kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Utazás   /  

Így néz ki a világ 7 legújabb csodája

Így néz ki a világ 7 legújabb csodája
Képeken a jövő!

A világ legújabb építészeti csodái a sci-fik világát idézik. Nézd meg őket, garantáltan elámulsz!

Szerző: Halasi Nóra
Forrás: Femina.hu

Az ókor hét csodája, kezdve Szemirámisz függőkertjével, egészen a rodoszi kolosszusig, máig megbabonázza a tudósokat és az utazókat, holott közülük már csak egy úti cél, a gízai piramisok láthatók, a többit a feltételezések szerint földrengések és tűzvészek pusztították el.

Cybertecture Egg
Hydropolis
Paik Nam June Media Híd
Penang Global City Center

Nyomaikat azonban töretlenül kutatják az ideérkezők, és talán így lesz ez jó pár száz vagy akár ezer év múlva azon épületek esetében is, melyek napjainkban és a jövőben a bolygó legkiemelkedőbb épített csodáit jelentik. Ha a jövőbe akarsz utazni, vagy épp a különleges építészeti megoldások érdekelnek, a következő helyek egész biztos megmozgatják a fantáziádat.

Bár közülük néhánynak még folyik a kivitelezése, már most is temérdek turista zarándokol el az érintett területekre, hogy ízelítőt kapjon az eddig csak a sci-fikből ismert hangulatból.

A jövő munkahelye: Cybertecture Egg, India

Több ezer szerencsés irodai dolgozó hamarosan birtokba veheti Mumbai-ban a 13 emeletes, 32 ezer négyzetméteres, innovatív és intelligens design alapján kialakított, egyben az egyik leghaladóbb gondolkodású munkahelyet a világon. A tervezés során a csodálatos panoráma, a tetőtéri zöld terület, a nap- és szélenergia hatékony kihasználása mellett a dolgozók egészsége is kitüntetett szerepet kapott: a pihenőhelyiségekben súly- és vérnyomás-ellenőrzés történik majd, és bármilyen súlyos eltérés esetén azonnal orvosi ellátásra kerül sor.

Az első víz alatti szálloda: Hydropolis, Egyesült Arab Emirátusok

A közeljövőben átadásra kerülő Hydropolis Underwater Hotel and Resort a világ egyik legköltségesebb építészeti projektjeként Dubai City Jumeirah városrészének partjánál helyezkedik el, mintegy 260 hektáros területen. A szálloda legfontosabb részei közé tartozik egy szárazföldi komplexum, ahol a vendégeket fogadják, illetve egy hosszabb, üvegezett falú, összekötő alagút, melyben vasúttal szállítják a látogatókat a hotel víz alatti épületéhez, ahol 220 szoba és lakosztály került kialakításra.

A világ legbizarrabb hoteljei
A világ legbizarrabb hoteljei
A 8 legviccesebb hely a bolygón7 félelmetes, elhagyott látnivaló a bolygónA világ legijesztőbb helyeiA világ 7 legmodernebb csodája: ilyen lesz a jövőKépeken a világ 10 legfélelmetesebb kísértetkastélyaA világ 10 legcsúnyább épülete7 kísérteties zarándokhelyA világ 15 leggyönyörűbb palotájaA világ 20 leghatalmasabb látnivalójaA világ legszebb kertjei

Modern művészeti központ: Paik Nam June Media Híd, Dél-Korea

A Dél-Korea fővárosában, Szöulban található, a híres koreai videó- és médiaművészről elnevezett gigantikus, 1080 méter hosszúságú építmény nyilvános parknak, sétálóutcának, múzeumnak, könyvtárnak, informatikai központnak, jacht-, hajó- és vízitaxi-kikötőnek is helyet biztosít.

Érdekessége, hogy minden szinten vízszintes és függőleges irányban elhelyezett kerteket hoznak létre, a híd napenergia-gyűjtő panelekkel lesz felszerelve, a felszínét pedig vetítővászonként lehet majd használni videó-installációk megjelenítéséhez.

Óriási városközpont: Penang Global City Center, Malajzia

A hatalmas, 185 hektár alapterületen elhelyezkedő központ megtervezése során elsősorban új és erőteljes arculatot szerettek volna létrehozni Penang város számára. A mérnökök úgy vélik, a két toronyházzal rendelkező épülethalmaz méltó jelképe lesz a malajziai nemzet kulturális örökségének, a tervek szerint továbbá több luxushotel, több ezer négyzetméternyi irodaház, kulturális, szórakoztató- és sportlétesítmények, valamint egy művészeti központ is helyet kap majd.

Trópusi felhőkarcoló: EDITT Tower, Szingapúr

A szingapúri EDITT tornyot azzal a céllal tervezték, hogy újjáélesszenek egy városi, nem ökológiai területet, ahol a természetes ökoszisztéma teljesen megsemmisült. A tökéletesen környezetbarát épület leginkább kereskedelmi kiállításoknak biztosít helyszínt, és több előadótermet is tartalmaz, jellegét pedig trópusi növényekkel beültetett homlokzata és kertszerűen kialakított teraszai határozzák meg. Az építmény továbbá rendelkezik esővízgyűjtő-rendszerrel, valamint napkollektorai révén energia-önellátása körülbelül 40%-os lesz.

EDITT Tower
Songjiang Hotel
Madársziget

Szálloda a kőfejtőben: Songjiang Hotel, Kína

A komplexum egy sajátosan kialakított, ötcsillagos szállodaként épül egy gyönyörű, vízzel telt, száz méter mély kőfejtőben, a kínai Shanghai-hoz közel. A négyszáz férőhelyes hotel tervezésénél az inspiráció legfontosabb eleme a víz volt, ugyanis az épület első két szintje a víz alatt helyezkedik el, luxusszobákkal, éttermekkel és kilátással egy tíz méter mély akváriumra. A környezettudatosságra a zöld tetőteraszok és a geotermikus fűtési rendszer is utal.

Az élővilág menedéke: Madársziget, Malajzia

A Kuala Lumpurban létrehozott Bird Island jelenleg csak védett szárnyasfajok lakóhelyéül szolgál, de a jövőben itt alakítják majd ki Délkelet-Ázsia zöld lakóházakból álló, zéró energiafelhasználású, környezetbarát lakónegyedét. A modern és meglepő tervezésű házakat kívülről bambuszkeretbe csomagolják, így az épületek visszatükrözik a napsugarakat, ami megakadályozza a belső terek hőelnyelését, valamint vízvisszaforgató rendszer is kiépítésre kerül.

Még nincs hozzászólás

Legyél te is hörcsög! - A bolygó legmeghökkentőbb hoteljei

Ha megszállni bennük nem is feltétlenül, de megnézni mindenképp érdemes a következő extrém hoteleket.
Utazás

Így néznek ki a lebegő falvak - Sosem látott képekkel

Elképzelhetetlen, mégis léteznek életközösségek, falvak a víz felszínén letelepedve.
Utazás
Terasz dokumentumtár

Blog.hu ajánló

hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.