kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Terasz   /  

Márciusi időjárás 2016

Mikor köszönt be az igazi tavasz? Idén ekkor számíts rá!
Márciusi időjárás

Milyen idő lesz a tavasz első hónapjában?

Szerző: Femina.hu
Forrás: MTI/Femina

Bár enyhe és tavaszias időjárással búcsúzott a tél, sajnos március elejére már nem marad meg ez a kellemes változás.

A meteorológia tavasz első napjaiban sok esőre, helyenként hóra, ezzel együtt némi lehűlésre kell készülni - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Március első hete

Ma, március első napján többfelé várható eső, zápor. Északon és a középső országrészben havas eső, a hegyekben havazás is lehet. Sokfelé megerősödik, a Kisalföldön helyenként viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 3-8°C, nappal 6-12°C lehet.

Szerdán reggel elszórtan lehet zápor, hózápor, napközben már inkább csak keleten lehet néhol záporeső. Estétől északnyugaton újra elered az eső. A legalacsonyabb hőmérséklet -2°C és +3°C, a legmagasabb hőmérséklet +6-11°C között alakul.

Csütörtökön is többfelé várható eső, zápor, a hegyekben havas eső, hó is és több helyen megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 0-5°C lehet, napközben 4-9°C-ig melegszik a levegő.

Pénteken már csak néhol fordulhat elő eső, esetleg havas eső, többórás napsütés várható. A minimum-hőmérséklet -3°C és +2°C, a maximum-hőmérséklet +6-11°C fok között valószínű.

Szombaton és vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, a hegyekben havas eső, havazás. A leghidegebb órákban szombaton 1-6°C, vasárnap 2-7°C lehet. A nappali maximumok szombaton várhatóan 5-12°C, vasárnap 5-11°C között alakulnak.

A hónap többi része

Sajnos március közepe felé sem érdemes eltenni a téli kabátot, mert a nappali hőmérséklet 6°C és 14°C között alakul, éjszaka pedig -1°C és +5°C közötti értékeket mérhetünk. Továbbra is minden nap számítani kell csapadékra, de ez most már csak eső formájában érkezik, és két zápor között olykor előbújik majd a nap is.

Március végén némi javulás várható az előrejelzés szerint, ekkor a nappali csúcshőmérséklet már elérheti a 15°C-ot, a minimum pedig 7°C lesz. Éjszaka 1°C és 7°C között ingadozhat a hőmérő higanyszála, és a csapadékos napokat gyengén felhős időjárás váltja fel. Végül a tavasz első hónapjának legutolsó napjaiban újra számítani kell záporokra.

Cikkünk az MTI és az Időkép.hu információi alapján íródott.

A jó motivációs levél titka: ezt írd bele, hogy megkapd az állást!

Tudod, hogyan kell motivációs levelet írni? Fontos, hogy személyes hangvételű írás legyen, de mindent a megfelelő mértékben kell tálalni.

Még nincs hozzászólás
Terasz dokumentumtár
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.