kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Utazás   /  

Így utazhatsz féláron: kedvezmények, amiket eddig nem ismertél

Így utazhatsz féláron: kedvezmények, amiket eddig nem ismertél

Használd ki a speciális közlekedési kedvezményeket, ha épp vonattal utazol!

Szerző: Klimó Petra
Forrás: Femina.hu

Nem csupán diákként, nyugdíjasként vagy szociális alapon vehetsz igénybe kedvezményeket a vasúti járatokon - léteznek olyan speciális esetek, amikor csak a teljes ár töredékét kell kifizetned egy-egy út alkalmával. Most összeszedtük azokat az utazási kedvezményeket, melyek nem feltétlenül kapnak reflektorfényt, ám igénybevételük esetén sokat spórolhatsz.

Olcsóbb utazás belföldön

Nagycsaládosoknak

Ha három vagy annál több saját gyerekkel utazol, az egész család számára válthatsz 90%-os mérséklésű kedvezményes jegyet. Feltéve, hogy a gyerekek még nem töltötték be 18. évüket, vagy olyan 26 év alattiak, akik nappali képzésben részt vevő tanulók - érvényes diákigazolvánnyal -, illetve, ha a gyermek után magasabb összegű családi pótlék jár. Szülők nélkül utazó testvérek is igénybe vehetik, ha legalább négyen vannak, és megfelelnek a fenti feltételeknek.

26 év alatti fiataloknak

Ha még nem töltötted be a 26. életéved, hétvégeken péntek délelőtt tíz órától vasárnap éjfélig 33 százalékos kedvezménnyel válthatsz vonatjegyet, persze ehhez igazolnod kell fényképes okmánnyal az életkorodat.

Bringások kedvezménye

Azoknak a kerékpárral utazóknak, akik tagjai a Magyar Kerékpárosklubnak, valamint rendelkeznek érvényes Klubkártyával, a kártya alapján a MÁV 25%-os kedvezményt biztosít a kerékpárjegy árából. A kártya egyébként egy évig érvényes, a havonta felragasztott matricák tartalmazzák az érvényesség adatait.

Képzésben részt vevő munkanélkülieknek

Ha munkanélküliként részt veszel valamely, a Munkaerőpiaci Alapból vagy európai uniós forrásból támogatott képzésben, akkor a munkaügyi központ által kiadott igazolás alapján 90%-os kedvezményre leszel jogosult a vonatjegy megváltásakor.

10 hely itthon, amire a magyarok a legbüszkébbek
10 hely itthon, amire a magyarok a legbüszkébbek
Így spórolj a benzinen, a vonat- és buszjegyen!A 10 legvirágosabb hely Magyarországon14 gyönyörű hegyvidéki kirándulóhely itthon15 meseszép hely BudapestenA kormány szerint minden magyarnak látnia kelleneA 15 legromantikusabb magyar kisvárosLillafüred, az ország legromantikusabb kirándulóhelyeAz ország 10 legszebb természeti csodája15 misztikus várrom Magyarországon10 kirándulóhely itthon, ha a hidegben is kimozdulnál

Start Klub kártya

Belföldi és nemzetközi kedvezményeket is igénybe vehetsz, ha kiváltod a MÁV névre szóló klubkártyáját. Fél- vagy egyéves időtartamra is megválthatod, így a kártya felmutatásával féláron vásárolhatod meg a menetjegyed, plusz szombatonként egy veled együtt utazó személy is 50%-os kedvezményt kap. 26 év fölött fél évre 19 900, egy évre 34 900 forintért válthatsz Start Klub kártyát.

Nemzetközi kedvezmények

SparSchiene

Külföldi utazás esetén spórolhatsz a SparSchiene-jegyekkel, amelyek számos európai nagyvárosba, nappali és éjszakai vonatokra is megválthatók. A kedvezmény ugyanakkor minden esetben konkrét vonathoz és naphoz kötött, és csak korlátozott mennyiségben kapható.

City Star

Ha kisebb csoportban utaztok külföldre - családok vagy baráti társaságok -, akkor érdemes City Star menettérti jegyet váltani, ami az oda- és a visszaútra is érvényes.

A kedvezményes ár az úti céltól, a létszámtól és a vonattól függően változik. Maximum hat főre váltható, ahol az első felnőtt az alapdíjat fizeti meg, és minden további felnőtt az alapdíj felét, gyermekeknél az alapdíj negyede fizetendő.

Rail Plus

A névre szóló igazolvány a váltástól számított egy évig érvényes, 25 euróba kerül, és minimum 25%-os kedvezményre jogosít a nemzetközi vonatjegyek váltásakor.

Ismerted ezeket a kedvezményeket?

2 hozzászólás
dominjoli       2013-01-12 11:10
3.
Mit vettek el tőled?Mit adtak nekik?! Ne csak vagdalkozz, szajkozz, mond meg konkrétan.
válasz a 2. kommentre (Istenostora - 01-12)
Istenostora       2013-01-12 10:01
2.
Nem de talán már nem is érvényesek mert az orbán kormány mindent eltörölt! Ami persz szégyen és gyalázat,de a nem hazai magyaroknak itt kedvezménnyel utazni az mégis csak túlzás!   Tőlünk el veszik ők meg élvezik!    Ez a pofátlanság ne továbbja!

Újabb megszorítások jönnek? Tovább drágulnak az autósok költségei

Januártól emelkednek az autópálya-matricák díjai, és nem is kapni majd minden típust.
Utazás

Ezt gondolják rólunk a külföldiek: nézd meg videón!

Szeretnek minket? Szívesen jönnek Budapestre? Ha kíváncsi vagy, nézd meg a következő kisfilmet!
Utazás
Tisztítókúra

Blog.hu ajánló

hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.