kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Terasz   /  

Munkaszüneti napok 2014

Munkaszüneti napok 2014-ben: sok hosszú hétvége vár rád

2014-ben öt hosszú hétvégével számolhatunk, de három szombaton dolgozni kell.

Szerző: Imrédi Bettina
Forrás: Femina.hu

Teljesen természetes, ha már azon töröd a fejed, vajon mennyi jut a jóból, vagyis mennyi hosszú hétvégével ajándékoz meg a jövő év.

2014-ben nem kevesebb, mint öt hosszú hétvégével tervezhetnek a munkavállalók és a munkáltatók.

Májusban lesz az első hosszú hétvége idén

A húsvét - és pünkösdhétfő - miatt április 21-ével és június 9-ével fog meghosszabbodni egy-egy hétvégénk. A rendelet szerint pedig a 2014-ben csütörtökre eső május 1. is hosszú hétvégévé egészül ki május 2. pihenőnappá nyilvánításával.

Október 23-át, az '56-os forradalom kitörésének napját szintén hosszú hétvége keretében ünnepelhetjük, ugyanis október 24-én, pénteken nem kell dolgozni. A szerdára eső december 24. is pihenőnap lesz, így egy igazán hosszú, ötnapos karácsonyi hétvégével számolhatunk.

Megint dolgozunk szombaton

A pihenőnapokat az eddigi gyakorlatnak megfelelően szombatonként kell ledolgozni. Emiatt lesz május 10., október 18. és december 13. munkanap.

 • május 2. - péntek: pihenőnap
 • május 10. - szombat: munkanap
 • október 18. - szombat: munkanap
 • október 24. - péntek: pihenőnap
 • december 13. - szombat: munkanap
 • december 24. - szerda: pihenőnap

Március 15. sajnos szombatra esik majd, ahogy Mindenszentek napja, azaz november 1. is. Az új év első napja - január 1. -, valamint az államalapítás ünnepe - augusztus 20. - viszont egyaránt szerdai napra esik, ami még két munkaszüneti napot jelent.

A politikusok is pihennek néha
A politikusok is pihennek néha
Magyar miniszterelnökök a rendszerváltás ótaFotók - Így focizik Orbán ViktorVezető politikusaink - Tarlóstól VonáigOrbán Viktor belföldi útjai képekbenOrbán Viktor nem szégyelli a szenvedélyétKépek! Tüntetések országszerteFotók! Áder János, ahogy csak ritkán láthatodA második Orbán-kormány legmeghatározóbb döntéseiNői képviselők a parlamentbenOrbán Viktor cipő nélkül dekázgat a Parlament udvarán

Kire vonatkozik?

A rendelet kiterjed minden munkáltatóra és az általuk foglalkoztatottak munkarendjére, kivéve a megszakítás nélkül üzemelő és a rendeltetése folytán a munkaszüneti napokon is működő munkáltatókat, illetve az ilyen jellegű munkakörben foglalkoztatott munkavállalók munkarendjét.

A hosszú hétvégék remek alkalmat nyújtanak a testi-lelki felfrissülésre, akár családostul, akár egyénileg. Most, hogy a dátumokat már ismered, érdemes elgondolkozni azon, hogy mivel szeretnéd majd tölteni azokat a bizonyos napokat.

5 hozzászólás
lovasbalazs       2014-01-05 18:49
6.
Ti aztán jól figyeltek. Dehát kell az építő jellegű kritika :)
válasz a 3. kommentre (giovannalina - 01-02)
emmersson       2014-01-02 18:21
5.
Meglepődtél? Szerző: Imrédi Bettina  
válasz a 3. kommentre (giovannalina - 01-02)
Kispapp       2014-01-02 12:21
4.
Kispapp: Sajnálatos elirás történt a munkanapok felsorolásában! Május 10.e helyett május 1 került a ledolgozandó szombatok felsorolásába.

Dugók Budapesten

Tarlós István közösen lép fel a dugók ellen a BKK-val.
Terasz

Nemzetiségek száma Magyarországon

A magyarországi nemzetiségek létszáma másfélszeresére nőtt, derül ki a népszámlálás adataiból.
Terasz
Anya és gyerek
  hirdetés
  hirdetés
  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.