kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Terasz   /  

Téli balesetek megelőzése

Veszélyre figyelmeztet a rendőrség: elárulták, hogyan úszd meg a bajt

Az extrém időjárási körülmények miatt fokozott fontosságú lett a balesetmegelőzés.

Szerző: Femina
Forrás: Police.hu

A téli időjárási körülmények miatt fokozott odafigyelésre van szükség a közutakon. Az erős lehűlésre, a szórványosan előforduló ködfoltokra és az esetleges intenzív csapadékra tekintettel a közlekedőknek tudatosan fel kell készülniük a hosszabb utazásokra.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság alábbi  tanácsai segíthetnek abban, hogy utazás során is a lehető legnagyobb biztonságban maradj.

 • A téli időjárásban csak a megváltozott út- és látási viszonyoknak megfelelő állapotú járművel szabad közlekedni! Elengedhetetlen az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás és a fékrendszer ellenőrzése!
 • A téli közlekedés kapcsán fentiek mellett a gépkocsival történő közlekedés fontos kelléke lehet a jól működő ablaktörlő, a jégkaparó, a jégoldó spray, a megfelelő ablakmosó folyadék vagy a páramentesítő.

 • Heves hóesés vagy fagyott hótakaró esetén jó szolgálatot tehet a hólánc, melyet a hajtott tengelyen lévő kerékre kell rakni, így kormányozható marad az autó. A hólánc feltételét és levételét érdemes még otthon kipróbálni, hogy a gyakorlatlanság ne okozzon problémát a hidegben. Külföldön előfordulhat, hogy már az országba lépéskor ellenőrzik a hólánc meglétét!
 • Hosszabb utak előtt a járművet érdemes teljesen feltölteni üzemanyaggal, valamint pokrócot, meleg öltözetet is tenni az autóba, illetve kellő mennyiségű élelmiszerrel és itallal tanácsos megkezdeni az utazást.
 • Fontos, hogy a rendszeres gyógyszeres kezelést igénylő lakosok a szükséges orvosságból is vigyenek elegendőt magukkal.

Még nincs hozzászólás

Jövő heti időjárás 01.09-től

A kemény mínuszoktól még nem vehetünk búcsút, mutatjuk, hol milyen cidri várható.
Terasz
Terasz dokumentumtár

Blog.hu ajánló

  hirdetés
  hirdetés
  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.