kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Terasz   /  

Észak-Korea nukleáris programja

Észak-Korea működésbe hozott egy alvó vulkánt, ami 113 éve pusztított utoljára

A nukleáris program ilyen következményekkel is jár.

Forrás: Femina.hu

Észak-Korea és Kína határán található a több mint 2700 méter magas Pektu-hegy, melynek vulkánja 1903-ban tört ki utoljára, és 113 évig nem észleltek benne aktivitást.

A legújabb hírek szerint azonban ez könnyen megváltozhat, mert Észak-Korea nukleáris kísérletei jó eséllyel működésbe hozhatják az alvó vulkánt.

Aggódnak a szakértők

Kim Dzsongun valószínűleg nem hazudott, és az észak-koreai miniatürizált hidrogénbomba-robbantásokat valóban elvégezhették, a tudósok ugyanis már egy lehetséges katasztrofális következményre is figyelmeztették az országot.

A Nature című, dél-koreai tudományos folyóirat szeizmológusai attól tartanak, hogy ha Észak-Korea nem állítja le az ismétlődő nukleáris kísérleteket, hamarosan újra működésbe lép majd a Pektu-hegy vulkánja, ami a szakértők szerint a történelem egyik legpusztítóbb kitörését produkálta évszázadokkal ezelőtt.

A kísérleti bázis mindössze 72 mérföldre fekszik a 113 éve alvó vulkántól, és a tudósok úgy vélik, már csak egyetlen mini atomrobbanásra vagyunk attól, hogy az ismét működésbe lépjen és kitörjön - az utóbbi időben növekvő szeizmikus aktivitást észleltek a csúcs alatt, és a kén-dioxid-szint is megnövekedett, ami arra utal, hogy a magmakamra már telítődik.

Képek: uvisdrivis.blogspot.com; blog.livedoor.jp

Észak-Korea legdurvább álhírei

Nem csoda, hogy a világ először nem hitte el, hogy Észak-Korea atomkísérleteket végez: a hiteles tájékoztatás nem az erősségük.

3 hozzászólás
Jandera18       2016-02-19 18:43
4.
"a kén-dioxid-szint is megnövekedett, ami arra utal, hogy a magmakamra már telítődik" -tehát működni kezdett. Nem esetleg, netán és nem is etikailag. Fizikailag.
válasz a 2. kommentre (obsitos - 02-19)
szelbatyo       2016-02-19 16:28
3.
Sok balf*sz szenzációhajhász firkász, fossal az agya helyén !...
válasz a 2. kommentre (obsitos - 02-19)
obsitos       2016-02-19 15:32
2.
Menjetek  a picsába ! A működésbe hozott, meg az  esetleg, netán, ha mégis között óriási a különbség ám, és nem csak etikailag !!!!!!!

Sandy hurrikán HAARP- rendszer

Minden idők második legnagyobb hurrikánját rejtélyek és összeesküvés-elméletek övezik.
Terasz

Észak-Korea, emberi jogok

A diktatúra a tetőfokára hágott Észak-Koreában.
Terasz
Terasz dokumentumtár

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.