kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Terasz   /  

Ócsai lakópark, pályázat

Bajban vagy a devizahiteled miatt? Így kérj segítséget

Az ócsai szociális lakópark házainak bérleti jogára már lehet pályázni. Íme, a részletek.

Szerző: MTI/Femina
Forrás: MTI

Az ócsai szociális lakópark házainak bérleti jogára január 15-től nyújthatják be pályázatukat a bajba jutott devizahitelesek - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Az ócsai lakópark, fotó: MTI, Kovács Tamás

80 családi ház, február 15-ig lehet jelentkezni

A közlemény szerint a jelentkezésre 30 nap áll rendelkezésre, a bérlőket egy erre a célra létrehozott bizottság választja ki március 25-ig. A bizottság március 25-ig 50 négytagú, 20 öttagú és tíz hattagú háztartást jelöl ki bérlőnek - közölte a szeretetszolgálat. A havi bérleti díj az első évben az előbbi sorrendben: 16 800, 19 500, illetve 21 100 forint lesz.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közlése szerint az Ócsán felépülő 80 családi ház bérlőinek kiválasztására a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. pályázatot hirdetett. A jelentkezéseket a szeretetszolgálatnak címezve elektronikus úton és papíron is be kell nyújtani, a beérkezési határidő február 15-e.

A beérkezett pályázatokat a szeretetszolgálat kezeli. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a jelentkezőket rangsorolja. Előbbre kerül a listán az, aki keresőtevékenységet folytat, vagy az állását 2008. szeptember 30. után veszítette el. Ezután a pályázatkezelő környezettanulmányt készít minden pályázóról. Ebben feltárja a jövedelmi-vagyoni viszonyait, a képzettségét és azt, hogy hajlandó-e közfoglalkoztatásban részt venni.

A jogosultság feltételeiről részletes információk a www.ocsalakaspalyazat.hu honlapon találhatók. A tájékoztatás szerint a program célja, hogy elhelyezést, lakhatást biztosítson azok számára, akik jelzáloghitel-szerződésből fakadó tartozás miatt elveszítették a lakóingatlanukat. A házak műszaki átadása 2013 első negyedévében várható.

Matolcsy György megszorításai
Matolcsy György megszorításai
A második Orbán-kormány legmeghatározóbb döntései2011 őszének legizgalmasabb közéleti pillanatai képekbenOrbán Viktor nem szégyelli a szenvedélyétFotók - Így focizik Orbán ViktorPolitikusok válásaiA kormány szerint sokkal könnyebb lesz a családok életeA politikusok is pihennek néhaBajnai Gordon, ahogy csak ritkán látodKépek! Tüntetések országszerteÍgy nézett ki Devecser a katasztrófa után

Feltételek

A jogosultság feltételei közül kiemelendő az, hogy az pályázhat, akinek a lakását 2011. október 1. és 2012 november 30. között kényszerértékesítésre jelölték ki. Ennek a lakásnak a hitelszerződésben meghatározott forgalmi értéke nem lehetett több Budapesten és a megyei jogú városokban 25 millió, más településen pedig 20 millió forintnál.

A kormány 2010-ben döntött az ócsai szociális lakópark felépítéséről a bajba jutott devizahitelesek részére. A terület kiválasztásánál döntő volt, hogy az érintett állami telek közel fekszik az M5-ös autópályához és a vasúthoz, továbbá a település közművei és a helyi víztisztító-kapacitás miatt is alkalmas az új lakópark kiszolgálására.

Még nincs hozzászólás

Munkaszüneti napok 2012-ben - Megszaporodnak a hosszú hétvégék

Sok lesz az ünnepekhez kapcsolt hétvége, de öt szombaton dolgozhatsz.
Terasz

Ennyi pénzt kapsz, ha kirúgnak: számold ki, mennyi végkielégítés jár neked

Hamarosan változnak a végkielégítési szabályok: tudd meg, hogyan!
Terasz
Anya és gyerek

Blog.hu ajánló

hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.