kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Utazás   /  

Fátyol-vízesés - Szalajka-völgy

Nézd meg az egyik leghosszabb magyar vízesést! Elképesztően gyönyörű!

Ha kirándulni szeretnél, ezt a helyet vett célba!

Forrás: Femina.hu

A Szilvásvárad fölött húzódó Szalajka-völgy számos különleges látnivalót tudhat a magáénak, minek köszönhetően nem véletlenül számít hazánk egyik legszebb és legnépszerűbb kirándulóhelyének - a szóbeszéd szerint 1984-es itt jártakor maga Fülöp herceg is elszökött kísérői elől, hogy maga fedezze fel a Bükk meseszép kincseit.

A környék olyan csodákat tartogat, mint a Szalajka-forrás, az Istállós-kői-barlang vagy épp az Erdei Múzeum -, a többség azonban mégis azért keresi fel, hogy lássa a hazánk páratlan természeti csodájának számító Fátyol-vízesést.

Vannak, akik úgy tartják, a vízesés a fehér vízpermetről kapta a nevét, míg mások úgy vélik, a mésztufagát csipkeszerű felszínéről, melynek 18 teraszán a víz végigzubog.

A 17 méteres Fátyol-vízesés - mely számmal hazánk egyik leghosszabb vízesésének számít - egy különleges geológiai jelenségnek köszönheti létét, a Szalajka-patakot ugyanis karsztforrások táplálják, melyek vizéből kalcium-karbonát csapódik ki, létrehozva ezzel a sajátos, természetes lépcsősort.

A Fátyol-vízesés Szilvásváradtól egy kellemes gyalogtúra keretében is elérhető, ez erdei kisvasút végállomásától pedig csak néhány perc sétát jelent.

Válassz!
Szép helyek tavaszi kiránduláshoz
Kimozdulnál, de nem tudod, hol kirándulj? Adunk néhány ötletet.

Nemcsak ezt érdemes azonban megnézni, hisz a Szalajka-völgy egészén tanösvény vezet keresztül. Ha többet szeretnél tudni a völgyről, kattints ide!

Kíváncsi vagy a legmagasabb magyar vízesésre is?

Tudod, melyik a legmagasabb természetes vízesés hazánkban? Nézd meg a képeket!

Kép: www.orszagalbum.hu, röpis.

2 hozzászólás
kergabi       2015-06-16 18:23
3.
Már meg is van, hova tervezem a legköözelebbi kirándulásom!
Miu       2015-03-31 13:06
2.
Ez az egyik legszebb vízesés, amit eddig láttam. Pont tavaly nyaraltam ott a családommal. Fantasztikusan éreztük magunkat. Tegnap viszont a Kinizsi-várról láttam egy videót, és szerintem húsvétkor lesz időnk és elutazunk oda. Csodaszép az a videó. Mi... tovább »

Vízre épült magyar látnivalók

Vízre épült magyar látnivalók? Nem is egy ilyen van hazánkban, nézd meg a képeket!
Utazás
Férfi ABC

Blog.hu ajánló

hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.