kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Terasz   /  

Március 15. közlekedés

Így változik a közlekedés március 15-én
Itt a lista a korlátozásokról!

Segítséget nyújtunk a március 15-i közlekedéshez.

Szerző: Németh Lilla
Forrás: Femina.hu

A holnapi napon több helyszínen, a Nyugati téren, a Kossuth Lajos téren, a Nemzeti Múzeumnál, a budai Várban, valamint a Hősök terén is tartanak rendezvényeket, megemlékezéseket vagy demonstrációkat - figyelmeztet a BKK.

Emiatt több közlekedési főútvonalat is lezárnak majd, ami miatt nemcsak az autósoknak kell figyelniük, hanem azoknak is, akik a közösségi közlekedést választják. Arra kérik az utasokat, hogy elsősorban a metrót vegyék igénybe.

Programok és megközelíthetőségeik:

Velünk Élő '48

A március 11. és 21. között tartó szabadtéri kiállításnak a Nyugati tér ad helyet, amelyet leggyorsabban és legkényelmesebben az M3-as metróval lehet megközelíteni. A BKK a metrón kívül ajánlja a 4-es és a 6-os villamos igénybevételét is, azonban a nagykörúti villamosokkal 15:30 és 16:30 között csak a Széll Kálmán tér felől lehet megközelíteni a Nyugati teret.

Magyarország nemzeti lobogójának felvonása katonai tiszteletadással a Kossuth Lajos téren - március 15. 9:00

A lobogófelvonás és a katonai tiszteletadás helyszíne, a Kossuth Lajos tér leggyorsabban és legkényelmesebben az M2-es metróval, illetve a 70-es vagy a 78-as trolibusszal közelíthető meg. A 2-es villamossal reggel 7 és 10 óra között csak a Kossuth Lajos tér M - Széchenyi rakpart - ideiglenes végállomásig lehet utazni.

Díszünnepség a Nemzeti Múzeumnál - március 15. 10:30

A múzeumi díszünnepség az M2-es metró Astoria vagy az M3-as és M4-es metró Kálvin tér állomásától gyalogosan közelíthető meg.

Ingyenes családi programok a budai Várban - március 15. 10:00 és 18:00 óra között

A budai Vár - ahol egész nap ingyenes családi programok, koncertek, valamint a Magyar Ízek Utcája várja a látogatókat - március 15-én a Deák Ferenc tér felől az ideiglenes 216-os buszjárattal, a Széll Kálmán tér felől a megszokottnál lényegesen sűrűbben induló 16A busszal, vagy a Clark Ádám térről a budavári siklóval közelíthető meg.

Nagyobb közúti korlátozások:

 • Budai Vár: március 15-én 0 órától március 16-án hajnalig.
 • Múzeum körút: március 15-én 4 és 15 óra között.
 • Kossuth Lajos tér: 7 és 10 óra között, valamint 15:30 és 18:30 között.
 • A Kossuth Lajos tér-Alkotmány utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Károly körút-Astoria-Múzeum körút útvonalon 9:30 és 10:30 között.
 • A Múzeum körút-Astoria-Kossuth Lajos utca-Szabad sajtó út-Erzsébet híd-Döbrentei tér-Attila út-Dózsa György tér-Palota út-Dísz tér útvonalon 11:30 és 12:30 között.
 • A Jagelló út-BAH csomópont-Alkotás utca-Magyar Jakobinusok tere-Krisztina körút-Vérmező út-Széna tér-Margit körút-Bem József utca-Bem rakpart-Árpád fejedelem útja-Lajos utca-Pacsirtamező utca-Árpád híd-Róbert Károly körút-Váci út-Dózsa György út-Hősök tere-Andrássy út-József Attila utca-Széchenyi tér-Akadémia utca-Vértanúk tere-Báthory utca-Szemere utca-Alkotmány utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Deák Ferenc tér-Károly körút-Dohány utca-Síp utca-Rákóczi út-Baross tér-Kerepesi út-Veres Péter út-3-as számú főút útvonalon 11 óra és 12:45 között.
 • Bem tér: 14 és 16 óra között.
 • Andrássy út-Oktogon-Teréz körút-Podmaniczky utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca-Kossuth Lajos tér útvonalon 14:30 és 18:30 között.

Változások a közösségi közlekedésben

A változások érintik többek között az M1-es metrót, a 2-es villamost, a 4-es és 6-os villamost, valamint számos autóbuszjáratot is. Hogy pontosan hogyan változik ezen vonalak közlekedése, azt itt nézheted meg.

Még nincs hozzászólás

Bkk változások március

Márciustól változások várhatóak a BKK járatainál.
Terasz
Változások és jogszabályok
  hirdetés
  hirdetés
  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.