kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Terasz   /  

Lassú számítógép gyorsítása

4 bevált trükk, ami jelentősen felgyorsítja a számítógépedet

Ha túlságosan lassú a számítógéped, próbálj meg saját kezűleg javítani a helyzeten.

Forrás: Femina.hu

Akár dolgozol a számítógépeden, akár egyéb célokra használod, nagyon bosszantó, ha nem működik megfelelően a szerkezet. Ha lassú vagy nehézkes vele a munka, azt senki sem szereti, ám nem mindenki ért annyira a gépekhez, hogy meg tudja állapítani, mi okozza a problémát.

Amennyiben te sem vagy szakember, és csak annyit tudsz a számítógépről, amennyi a használathoz feltétlenül szükséges, akkor is tehetsz néhány lépést a rendszer felgyorsítása érdekében. Ám ha nem szűnik meg a probléma, érdemes szakemberhez fordulni.

Takarítás kívül

Ha lassú a számítógép, lehet, hogy az a gond, hogy poros, koszos a belseje. Ez sajnos elég hamar bekövetkezik, úgyhogy fontos az időnkénti nagytakarítás. Ha úgy döntesz, hogy otthon végzed el, akkor áramtalanítsd az asztali gépet, és vedd le a ház külső burkolatát. Egy puha ecset segítségével óvatosan portalanítsd az érintett területeket. Porszívóval ne tisztítsd, mert többet árthatsz vele, mint használsz. Ha nem mered egyedül kitisztítani a számítógépet, ezt is bízd hozzáértőre.

Takarítás belül

A takarítás nem csak fizikailag használ a gép gyorsaságának szempontjából. Ha kevés rajta a szabad memória, akkor is lelassul a működés. Amikor már nagyon sok felesleges - vagy nem felesleges - adatot tárolsz a gépen, nem árt szelektálni. A szükséges dolgokat mentsd el külső adathordozóra, a többitől pedig szabadulj meg! Nem elég lomtárba helyezni a szükségtelen adatokat, töröld le véglegesen őket, és máris javítasz a gép sebességén. 

Egyetlen módszer, amivel felgyorsíthatod a lassú számítógépet

Időnként a gépednek is szüksége van ellenőrzésre és tisztításra. Ha lassú a számítógép, talán te is tehetsz a megoldásért. Nézd meg videónkat, segítünk!

Dátum: 2012. augusztus 31.
Készítette: Femina.hu

Megfelelő vírusirtó

Ha a számítógép nincs védelemmel ellátva, ki van téve annak, hogy egy vírus kárt tegyen benne. Ezt jobb megelőzni, ezért intézkedj még azelőtt, hogy tönkremenne a számítógép! Már sok ingyenesen letölthető vírusirtó program létezik, amiket a gép előtt ülve be tudsz szerezni, így sehova nem kell menned értük, és még pénzbe sem kerül. Megéri rászánni azt a néhány percet, mert pár kattintással telepíthetők, és megvédenek a katasztrófától.

Töredezettségmentesítés

A folyamatos karbantartás meghozza az eredményét. A töredezettségmentesítés egy olyan folyamat, amit könnyen el tudsz végezni, és a munka gyümölcse egy gyorsabb számítógép lesz. Nem árt, ha odafigyelsz erre az apróságra, és legalább három havonta elvégzed, mert ha ennek segítségével rendbe teszed a komputert, jelentősen nő a gép reakcióideje. 

A Sajátgép vagy Számítógép ablakban találod majd a Töredezettségmentesítést, csak ki kell választanod a meghajtót, jobb klikkel kattintanod, és a Tulajdonságokban megtalálod majd Töredezettségmentesítést.

6 hozzászólás
faferi       2012-11-01 11:30
7.
Javítsatok ki ha tévedek de a cikk elején az van írva ha nem vagy szakember ezt teheted. Nem a szakembereknek íródott a cikk úgyhogy kűzdj csak nyugodtan a rhögőgörcsöd ellen (legalább leköt valami!
válasz a 3. kommentre (Vadkacsa - 11-01)
waqtik       2012-11-01 11:22
6.
Nagyban elősegíti a gép gyorsaságát a Windows újratelepítése is. Na ezt szeretem én is elkerülni, mert jöhet az egyéb progik újratelepítése, stb. 17 hónapja fut az XP-m, herótom lenne telepíteni.Hárman, három különböző böngészővel nyomjuk napi 8-10... tovább »
válasz a 2. kommentre (SirLorD - 11-01)
rintintin       2012-11-01 10:47
5.
Az exproler menüsor bal oldalán és a jobb egérgombhoz tartozó funkciókon eltűnt a magyar nyelv,csak angol van,újra és újra telepítettem semmi változás. Valaki valamit erről?
válasz a 2. kommentre (SirLorD - 11-01)

Lopják a netet? Mit tegyél ellene

Elmondjuk, hogyan védekezz a wifi-tolvajok ellen, ha úgy gondolod, hogy lopják a neted.
Terasz

Ingyenesen letölthető vírusirtók

Nem kell ezreket kiadnod azért, hogy mindig biztonságban legyen a számítógéped.
Terasz
Terasz dokumentumtár

Blog.hu ajánló

hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.