kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Terasz   /  

Így töröld magad a Facebookról!

Így töröld magad a Facebookról!
Nem könnyű, de lehetséges

A közösségi oldalakra pofonegyszerű regisztrálni, de az adatlap törlése már nem megy trükkök nélkül.

Szerző: Kovács Adrienn
Forrás: Femina.hu

Manapság egyre népszerűbb valamilyen internetes közösség tagjának lenni, fotókat megosztani, kedvenceket listázni, barátokat gyűjteni vagy csivitelni a Twitteren. Nincs is ezzel semmi baj egészen addig, amíg rá nem unsz az online élettel járó állandó készenlétre, vissza nem élnek az adataiddal, vagy kínossá nem válik néhány privátnak szánt fotó.

Talán meglepő, de amilyen pofonegyszerű különféle oldalakra regisztrálni és aktív taggá válni, legalább olyan körülményes a létrehozott fióktól megszabadulni. Nem reménytelen azonban a helyzet, csak kövesd pontról pontra a lépéseket!

Facebook-adatlap törlése

A mintegy 500 millió felhasználóval rendelkező internetes közösség, a Facebook gyorsan beszippantja az embert, de nem is ereszt egykönnyen! Számíts rá, hogy, ha egyszer és mindenkorra le akarsz számolni a közösségi léttel, kéthetes tortúrával kell szembenézned.

Először is, miután beléptél, keresd meg a Delete My Account linkjét, itt tudod ugyanis kérvényezni felhasználói adataid törlését. Az online kérvény elbírálására 14 napot kell várnod, ami alatt teljesen inaktívnak kell maradnod. Ha a két hét alatt belépsz, üzenetet küldesz, vagy bármi jelét adod a további Facebook-használatnak, oda ez egész törlési folyamat, kezdheted elölről - éppen ezért, ha több helyen, számítógépen, mobilon is automatikus Facebook-belépést állítottál be, a fiók törlésének kérvényezése előtt ezeket mindenképpen tiltsd le! Ha mindezt túl macerásnak találod, van egy másik lehetőség is: inaktívvá teheted Facebook-profilodat, csak kattints az Account Settings menüben a Deactivate Account gombra. Ezzel gyakorlatilag láthatatlanná teszed adataidat a felhasználók számára. Nem végleges törlés, az igaz, de átmeneti megoldásnak megteszi.

Törlés a MySpace-ről

Egyesek szerint, ami az internetre felkerül, ott is marad örökre. A MySpace-re feltöltött adataiddal ez bizony megeshet, ugyanis a törlésnél a My Account, majd a Cancel My Account gombokra kattintgatva azt az ősrégi e-mail címet fogják kérni tőled, amivel hajdanán regisztráltál az oldalra. Ha elfelejtetted vagy megszüntetted már ezt a címet, akkor az adatlapod sajnos ott marad, ahol van, az idők végezetéig. Amennyiben viszont meg tudod adni a kért e-mail címet, két nap múlva elküldik neked azt a linket, amivel véglegesen törölheted magad a MySpace-ről.

15 tipp, amivel tízezreket spórolhatsz
15 tipp, amivel tízezreket spórolhatsz
Ezért fogy el a fizetésed!7 dolog, amire szükséged van a fűtésszezonban!7 bevált módszer a kiadások csökkentésére10 dolog, amivel ezreket spórolhatsz meg a háztartásbanA 10 legveszélyesebb pénzfaló a lakásbanSzívszorító képek: megdöbbentő helyek, ahol emberek élnekTúl párás a lakásod?Ilyen házakban élnek a leggazdagabbak13 hatékony folttisztító7 dolog, ami segít lakáshoz jutni: állami támogatások körképe
Mivel a MySpace csúnyán vesztett népszerűségéből, üzemeltetői kitalálták, hogy összekapcsolják a Facebook-kal. A két Account összelinkelésével egy kattintással lehetővé vált az adattovábbítás az előbbiről az utóbbira. Mindez remek dolog, de a törlésben okozhat némi galibát. Inkább ne élj ezzel a funkcióval, ha meg akarsz szabadulni valamelyik fiókodtól.

Youtube felhasználói fiók törlése

A videomegosztón létrehozott fiókot viszonylag egyszerűen lehet törölni, amennyiben Google-azonosítód nincs összelinkelve Youtube-fiókoddal. Ha mégis, előbb fel kell törnöd a linket, vagyis el kell látogatnod a My Account Unlink oldalra, és a felhasználóneved és jelszavad megadása után az alsó Unlink My Accounts gombra kattintva külön kell választanod a két fiók azonosítóját.

Internet
Melyiket használod?

Miután ezt megtetted, jelentkezz be a szokásos módon Youtube-fiókodba, és kezdd el feltöltött videóid és csatornáid módszeres törlését. Ezt még a fiók végleges eltüntetése előtt tedd meg, utána ugyanis - azonosító híján - már nem tudsz sem belépni, sem videót törölni!

Ezután megkezdheted a felhasználói fiók eltüntetését. Ehhez először kattints a jobb felső sarokban a My Account linkre. Innen tovább az Account Settings, Manage Account és Delete Account - magyarul a Fiókbeállítások és Fiók kezelése - lépéssorain végighaladva, pár perc alatt végérvényesen törölheted magad a Youtube-ról. Egy ideig még látni fogod a videók indexképeit a weboldalon, de ne ijedj meg, törlésed sikeres volt, csak a frissítés és szinkronizálás időbe telik a rendszernek.

Google-azonosító és Gmail-fiók törlése

A fent említett Google-azonosító tulajdonképpen olyan, mint egy mesterkulcs, amivel minden Google szolgáltatásba - levelezőbe, naptárba, a kép- és videomegosztóba - be tudsz lépni. Ha például Gmaillel levelezel, az ott használt e-mail címed és a hozzá tartozó jelszavad számít a Google-azonosítódnak. Ez a közös azonosító gyakorlatilag összekapcsolja az összes felületet, melyre regisztrálva vagy, így akadálytalanul léphetsz egyik funkcióból a másikba.

Az előny csak akkor válik hátránnyá, amikor valamelyik fiókot meg akarod szüntetni, ekkor ugyanis az összelinkelés alaposan megnehezíti a törlést. De semmi pánik, magát a Google-azonosítót is lehet törölni. Ehhez első körben be kell lépned a felhasználói fiókodba, a Google Accountba. Itt az Edit - vagyis Szerkesztés - linket kell keresned, majd követned a Remove Gmail Permanently lépéseit.
Miután megerősítetted törlési szándékodat, két napon belül eltűnik a hálóról a Google-fiókodhoz és Gmail-levélcímedhez tartozó összes információ.

26 hozzászólás
mezespuszedli       2013-06-21 06:48
27.
a facebook egy kémportál!! tapasztalat sajnos, - én is regiztem jórég mert a távoli IGAZI ismerősökkel barátokkal igy tudtam néha kapcsolatbalépni, persze van email is, ez igaz! - nem lehet csak teljes névvel adatokkal belépni, és utána taktikáznak... tovább »
reka.pertics       2013-06-20 13:35
26.
Szerintem a legmegfelelőbb megoldás, ha nem regisztrálunk a saját teljes nevünkkel az ilyen közösségi oldalakra. Én sosem adok meg személyes információt magamról, mert tudom, hogy egyből bármit az Internet-re rakok magamról az olyan mintha a hack-elő... tovább »
trixy29       2013-06-19 10:56
25.
Alapvetően nem tartom marhaságnak az ilyen oldalakat, mert a külföldön élő barátokkal így tartom a kapcsolatot. A baj az, hogy ezek is gombamód szaporodnak. Én azokon az embereken mulatok jót, aki az összes létező lapra regisztrálnak, és csutkára ugy... tovább »

Fagyhalál, leállás, vírusok - 4 számítógépes baki és megoldásaik

Állandóan lefagy a géped? A vírusokkal harcolsz folyton? Eláruljuk, hogyan számolj le a hibákkal!
Terasz

3 nagyon hasznos weboldal csajoknak

Az internet kincseket rejt, akár fodrászt keresel, akár egy jó receptet. Íme, három weboldal, mely megkönnyíti az életed.
Terasz
Terasz dokumentumtár

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.