kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Terasz   /  

HAARP: időjárás-módosítás

Emiatt késett idén a tavasz? A rendszer, ami módosítja az időjárást

Sok találgatás övezi az Alaszkában található sarkifény-kutató központ valódi céljait.

Forrás: Femina.hu

Az utóbbi években olyan dolgokat produkált az időjárás, amilyenekre még nem, illetve csak nagyon ritkán volt példa.

A HAARP-rendszer

Vajon a klímaváltozásnak, a globális felmelegedésnek tudható be a furcsa idő, vagy más van a dologban?

A HAARP-projekt

Nagy a titkolózás az amerikai légierő és haditengerészet által finanszírozott, alaszkai High Frequency Active Auroral Research Program, azaz a HAARP körül.

Az 1993 óta létező, magyar nevén nagyfrekvenciás aktív ionoszféra-kutató program állítólagos célja, hogy a szakértők tanulmányozzák az ionoszféra tulajdonságait és viselkedését, majd az így kapott eredményeket felhasználják a felügyeleti és kommunikációs rendszerek kialakításában, valamint védelmi és polgári célokra.

A két nagy részből álló létesítmény Alaszkában, az amerikai légierő birtokán található. Egy magas frekvenciájú adóberendezés- és antennarendszerből áll, amelynek segítségével kísérleteznek, valamint egy tudományos bázisból, ahol a kutatások elméleti részét végzik. 

Egy-egy ilyen aktív ionoszféra-kutatás során jeleket generálnak, melyeket az adóberendezések segítségével felfelé, függőleges irányban kisugároznak. Az ionoszféra által elnyelt jelek átmérője a légköri változások miatt akár több tucat kilométerre is növekedhet.

Titkok

A HAARP rendeltetésének hivatalos megnevezése azonban sokak számára csupán üres álcának tűnik, és sokkal többet sejtenek a dolog mögött. A sarkifény-kutató program számos összeesküvés-elmélet táptalaja lett, mert bár rendeznek nyílt napokat iskolások, magánemberek számára, az év többi részében teljes elzártságba burkolóznak.

Végzetes üstökös tart a Föld felé?
Végzetes üstökös tart a Föld felé?
8 legendás utolsó mondat 7 rejtélyes eset, amire máig nincs magyarázatPénzért végzett a családjával az őrült nőA férfi, aki 300 évig élt: feltalálta a fiatalság elixírjét?Minden idők legördögibb férfiúiMinden idők legrémisztőbb régészeti leletei: hátborzongató múltIlyet még nem láttál! Így néz ki egy 10 méter magas szemgolyóSikerkönyvet írt az elítélt: olvasmányok a börtön mélyérőlHajborotválást kért végrendeletében az uralkodó14 híres feminista a történelemben

A legnépszerűbb elmélet szerint az ionoszférába kisugárzott energia sokkal többre lehet képes annál, mint amit bevallanak - többek közt az időjárás befolyásolására vagy az emberi tudatállapot módosítására. Vannak, akik úgy gondolják, még az ott dolgozók sincsenek teljesen tisztában vele, hogy mi lesz a tevékenységük kimenetele.

Az időjárás manipulálása

A legnagyobb kérdőjelet az hozza létre a konspirálók fejében, hogy ha a HAARP valóban csak egy szimpla meteorológiai kutatóközpont, akkor miért finanszírozza a légierő és a haditengerészet. A leglogikusabb magyarázat erre az lehet, hogy azért, mert olyan határokat feszegetnek a fegyvergyártás és az emberek befolyásolása terén, amelyeket nem hozhatnak nyilvánosságra.

Sokan gondolják úgy, hogy az időjárás szokásos menetének megbolygatására, sőt, természeti katasztrófák előidézésére és különböző szokatlan időjárási körülmények létrehozására használják a HAARP-rendszert. Az összeesküvés-elméletek kedvelői szerint ezzel létrehoztak egy tömegpusztító fegyvert, amely szinte észrevétlenül teszi a dolgát.

Kép: prof77.wordpress.com.

2 hozzászólás
effineni       2013-04-10 09:01
3.
Amikor ilyen cikkeket, történeteket olvasok, mindig lepereg előttem egy újabb hollywoodi kasszasiker film. Belelgondolni is borzasztó, miket fejlesztgethetnek a zárt kapuk mögött...
sanyi62       2013-04-09 21:27
2.
Szerbiában Belgrád melleti faluban Barajevo a neve a falucskának ahol ugyanolyan HAARP antennák működnek mint Alaszkában.Valószínüleg nem a sarki fényt kutatják itt.

Nagykanizsai halálház

A nagykanizsai halálházban 20 év alatt 15 daganatos megbetegedést diagnosztizáltak.
Terasz

Mikor jön a tavasz?

Ritka dolgokat produkál idén az időjárás. Meddig lesz ez még így, és mikor jön a jó idő?
Terasz
Terasz dokumentumtár

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.