kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Terasz   /  

Netflix-alkalmazás

Ellopják az adataid, és még fizetsz is érte! Nem gondolnád, hogy ettől lesz vírusos a géped

Nyugtalanító dolog derült ki egy népszerű oldalról.

Forrás: Femina.hu

Január elején globálisan, így Magyarországon is elérhetővé vált napjaink legfelkapottabb online videotékája, a Netflix.

A népszerű szolgáltatásban az adathalászok is meglátták a lehetőséget, ezért, ha te is használod, nem árt vigyáznod, hogy elkerüld az alábbi átverést.

Olcsó filmekkel csábítanak

Egy információs adatvédelemmel és vírusirtással foglalkozó cég, a Symantec legújabb kutatásából kiderült, hogy a csalók a Netflixen keresztül próbálják ellopni a felhasználók bankkártya-adatait, hogy aztán ezek birtokában elemeljék a pénzt a számláról.

A leggyakoribb módszer lényege, hogy olcsó előfizetési lehetőségeket és akciós filmeket ígérnek egy alkalmazás letöltése ellenében, mely ugyan a Netflix hivatalos oldalára irányít, de közben észrevétlenül egy trójai vírust telepít a számítógépre.

Ez a kémprogram az Infostealer.Banload, mely képes ellopni a számítógépről a bankkártyád adatait, majd illetéktelen kezekbe adni azokat. Mivel a magyarok nagy része még csak kezdő Netflix-felhasználó, érdemes fokozott óvatossággal kezelni a szolgáltatást.

Billentyűkombinációk, amikre szükség lesz

Gyorsítsd fel az internetezést a leghasznosabb billentyűkombinációkkal! Az alábbi cikkben az összeset megtalálod, amire szükséged lehet.

A lakásban sincsen biztonságban a pici

A biztonságosnak vélt otthon is rejthet magában veszélyeket. Összegyűjtöttünk öt olyan dolgot a háztartásban, ami tragédiát is okozhat, ha nem vagy elég óvatos.

Még nincs hozzászólás

Adatlopás

Már a biometrikus azonosítókkal is visszaélhetnek a csalók.
Terasz

Magas telefonszámla

Ha téged is érint a dolog, sokkal többet fizethetsz, mint kellene.
Terasz
Terasz dokumentumtár
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.