kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Terasz   /  

NASA, aszteroida

Óriási aszteroida tart a Föld felé: a NASA szerint végzetes lenne a becsapódás

Egyelőre nem tudják pontosan, hol halad majd el.

Forrás: Femina.hu

Hamarosan valószínűleg nagyon közel merészkedik a Földhöz egy aszteroida, és bár a NASA szerint nem lesz baj, az adatok nem túl megnyugtatóak.

A kép illusztráció.

Egy esetleges becsapódás ugyanis a szakértők szerint végzetes következményekkel járna, és egyelőre nem tudni, hol köt ki az objektum.

Durvább lenne az atombombánál

2013-ban fedezték fel a 2013TX68 jelű, a Földtől akkor 2 millió kilométerre tartózkodó aszteroidát, amely márciusban várhatóan ismét megközelíti majd a bolygónkat, ám van rá esély, hogy most sokkal közelebb jön, mint akkor.

A becslések szerint március 5-én 17 ezer kilométer lesz a legkisebb táv a Föld és a 2013TX68 között, ami még a Hold-Föld távolság 5%-ánál is kevesebb. Bár a jelenlegi számítások szerint ez a legrosszabb eset, és akár több millió kilométerre is elkerülhet minket az objektum, az a bizonyos kő még nem esett le a szívünkről az adatok pontatlansága miatt.

Ugyanis "ha mégis nekünk ütközne, az 2,5 megatonnás becsapódást jelentene, és a szakértők szerint a hírhedt tunguzkai eseményhez hasonló pusztítást végezne. Összehasonlításképpen: a második világháborúban elhasznált összes robbanóanyag, beleérte a Japánra dobott két atombombát is, 3 megatonna energiájú volt összesen" - írja az Index.

Utólag vették észre a meteort a fotókon

Egy fotográfus valami olyasmit vett észre a képein, amire nem számított: véletlenül megörökítette, amint egy meteor belép a Föld légkörébe.

4 hozzászólás
agyas       2016-02-09 19:39
5.
Hát ha a közelemben csapódna be még arra sem lenne időm,hogy nyaf vagy nyekk,de tuti nem rákban múlnék ki.Nem érdemes ez miatt idegeskedni aminek meg kell történnie az meg fog történni,tudjuk a természet ura az emberiségnek!!
Lulululu       2016-02-09 11:04
4.
Milyen lenne az a bizonyos "pánik"?Sűrűsödne az űrhajóforgalom a holdra?Megjelennének az embercsempészek a saját űrhajójukkal?Elszaporodnának az UBERESEK?--A szegények (borsodban)rohannának Aggtelekre?Pesten az éves metrójegy 10milla lenne?Szóval nem... tovább »
obsitos       2016-02-09 07:32
3.
Az a baj, hogy volt már "Földközelben", mert ez  egy ún. visszatérő aszteroida, csak egyre közelebb jön, mert van ugye az  a fránya gravitáció. Ha most elkerül, legközelebb már nem ??? Sajnos ezt sem tudják előre, vagy csak nem akarnak pánikot ?!:S

Virág az űrben

Az űrben nevelt rézvirág gyönyörű, és teljesen egészséges. Nézd meg a róla készült képet!
Terasz
Karácsonyi mesék és színezők

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.