kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Terasz   /  

A 4 legfülledtebb erotikus regény

A 4 legfülledtebb erotikus regény
Szerintünk

Bár egyesek titkolják, szinte biztos, hogy mindenki párnája alatt lapul egy erotikus regény. Ez alól mi sem vagyunk kivételek...

Szerző: Mondovics Pálma
Forrás: Femina.hu

Bár az erotikus történetek nem az utóbbi évek szüleményei, sokan még ma is hajlamosak tabuként kezelni mindazt, ami a szexualitással, legfőképpen pedig a szexuális vággyal kapcsolatos. De miért kellene szégyellni azt, ami ösztönszerűen tör fel az emberből?

Miért kellene visszafojtani a fantáziát, ha az jóleső érzéssel tölt el? És miért kellene bármilyen formában lemondani az erotikáról csak azért, mert esetleg van, aki még ma is prűden összehúzza a szemöldökét, hacsak az erotika szóba kerül?

A szex a világ egyik legnagyszerűbb dolga - nem véletlenül vált számtalan regény tárgyává, azok pedig számtalan olvasó kedvenceivé. És hogy melyek a mi kedvenceink?

Fülledt erotika a XVIII. századból

András kedvence: De Sade márki Justine című regénye

Sade márki Justine című regénye pikáns, erotikus, helyenként pedig pornográf regény, amelyet a szerző 1778-ban írt a börtönben.
A francia felvilágosodás egyik legnagyobb írója, filozófusa ezzel a művével is sokkolta az akkori közönséget, és a mait is, tegyük hozzá. Sade márki ugyanis a szexuális szabadságot hirdette, a Justine-ben pedig bőven akadnak fülledt erotikával fűszerezett jelenetek. A regény alcíme Justine, vagy az erény meghurcoltatása - ebből is sejthető, hogy milyen jellegű történetről van szó. A jólelkű Justine ugyanis bárhová is megy, mindig csakis a jóság vezérli, ám ezért a legrosszabbat kapja: kutyául bánnak vele, a férfiak kiélik rajta állati vágyaikat, és hasonló arcpirító eseményeken kell átesnie a címszereplőnek. De ne ijedjen meg senki, Sade márki ebben a művében korántsem jutott még olyan mélyre, mint a hírhedt és gyomorforgató Szodoma 120 napjában. A Justine-t tehát nyugodt szívvel ajánlom minden vállalkozó kedvű olvasónak, aki egy nyári hétvégén be mer vállalni egy kicsit merészebb olvasmányt is.

Egy kötelező olvasmány

Ági kedvence: Arthéme Fayard Filozófus Teréz című regénye

Ha valaki azt gondolná, hogy az erotikát, urambocsá’ a pornót ma találták fel, hát az nagyon téved. Már az elmúlt századok is bővelkedtek a huncutabbnál huncutabb regényekben, a különbség csupán annyi, hogy diszkréten csinálták, és így valószínűleg sokkal nagyobb öröm volt megnézni egy pajzán rézmetszet-sorozatot, mint most felmenni egy pornóoldalra.
A Filozófus Teréz alapműnek számít az erotikus irodalomban. Egy fiatal lány meséli el pártfogójának, hogyan is nyílt ki a szeme a világra, azon belül is az erotikára. Ráadásul nemcsak buja kalandokat, hanem filozófiai eszmefuttatásokat is olvasni a regényben. A lány semmit nem rejt véka alá, úgyhogy a regény szabadszájú, mégis bájos, veretes nyelvezete pedig külön élvezetessé teszi az olvasást. Franciaországban egyébként egyetemi tananyag, a leendő irodalmárok legnagyobb örömére.

Finom erotika az 1920-as évekből

Melinda kedvence: Zilahy Lajos Halálos tavasz című regénye

Bizonyára kevesen tudják, hogy a Halálos tavasz nemcsak Karády Katalin vásznon kivillanó vádlijával hozta nagy izgalomba a kevésnek is örülni tudó régi mozinézőket, hanem maga a regény is nagy népszerűségnek örvendett annak idején, pontosabban 1922-ben, amikor első ízben jelent meg. Zilahy Lajos Halálos tavasza ugyanis annak ellenére, hogy manapság talán nem zaklatja fel a kedélyeket, az igencsak prűdnek számító 1920-as években elcsattanó, vagy éppen el nem csattanó csókjaival, öleléseivel és szeretkezéseivel őrülten pikánsnak számított.
És bár az első megjelenése óta több mint nyolcvan év telt el, még ma is érdemes elolvasni a könyvet, legfőképpen azért, mert egyike azon ritka erotikus regényeknek, amelyekben tulajdonképpen nincs is szex.
Éppen ezért szeretem ezt a régi magyar giccsregényt: annyira próbálja kerülni a tabukat, hogy szinte robbanásszerű energiával süt belőle az erotika.

A szexről - másképp

Pálma kedvence: Paolo Coelho Tizenegy perc című regénye

Paolo Coelho, korunk egyik legnépszerűbb írója nem erotikus regényeiről híres. Sőt, talán a 2004-ben megjelent Tizenegy perc című regénye sem nevezhető erotikus regénynek, mégis az, és ehhez nem fér kétség.
A történet főszereplője Maria, aki húsz évesen Brazíliából Genfbe utazik, hogy szerencsét próbáljon. Egy bárban dolgozik táncoslányként, majd prostituáltként, és bár folyamatosan küzd azért, hogy a kellő pillanatban ki tudjon szállni ebből a világból, végül mégis benne ragad - a nagy szerelem, az ölébe pottyant pénz és a szabadság ellenére is.
És hogy mi tesz erotikussá egy regényt, ami eredetileg nem az?

Coelho tökéletes írói eszköztára, amellyel úgy vezeti végig az olvasót Maria prostituálttá válásának történetén, hogy ő maga szinte teljesen távol marad a főszereplőtől, miközben az olvasónak minden részletbe betekintést enged, és hagyja, hogy a történet teljesen magával vigye.

Még nincs hozzászólás

5 letehetetlen regény nyaraláshoz - Könnyed, csajos olvasmányok

Ha könnyű, mégis izgalmas regényt vinnél magaddal a strandra, a következő öt közül válassz!
Terasz

5 romantikus film, amit újra kell nézned!

Egy szép és tartalmas filmet nem elég egyszer látni, a remekművek megérdemlik, hogy újra és újra elővedd őket.
Terasz
Terasz dokumentumtár

Blog.hu ajánló

hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.