kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Terasz   /  

Márciusi időjárás 2016

Mikor köszönt be az igazi tavasz? Idén ekkor számíts rá!
Márciusi időjárás

Milyen idő lesz a tavasz első hónapjában?

Szerző: Femina.hu
Forrás: MTI/Femina

Bár enyhe és tavaszias időjárással búcsúzott a tél, sajnos március elejére már nem marad meg ez a kellemes változás.

A meteorológia tavasz első napjaiban sok esőre, helyenként hóra, ezzel együtt némi lehűlésre kell készülni - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Március első hete

Ma, március első napján többfelé várható eső, zápor. Északon és a középső országrészben havas eső, a hegyekben havazás is lehet. Sokfelé megerősödik, a Kisalföldön helyenként viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 3-8°C, nappal 6-12°C lehet.

Szerdán reggel elszórtan lehet zápor, hózápor, napközben már inkább csak keleten lehet néhol záporeső. Estétől északnyugaton újra elered az eső. A legalacsonyabb hőmérséklet -2°C és +3°C, a legmagasabb hőmérséklet +6-11°C között alakul.

Csütörtökön is többfelé várható eső, zápor, a hegyekben havas eső, hó is és több helyen megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 0-5°C lehet, napközben 4-9°C-ig melegszik a levegő.

Pénteken már csak néhol fordulhat elő eső, esetleg havas eső, többórás napsütés várható. A minimum-hőmérséklet -3°C és +2°C, a maximum-hőmérséklet +6-11°C fok között valószínű.

Szombaton és vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, a hegyekben havas eső, havazás. A leghidegebb órákban szombaton 1-6°C, vasárnap 2-7°C lehet. A nappali maximumok szombaton várhatóan 5-12°C, vasárnap 5-11°C között alakulnak.

A hónap többi része

Sajnos március közepe felé sem érdemes eltenni a téli kabátot, mert a nappali hőmérséklet 6°C és 14°C között alakul, éjszaka pedig -1°C és +5°C közötti értékeket mérhetünk. Továbbra is minden nap számítani kell csapadékra, de ez most már csak eső formájában érkezik, és két zápor között olykor előbújik majd a nap is.

Március végén némi javulás várható az előrejelzés szerint, ekkor a nappali csúcshőmérséklet már elérheti a 15°C-ot, a minimum pedig 7°C lesz. Éjszaka 1°C és 7°C között ingadozhat a hőmérő higanyszála, és a csapadékos napokat gyengén felhős időjárás váltja fel. Végül a tavasz első hónapjának legutolsó napjaiban újra számítani kell záporokra.

Cikkünk az MTI és az Időkép.hu információi alapján íródott.

Még nincs hozzászólás
Terasz dokumentumtár

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.