kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Terasz   /  

A Föld Órája 2016

1 órán át koromsötét lesz a Földön: szombat este te is számíts rá!

Idén rekordszámú országban pihentetik az áramot szombat este, egy órán keresztül.

Szerző: Femina.hu
Forrás: WWF

A WWF által elindított 10. Föld Órájához minden eddiginél több, összesen 178 országban csatlakoztak világszerte.

Ezzel a mozgalom minden idők legaktívabb éve elé néz, különösen, ha sikerül mindet megvalósítani az ambiciózus helyi célkitűzések közül.

A Föld Órája

2007-ben a Föld Órája azzal a céllal született, hogy sokak figyelmét irányítsa rá az éghajlatváltozásra, és a kormányokat, üzleti szereplőket, civil szervezeteket és egyéni támogatóit mozgósítsa a megfékezésére. Mostanra pedig olyan globális akcióvá nőtte ki magát, mely több mint 2,3 milliárd embert ér el világszerte.

Idén tizedik alkalommal, március 19-én, szombaton 20:30 és 21:30 között kapcsolunk le egy órára, hogy közösen világítsunk rá az éghajlatváltozás elleni fellépés szükségességére, és a figyelmet szimbolikusan azokra a természeti értékekre irányítsuk, amelyek megóvásán az emberiség túlélése múlik. Tudj meg részleteket a magyarországi eseményekről ezen a linken, illetve a globális történésekről ide kattintva.

2016-ban rekordot dönt a Föld Órájában részt vevő országok száma. Óriási érdeklődés, tömegek bevonódása és ambiciózus célok megvalósítása mellett készül a világ a szombati sötétbe borulásra. Ha te is csatlakoznál, minden elektromos készülékedet kapcsold ki egy órára a fenti időpontban!

Együtt az éghajlatváltozás ellen

Délkelet-Ázsiában Malajzia, Szingapúr és Indonézia WWF-irodái szövetkeztek, hogy közösen tegyenek az indonéz tőzegláperdők területét veszélyeztető erdőirtások ellen. A folyamat hatására csökken az erdőkben raktározott szén mennyisége, valamint az irtásokkal újabb természetes élőhelyek pusztulnak el.

Az éghajlatváltozás elleni cselekvés jegyében az irodák ugyancsak közösen lépnek fel a területen régóta fennálló füstködhelyzet enyhítése érdekében is. Spanyolország, Skócia, Svédország és Ciprus is nagyszabású vállalásokkal készül, miközben a WWF Magyarország a hazai vállalatok szerepére figyelmeztet.

"Magyarországon a Föld Órájához kapcsolódóan a vállalatok szerepére is felhívjuk a figyelmet. Szerepük jelentősen megnőtt az éghajlatváltozás elleni küzdelemben az utóbbi évek során. Nemcsak ők a legnagyobb kibocsátók, de beruházásaikkal is komoly hatást gyakorolnak környezetünkre.

A WWF Magyarország hamarosan publikálja kutatási anyagát, amellyel a hazai nagyvállalatok éghajlatvédelmi céljait és tevékenységét térképezte fel. Szeretnénk, ha a kutatás eredményét egyben feladatként értékelnék, és aktív szerepet vállalnának a hazai éghajlatvédelemben" - jelentette ki Vaszkó Csaba, a WWF Magyarország Éghajlatváltozás és energia programjának vezetője.

5 hozzászólás
Nira       2016-03-19 20:05
6.
Egy órát se lehet kibírni? :| Miért kell mindig sopánkodni, akár a legkisebb cselekvés helyett is? Annyira szánalmas! Nyilván aki a kákán is a csomót keresi, annak inkább magába kéne néznie, hogy tett-e valaha is valamit a környezeté(é)rt... Én kikap... tovább »
szelbatyo       2016-03-18 20:18
5.
Én jövő vasárnap 02 és 03 óra között nem használok áramot !... Mozgalmat indítok ! Csatlakozzatok !!!!!....
solymikata       2016-03-18 10:10
4.
Összességében nem felesleges ez, csak ne fogjuk a klímaváltozásra. Azt amúgy sem biztos, hogy lassítani kell. És amúgy sem biztos, hogy sok közünk van hozzá. Sőt.
válasz a 3. kommentre (agyas - 03-17)

Vihar az űrből

A világűrből is jól látszik, amikor villámok hasítják ketté az eget. Nézd meg a különleges felvételt!
Terasz

2015 volt a legmelegebb év

Minden idők legmelegebb éve lehet 2016, ha beigazolódnak a tudósok jelenlegi számításai.
Terasz
Terasz dokumentumtár

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.