kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Terasz   /  

Hideg időjárás

Csak 2 napra javul az idő: utána visszatér a szibériai hideg

Egy megyére másod-, négy megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Szerző: Femina
Forrás: MTI/Femina

Az extrém hideg veszélye miatt egy megyére másodfokú, négy megyére pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat. Honlapjukon azt írták: szerda este melegfront érkezik. Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint az extrém hideg miatt szerdára Nógrád megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést, míg négy megyét érintően - Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Vas - elsőfokú a figyelmeztetés.

Szerda hajnalban a nógrádi völgyekben -20°C, az Északi-középhegység többi részén és a Nyugat-Dunántúlon -15°C alatti minimumokra lehet számítani. Másutt csak elvétve valószínűek hasonló értékek. Szerdán, a nap végén Sopron környékén kisebb ónos eső is előfordulhat. A gyenge ónos eső veszélye miatt Győr-Moson-Sopron megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint szerdán a legmagasabb nappali hőmérséklet -7°C és -2°C között várható, az Alföld északi részén ennél kissé melegebb is lehet.
A meteorológiai szolgálat a honlapján azt írta: szerda este északnyugat felől melegfront érkezik. A hétvégén kezdetben a leghidegebb órákban is fagypont körül alakul a hőmérséklet, de azután ismét -15°C és -20°C körüli minimumok várhatóak.

Még nincs hozzászólás

Szabadfogas

Ezt az elképesztően remek ötletet csak támogatni lehet.
Terasz

Aszteroida földközelben

Tegnap délután közel került a Földhöz egy aszteroida.
Terasz
Terasz dokumentumtár

Blog.hu ajánló

hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.