kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Terasz   /  

Március 15. közlekedés

Így változik a közlekedés március 15-én
Itt a lista a korlátozásokról!

Segítséget nyújtunk a március 15-i közlekedéshez.

Szerző: Németh Lilla
Forrás: Femina.hu

A holnapi napon több helyszínen, a Nyugati téren, a Kossuth Lajos téren, a Nemzeti Múzeumnál, a budai Várban, valamint a Hősök terén is tartanak rendezvényeket, megemlékezéseket vagy demonstrációkat - figyelmeztet a BKK.

Emiatt több közlekedési főútvonalat is lezárnak majd, ami miatt nemcsak az autósoknak kell figyelniük, hanem azoknak is, akik a közösségi közlekedést választják. Arra kérik az utasokat, hogy elsősorban a metrót vegyék igénybe.

Programok és megközelíthetőségeik:

Velünk Élő '48

A március 11. és 21. között tartó szabadtéri kiállításnak a Nyugati tér ad helyet, amelyet leggyorsabban és legkényelmesebben az M3-as metróval lehet megközelíteni. A BKK a metrón kívül ajánlja a 4-es és a 6-os villamos igénybevételét is, azonban a nagykörúti villamosokkal 15:30 és 16:30 között csak a Széll Kálmán tér felől lehet megközelíteni a Nyugati teret.

Magyarország nemzeti lobogójának felvonása katonai tiszteletadással a Kossuth Lajos téren - március 15. 9:00

A lobogófelvonás és a katonai tiszteletadás helyszíne, a Kossuth Lajos tér leggyorsabban és legkényelmesebben az M2-es metróval, illetve a 70-es vagy a 78-as trolibusszal közelíthető meg. A 2-es villamossal reggel 7 és 10 óra között csak a Kossuth Lajos tér M - Széchenyi rakpart - ideiglenes végállomásig lehet utazni.

Díszünnepség a Nemzeti Múzeumnál - március 15. 10:30

A múzeumi díszünnepség az M2-es metró Astoria vagy az M3-as és M4-es metró Kálvin tér állomásától gyalogosan közelíthető meg.

Ingyenes családi programok a budai Várban - március 15. 10:00 és 18:00 óra között

A budai Vár - ahol egész nap ingyenes családi programok, koncertek, valamint a Magyar Ízek Utcája várja a látogatókat - március 15-én a Deák Ferenc tér felől az ideiglenes 216-os buszjárattal, a Széll Kálmán tér felől a megszokottnál lényegesen sűrűbben induló 16A busszal, vagy a Clark Ádám térről a budavári siklóval közelíthető meg.

Nagyobb közúti korlátozások:

 • Budai Vár: március 15-én 0 órától március 16-án hajnalig.
 • Múzeum körút: március 15-én 4 és 15 óra között.
 • Kossuth Lajos tér: 7 és 10 óra között, valamint 15:30 és 18:30 között.
 • A Kossuth Lajos tér-Alkotmány utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Károly körút-Astoria-Múzeum körút útvonalon 9:30 és 10:30 között.
 • A Múzeum körút-Astoria-Kossuth Lajos utca-Szabad sajtó út-Erzsébet híd-Döbrentei tér-Attila út-Dózsa György tér-Palota út-Dísz tér útvonalon 11:30 és 12:30 között.
 • A Jagelló út-BAH csomópont-Alkotás utca-Magyar Jakobinusok tere-Krisztina körút-Vérmező út-Széna tér-Margit körút-Bem József utca-Bem rakpart-Árpád fejedelem útja-Lajos utca-Pacsirtamező utca-Árpád híd-Róbert Károly körút-Váci út-Dózsa György út-Hősök tere-Andrássy út-József Attila utca-Széchenyi tér-Akadémia utca-Vértanúk tere-Báthory utca-Szemere utca-Alkotmány utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Deák Ferenc tér-Károly körút-Dohány utca-Síp utca-Rákóczi út-Baross tér-Kerepesi út-Veres Péter út-3-as számú főút útvonalon 11 óra és 12:45 között.
 • Bem tér: 14 és 16 óra között.
 • Andrássy út-Oktogon-Teréz körút-Podmaniczky utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca-Kossuth Lajos tér útvonalon 14:30 és 18:30 között.

Változások a közösségi közlekedésben

A változások érintik többek között az M1-es metrót, a 2-es villamost, a 4-es és 6-os villamost, valamint számos autóbuszjáratot is. Hogy pontosan hogyan változik ezen vonalak közlekedése, azt itt nézheted meg.

Még nincs hozzászólás
Anya és gyerek

Blog.hu ajánló

  hirdetés
  hirdetés
  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.