kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Terasz   /  

5 sorozat, ami garantáltan függést okoz

5 sorozat, ami garantáltan függést okoz

Egy jó sorozatnak könnyű a rabjává válni. Ha te is szívesen függsz, íme, öt kiváló darab, amit már DVD-n is beszerezhetsz!

Szerző: P. M.
Forrás: Femina.hu

Hogy mi a titka egy jó sorozatnak? Talán a szereplők különleges karaktere, amit azonnal a szívébe zár az ember. Talán a szálak szokatlan szövése.

Talán a mindent elsöprő poénok, a minden idegszálat megfeszítő izgalmak vagy a könnyfacsaróan romantikus jelenetek.

Esetleg az, ha a fent említett fűszerek mindegyikéből használnak az alkotók egy keveset. A válaszban nem vagyunk biztosak, de azt tudjuk, hogy a következő öt sorozat igazán különlegesre sikerült.

Egyszerűen imádnivaló: Szívek szállodája

Egy amerikai kisváros kedvesen különc hőseivel együtt élheted át a temperamentumos, vonzóan fiatal mama, Lorelai és 16 éves lánya, Rory kalandos mindennapjait. Lorelai egy szállodában dolgozik menedzserként. Gazdag szülők egyetlen gyermeke, aki sosem szeretett volna gazdag szülők átlagos gyermeke lenni - többek között ezen helyzet elleni hadakozásának következtében lett véletlenül terhes 16 évesen.
Rory-t tisztességgel és felelősségteljesen igyekszik nevelni, ám belül még ő maga is gyerek, aki együtt éli át lányával az első szerelem érzését, az egyetemre kerülés élményét, és együtt járja vele a felnőtté válás rögös útját.

Hihetetlen izgalmak egyetlen nap alatt: 24

A 24 című sorozat - mely jelenleg is fut az Egyesült Államokban - főszereplője Jack Bauer, aki egy terrorelhárító ügynökséget segítve folytat nyomozást Los Angeles-ben. A sorozat különlegessége többek között a szerkesztésében rejlik: a 24 minden epizódja egy óra történéseit meséli el, az egyes évadok pedig 24 epizódból állnak. Alkotói gyakran használták az osztott képernyős technikát, minek segítségével egy időben követheted a cselekmény egyes szálait.
A thriller, a dráma és az akció műfaját ötvöző sorozat egyetlen epizód alatt képes függővé tenni. Nem véletlen, hogy az eddig hét évadot megélt 24 - a nyolcadik várhatóan 2010 januárjában érkezik - több szakmai díjat is begyűjtött már, többek között egy Emmy-díjat és egy Golden Globe-ot.

Szexi, karakán, karrierista: Rúzs és New York

Ha kedvelted a Szex és New York című sorozatot, akkor a Rúzs és New York is nagy kedvenced lesz. Három gyermekkori barátnő mindennapjaiba nyerhetsz bepillantást, akik mostanra igazi nagyvárosi, karrierista nőkké váltak: mindhármukat a város ötven legbefolyásosabb üzletasszonya között tartják számon. Közülük ketten, Wendy és Nico vannak férjnél, ám családi életük cseppet sem felhőtlen. Az egyedüli szingli Victory, aki divattervezőként dolgozik, illetve, akit nem csak a házasság kerül el, hanem a siker is: miután legújabb őszi kollekciója megbukik, ismét a lakásán kénytelen irodát nyitni.
A Rúzs és New York alapjául szolgáló könyv szerzője Candace Bushnell, a Szex és New York írója, aki nem mellesleg a sorozat társproducere is.

Egy zseniális dráma: Tudorok

Szenvedély, becsvágy és árulás mozgatja a Tudorok című lenyűgöző történelmi drámát, mely VIII. Henrik hírhedt negyven éves uralmának korai éveit dolgozza fel.
Az ifjú király 19 évesen kerül a trónra. Mivel az állami ügyek kevésbé érdeklik, a hivatalos dolgok a hatalomittas Thomas Wolsey kardinálisra maradnak, miközben az angol uralkodó saját vágyainak beteljesítésén dolgozik. A VIII. Henrik belső köreibe tartozók számára - melybe Wolsey kardinális, valamint az uralkodó második felesége, Boleyn Anna, a katolikus mártír, Mórus Tamás és Norfolk hercege is beletartozik - a legnehezebb feladat az önző király kegyeiben maradni.

Fergeteges és abbahagyhatatlan: Így jártam anyátokkal

A sorozat alaptörténete - ahogy arra a cím is utal -, hogy Ted Mosby 2030-ban elmeséli gyermekeinek, hogyan ismerkedtek össze a szüleik.
A történet kezdetén Ted legjobb barátja, Marshall elárulja, hogy meg akarja kérni barátnője, Lily kezét. Ted ebben a pillanatban döbben rá, hogy többé nem várhatja az igaz szerelmet, lépnie kell. Ebben segít neki barátja, Barney, a hivatásos agglegény, aki folyamatosan kínozza Tedet a nőkről és párkapcsolatokról alkotott megingathatatlan véleményével.

Ted hamarosan megismeri Robint, és úgy érzi, ez szerelem első látásra, de a sors valami egészen mást tartogat számára...

4 hozzászólás
katuspici       2009-09-01 20:38
5.
Én idesorolnám még a Született feleségeket is,IMÁDOM! Az Így jártam anyátokkal-t én is szoktam nézni,nagyon jó! A Comedy Centralon szokott menni hétfőnként 20-22óráig.
anima_trix       2009-09-01 20:33
4.
Nekem most egy sorozat van amit imádok, az a Smallvile. Nagyon szeretem, de szerencsére az internet miatt eltűnt a függőség, mivel bármit utólag megnézhetek. Nem felejtem el, hogy kiskoromban mennyire siettem haza Topmodel leszek, vagy Kisasszony sor... tovább »
anonymous       2009-09-01 09:14
3.
Jó neked! Én Jóbarátok függő vagyok, most is rohanok haza hogy láthassam, pedig hatodjára látom! Ezenkívűl persze a Szex és New Yorkot is imádom, de örök kedvencem a BSG ismertebb nevén Csillagközi Romboló sorozat is, amit egész nap tudtam nézni, és ... tovább »
válasz a 2. kommentre (samu49 - 09-01)

5 letehetetlen, gyönyörű regény tavaszra

Szívbemarkoló történetek a legjobbaktól. Ismerj meg öt olyan regényt, mely kiváló választás, ha felejthetetlen olvasmányra vágysz!
Terasz

5 romantikus film, amit újra kell nézned!

Egy szép és tartalmas filmet nem elég egyszer látni, a remekművek megérdemlik, hogy újra és újra elővedd őket.
Terasz
Terasz dokumentumtár

Blog.hu ajánló

hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.