kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Terasz   /  

Észak-Korea nukleáris programja

Észak-Korea működésbe hozott egy alvó vulkánt, ami 113 éve pusztított utoljára

A nukleáris program ilyen következményekkel is jár.

Forrás: Femina.hu

Észak-Korea és Kína határán található a több mint 2700 méter magas Pektu-hegy, melynek vulkánja 1903-ban tört ki utoljára, és 113 évig nem észleltek benne aktivitást.

A legújabb hírek szerint azonban ez könnyen megváltozhat, mert Észak-Korea nukleáris kísérletei jó eséllyel működésbe hozhatják az alvó vulkánt.

Aggódnak a szakértők

Kim Dzsongun valószínűleg nem hazudott, és az észak-koreai miniatürizált hidrogénbomba-robbantásokat valóban elvégezhették, a tudósok ugyanis már egy lehetséges katasztrofális következményre is figyelmeztették az országot.

A Nature című, dél-koreai tudományos folyóirat szeizmológusai attól tartanak, hogy ha Észak-Korea nem állítja le az ismétlődő nukleáris kísérleteket, hamarosan újra működésbe lép majd a Pektu-hegy vulkánja, ami a szakértők szerint a történelem egyik legpusztítóbb kitörését produkálta évszázadokkal ezelőtt.

A kísérleti bázis mindössze 72 mérföldre fekszik a 113 éve alvó vulkántól, és a tudósok úgy vélik, már csak egyetlen mini atomrobbanásra vagyunk attól, hogy az ismét működésbe lépjen és kitörjön - az utóbbi időben növekvő szeizmikus aktivitást észleltek a csúcs alatt, és a kén-dioxid-szint is megnövekedett, ami arra utal, hogy a magmakamra már telítődik.

Képek: uvisdrivis.blogspot.com; blog.livedoor.jp

Észak-Korea legdurvább álhírei

Nem csoda, hogy a világ először nem hitte el, hogy Észak-Korea atomkísérleteket végez: a hiteles tájékoztatás nem az erősségük.

Végzetes hibák az öltözködésben az állásinterjún

Az első benyomás igen lényeges, ezért nem mindegy, mit veszel fel, ha leendő munkáltatóddal találkozol. Nézd meg videónkat, és kerüld el a legnagyobb hibákat!

3 hozzászólás
Jandera18       2016-02-19 18:43
4.
"a kén-dioxid-szint is megnövekedett, ami arra utal, hogy a magmakamra már telítődik" -tehát működni kezdett. Nem esetleg, netán és nem is etikailag. Fizikailag.
válasz a 2. kommentre (obsitos - 02-19)
szelbatyo       2016-02-19 16:28
3.
Sok balf*sz szenzációhajhász firkász, fossal az agya helyén !...
válasz a 2. kommentre (obsitos - 02-19)
obsitos       2016-02-19 15:32
2.
Menjetek  a picsába ! A működésbe hozott, meg az  esetleg, netán, ha mégis között óriási a különbség ám, és nem csak etikailag !!!!!!!

Észak-Korea, emberi jogok

A diktatúra a tetőfokára hágott Észak-Koreában.
Terasz

Legnagyobb katasztrófák

Vulkánkitörés, földrengés, repülőbaleset - mennyire ismered a katasztrófák körülményeit?
Terasz
Terasz dokumentumtár
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.