igencsak megmosolyogtató is.

Az argánfa 8-10 méteresre nő, és 150-200 évig is elél. Júniusban érő gyümölcse valódi kincs, ugyanis a helyiek ebből nyerik az argánolajat, melyet a szépségiparban is előszeretettel használnak.

Az értékes olaj nemcsak ritkaságnak számít, hanem rendkívül költséges is, ami annak köszönhető, hogy Marokkón kívül nem egyszerű hozzájutni, ráadásul kinyerése kézzel történik, és e folyamatban a kecskéknek is fontos szerep jut.

A falánk állatok ugyanis nagyon szeretik a gyümölcsöt, amiért még a fára is képesek feljutni. A magját viszont nem tudják megemészteni, így otthagyják, vagy később visszaöklendezik. A pásztorok ezeket összegyűjtik, és préseléssel nyerik ki belőlük az olajat, tehát nagy segítség számukra, hogy már nem kell magával a gyümölccsel foglalkozniuk.

A bolygó legviccesebb helyei

Galériánk első képén a híres marokkói kecskéket láthatod, további képeken pedig olyan helyeket mutatunk, amelyek szintén mosolyt csalnak az arcodra. Kattints, és lapozd végig!

A 8 legviccesebb hely a bolygón
A 8 legviccesebb hely a bolygón
7 félelmetes, elhagyott látnivaló a bolygónA világ legijesztőbb helyeiA világ legszebb kertjeiA világ legbizarrabb hoteljei A világ 10 legcsúnyább épülete8 lenyűgöző, látványos tengerpartRejtélyes, misztikus helyek7 kísérteties zarándokhelyKépeken a világ 10 legfélelmetesebb kísértetkastélyaA világ 15 legbizarrabb természeti formája

Képek: http://whenonearth.net

Még nincs hozzászólás

Fővárosok kvíz

Van, amelyik egyértelmű, van, amelyik kevéssé ismert, és olyan is, amit sokan kevernek.
Utazás
Femina mesék és színezők

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.