kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Utazás   /  

Nem fogod elhinni, pedig nem Photoshop! Valóban létezik a furcsa hely

Nem fogod elhinni, pedig nem Photoshop! Valóban létezik a furcsa hely

A szokatlan helyen legelésző állatok meghökkentő látványt nyújtanak.

Forrás: Vicces helyek

A világon számos különös hely létezik, melyek közül az egyik legfurcsább Marokkó délnyugati részén található. A fákon legelésző kecskék látványa a turisták számára ugyanis nemcsak szokatlan, hanem igencsak megmosolyogtató is.

Az argánfa 8-10 méteresre nő, és 150-200 évig is elél. Júniusban érő gyümölcse valódi kincs, ugyanis a helyiek ebből nyerik az argánolajat, melyet a szépségiparban is előszeretettel használnak.

Az értékes olaj nemcsak ritkaságnak számít, hanem rendkívül költséges is, ami annak köszönhető, hogy Marokkón kívül nem egyszerű hozzájutni, ráadásul kinyerése kézzel történik, és e folyamatban a kecskéknek is fontos szerep jut.

A falánk állatok ugyanis nagyon szeretik a gyümölcsöt, amiért még a fára is képesek feljutni. A magját viszont nem tudják megemészteni, így otthagyják, vagy később visszaöklendezik. A pásztorok ezeket összegyűjtik, és préseléssel nyerik ki belőlük az olajat, tehát nagy segítség számukra, hogy már nem kell magával a gyümölccsel foglalkozniuk.

A bolygó legviccesebb helyei

Galériánk első képén a híres marokkói kecskéket láthatod, további képeken pedig olyan helyeket mutatunk, amelyek szintén mosolyt csalnak az arcodra. Kattints, és lapozd végig!

A 8 legviccesebb hely a bolygón
A 8 legviccesebb hely a bolygón
7 félelmetes, elhagyott látnivaló a bolygónA világ legijesztőbb helyeiA világ legszebb kertjeiA világ legbizarrabb hoteljei A világ 10 legcsúnyább épülete8 lenyűgöző, látványos tengerpartRejtélyes, misztikus helyek7 kísérteties zarándokhelyKépeken a világ 10 legfélelmetesebb kísértetkastélyaA világ 15 legbizarrabb természeti formája

Képek: http://whenonearth.net

Még nincs hozzászólás
Keresztnév és küldetés

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.