kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Terasz   /  

A 3 legviccesebb vígjáték

A 3 legviccesebb vígjáték
Szerintünk

Nincs ötleted estére, csak azt érzed, hogy valami vidámságra vágysz? Miért nem röhögsz egy jót? Van hozzá 3 eszközünk! Irány hát a videotéka!

Szerző: P. M.
Forrás: Femina.hu
Nevetni jó. Ráadásul minél intenzívebb nevetési roham tör az emberre, annál jobb. Nemcsak azért, mert jólesik, hanem mert a nevetés megmozgatja a vérkeringést, fokozza a szívműködést, kitágítja az ereket, és egyensúlyba hozza a vérnyomást. Nevetés közben továbbá javul a belső szervek oxigénellátása, az agyban felszabaduló vegyületek csökkentik a fájdalomérzetet, ráadásul egy 10-15 perces nevetéssel annyi energiát égethetsz el, amennyit egy szelet csokival magadhoz veszel.
Még ez sem elég ok arra, hogy nevess egy jót? Akkor tessék még három!

Gergő kedvence: Lesz ez még így se!

Ha valaki igazán élethűen elviselhetetlen figurát akar alakítani, az Jack Nicholson: az elképesztően tenyérbemászó, homofób és kényszercselekvő író, Melvin figurájának megformálása zseniálisra sikerült az 1998-as vígjátékban!
A történet ott kezdődik, mikor a szerelmes regényeket író, tökéletesen elviselhetetlen Melvin meleg szomszédját kis híján agyonverik, neki meg vigyáznia kell a szomszéd kis pincsijére. A pincsi kis híján a szemétben végzi, de csak megindít valamit a morcos íróban. Később Melvin kedvenc éttermében találkozik egy fiatal pincérnővel - Helen Hunt -, és azonnal bele is szeret - no persze, csak a maga furcsa módján. És bár a film nem mentes a romantikus jelenetektől, közel sem ragad a hollywoodi sziruptól: a főszereplőktől már az is nagy szám, hogy a vígjáték végén elmennek együtt meleg zsömlét vásárolni!
A filmet egyértelműen a helyzetkomikumok és a főszereplők fantasztikus alakításai viszik el: Jack Nicholson kétségkívül megérdemelten nyerte el a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscart, míg a partneréhez felnövő Helen Hunt szintén megkapta a szobrocskát.

Lesz ez még így se! - As Good As It Gets
Amerikai vígjáték
1998
Rendező: James L. Brooks
Főszereplők: Jack Nicholson, Helen Hunt, Greg Kinnear, Cuba Gooding Jr.
5 Oscar-díj jelölés, 2 Oscar-díj

Ági kedvence: Van, aki forrón szereti

Szerintem 1959 óta nem készült ennél jobb vígjáték. Vicces a sztori, jók a szereplők, a szövegeket pedig kívülről tudom. És nem elhanyagolható Marilyn Monroe jelenléte sem.
A film a szesztilalom idején játszódik. Két ágrólszakadt muzsikus - Jack Lemmon és Tony Curtis szenzációs alakításában - véletlenül szemtanúja lesz egy leszámolásnak. Nincs mit tenni, menekülni kell. Nem autón, nem repülőn, hanem tűsarkún. Ugyanis zenészként csak egy női zenekarban kapnak munkát, telefonon. A pályaudvarra, ahonnan a vonat a napfényes Floridába indul, már Josephin és Geraldine érkezik alapos tupírozás után. Jack Lemmont egy idős milliomos üldözi a szerelmével, Tony Curtis a butácska, de gyönyörű Marilynnek udvarol, átmenetileg olajmilliomosnak adva ki magát. És persze a gengszterek is feltűnnek, akik éves bankettjüket ugyanabban a szállodában tartják, ahol hőseink pengetik a bőgőt, és fújják a szaxofont.

Van, aki forrón szereti - Some Like It Hot
Amerikai vígjáték
1959
Rendező: Billy Wilder
Főszereplők: Marilyn Monroe, Tony Curtis, Jack Lemmon
5 Oscar-díj jelölés, 1 Oscar-díj

Luca kedvence: A kaktusz virága

Nekem is nagy kedvencem a Van, aki forrón szereti, de hogy ne ismételjük egymást, hosszas gondolkodás után A kaktusz virága mellett döntöttem, ezt ugyanis szintén imádom.
A film fantasztikus, de a szereplőgárda Ingrid Bergman, Walter Matthau és Goldie Hawn személyében szintén fergeteges.
És a sztori: Julian Winston - Walter Matthau - fogorvos és egyben megrögzött agglegény, akinek esze ágában sincs megnősülni. Ezt a problémát újdonsült barátnőjénél, Toninál - Goldie Hawn - azzal küszöböli ki, hogy azt hazudja a lánynak, már nős. Amikor Toni öngyilkosságot kísérel meg elkeseredettségében, Julian megígéri neki, hogy elválik, és feleségül veszi őt. Csakhogy a hazugságsorozat itt nem áll meg: Toni meg akarja ismerni a feleséget, és így lép képbe a szúrós, merev fogorvosi asszisztens, Stephani Dickinson - Ingrid Bergman. De nem szabad elfeledkezni Igorról, Toni szomszédjáról, az eszelős, nyakkendős, romantikus regényíróról sem, aki az ablakon keresztül jár be Tonihoz, valamint Mr. Sanchezről sem, a gazdag, nős nőcsábászról, aki szerelmes Ms. Dickinsonba.
Így kerekedik az alaptörténetből végül egy olyan fergeteges vígjáték, melyet egész egyszerűen nem lehet megunni. Nem hiába nyert Oscart és Golden Globe-ot is...

A kaktusz virága - Cactus Flower
Amerikai vígjáték
1969
Rendező: Gene Saks
Főszereplők: Walter Matthau, Ingrid Bergman, Goldie Hawn
1 Oscar-díj
Ide menj kikapcsolódni, ha nem akarsz sokat költeni

Nem mindenki teheti meg, hogy tízezreket elszórakozzon, de pénztárcakímélő szabadidős program szerencsére akad bőven. Íme néhány tipp az utca emberétől.

Még nincs hozzászólás

Itt a piros, hol a piros játék

Szereted a koncentrálós játékokat? Akkor ez tetszeni fog, de vigyázz, mert addiktív!
Terasz

Utazás filmekkel

A filmek képesek arra, hogy olyan világba kalauzoljanak, ahová gondolatban elvágyódunk.
Utazás
Terasz dokumentumtár
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.