Más ízű lesz a kenyér és a virsli októbertől? Nézd meg a listán, hogy mi változik még!

Változik a sütőipai és húsipari termékek összetétele.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Változtak a húskészítményekre és a sütőipari termékekre vonatkozó előírások a Magyar Élelmiszerkönyvben azért, hogy a magyar fogyasztók az eddiginél is jobb minőségű élelmiszerekhez juthassanak - közölte a Földművelésügyi Minisztérium - FM - élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára. Zsigó Róbert elmondta: a módosítás alapján nemcsak a minőség javul, nő a termékek hústartalma is. Így például a virsli és a párizsi esetében 40-ről 51%-ra emelkedett a hústartalom alsó határa.

Kifejtette, a sütőipari termékek esetében az eddigi irányelv átkerül a kötelező érvényű előírások közé. Az előírás megjelenése októberben várható. Az államtitkár szerint a szaktárca szeretné, ha a vásárlók mind jobban megismernék a Magyar Élelmiszerkönyv által szabályozott termékeket. Így könnyebben felismerhetnék a minőséget, és tudatosabban választhatnának a mindennapokban.

A világ leghasznosabb élelmiszerboltja

A bolt készlete olyan árucikkekből áll, amelyek szavatossága még nem járt le, de a szupermarketekben felesleget képeztek, és emiatt kidobásra ítélték őket.

Itt olcsóbban kapod az ételt, ha nincs pénzed: képeken az elképesztő hely

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük