kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Terasz   /  

HAARP: időjárás-módosítás

Emiatt késett idén a tavasz? A rendszer, ami módosítja az időjárást

Sok találgatás övezi az Alaszkában található sarkifény-kutató központ valódi céljait.

Forrás: Femina.hu
2013.04.09.

Az utóbbi években olyan dolgokat produkált az időjárás, amilyenekre még nem, illetve csak nagyon ritkán volt példa.

A HAARP-rendszer

Vajon a klímaváltozásnak, a globális felmelegedésnek tudható be a furcsa idő, vagy más van a dologban?

A HAARP-projekt

Nagy a titkolózás az amerikai légierő és haditengerészet által finanszírozott, alaszkai High Frequency Active Auroral Research Program, azaz a HAARP körül.

Az 1993 óta létező, magyar nevén nagyfrekvenciás aktív ionoszféra-kutató program állítólagos célja, hogy a szakértők tanulmányozzák az ionoszféra tulajdonságait és viselkedését, majd az így kapott eredményeket felhasználják a felügyeleti és kommunikációs rendszerek kialakításában, valamint védelmi és polgári célokra.

A két nagy részből álló létesítmény Alaszkában, az amerikai légierő birtokán található. Egy magas frekvenciájú adóberendezés- és antennarendszerből áll, amelynek segítségével kísérleteznek, valamint egy tudományos bázisból, ahol a kutatások elméleti részét végzik. 

Egy-egy ilyen aktív ionoszféra-kutatás során jeleket generálnak, melyeket az adóberendezések segítségével felfelé, függőleges irányban kisugároznak. Az ionoszféra által elnyelt jelek átmérője a légköri változások miatt akár több tucat kilométerre is növekedhet.

Titkok

A HAARP rendeltetésének hivatalos megnevezése azonban sokak számára csupán üres álcának tűnik, és sokkal többet sejtenek a dolog mögött. A sarkifény-kutató program számos összeesküvés-elmélet táptalaja lett, mert bár rendeznek nyílt napokat iskolások, magánemberek számára, az év többi részében teljes elzártságba burkolóznak.

Végzetes üstökös tart a Föld felé?
Végzetes üstökös tart a Föld felé?
8 legendás utolsó mondat 7 rejtélyes eset, amire máig nincs magyarázatNyomtalanul eltűnt a repülőgép az utasokkal együtt: mi történhetett?A 15 legrejtélyesebb, misztikus személy a történelemben14 híres feminista a történelembenMinden idők 10 legrejtélyesebb tárgyaMinden idők legördögibb férfiúiSikerkönyvet írt az elítélt: olvasmányok a börtön mélyérőlMinden idők legrémisztőbb régészeti leletei: hátborzongató múltHajborotválást kért végrendeletében az uralkodó

A legnépszerűbb elmélet szerint az ionoszférába kisugárzott energia sokkal többre lehet képes annál, mint amit bevallanak - többek közt az időjárás befolyásolására vagy az emberi tudatállapot módosítására. Vannak, akik úgy gondolják, még az ott dolgozók sincsenek teljesen tisztában vele, hogy mi lesz a tevékenységük kimenetele.

Az időjárás manipulálása

A legnagyobb kérdőjelet az hozza létre a konspirálók fejében, hogy ha a HAARP valóban csak egy szimpla meteorológiai kutatóközpont, akkor miért finanszírozza a légierő és a haditengerészet. A leglogikusabb magyarázat erre az lehet, hogy azért, mert olyan határokat feszegetnek a fegyvergyártás és az emberek befolyásolása terén, amelyeket nem hozhatnak nyilvánosságra.

Betöltés...

Sokan gondolják úgy, hogy az időjárás szokásos menetének megbolygatására, sőt, természeti katasztrófák előidézésére és különböző szokatlan időjárási körülmények létrehozására használják a HAARP-rendszert. Az összeesküvés-elméletek kedvelői szerint ezzel létrehoztak egy tömegpusztító fegyvert, amely szinte észrevétlenül teszi a dolgát.

Kép: prof77.wordpress.com.

2 hozzászólás
effineni       2013-04-10 09:01
3.
Amikor ilyen cikkeket, történeteket olvasok, mindig lepereg előttem egy újabb hollywoodi kasszasiker film. Belelgondolni is borzasztó, miket fejlesztgethetnek a zárt kapuk mögött...
sanyi62       2013-04-09 21:27
2.
Szerbiában Belgrád melleti faluban Barajevo a neve a falucskának ahol ugyanolyan HAARP antennák működnek mint Alaszkában.Valószínüleg nem a sarki fényt kutatják itt.

Rejtélyes hangok

Magyarországon is előfordult már, hogy felfigyeltek a jellegzetes, ismeretlen eredetű morajra.
Terasz

Mikor jön a tavasz?

Ritka dolgokat produkál idén az időjárás. Meddig lesz ez még így, és mikor jön a jó idő?
Terasz
Terasz dokumentumtár
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.