kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Terasz   /  

Egymilliárd nő ébredése

Ez fontosabb, mint a Valentin-nap! Tudod, mi lesz valójában február 14-én?

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre az esemény.

Szerző: Femina.hu
Forrás: Női Érdek

Az idei lesz a negyedik alkalom, amikor megrendezésre kerül az Egymilliárd nő ébredése - One Billion Rising - világméretű kampány.

Az esemény a nők és lányok elleni erőszakkal szembeni fellépésért mozgósít a tánc és a művészet erejével, jótékony kollektív energiák felszabadításával.

Az esemény időpontja: 2016. február 14., vasárnap 15:00.
Az esemény helyszíne: Bálint Ház - Budapest, VI. kerület, Révay u. 16.

Táncolj te is!

Minden évben, így idén is eltáncolják a Törd szét a láncot! - Break the Chain! - dalra koreografált figyelemfelhívó táncot. A tánc után bemutatásra kerül a NANE Egyesület Kérsz teát?! című darabja. A rendhagyó, egyetemista fiataloknak készült színházi előadást Bánki Gergely és Sipos Vera írta és rendezte, a NANE Egyesület felkérésére és szakértői támogatásával.

Az előadást a színészekkel és szakértőkkel folytatott beszélgetés követi, melyet Bombera Krisztina, a mozgalom önkéntese vezet.

Magyarországon milliós nagyságrendű a nők elleni erőszak áldozatainak száma. Az EU Alapjogi Ügynökségének reprezentatív kutatása szerint a 15 éves koruk óta a fizikai, illetve szexuális erőszak valamely formájának áldozatává vált nők aránya a 18-74 éves korosztályban 28%. Ez a 2011-es népszámlálás adataiból kiindulva több mint 1 millió 124 ezer magyar nőt jelent.

Mi ezért táncolunk, ezért állunk ki magunkért és másokért. Érezd te is a táncból eredő erőt és energiát! Csatlakozz az összes kontinenshez! A Facebook-eseményt ezen a linken találod, a koreográfiát pedig az alábbi videó segítségével gyakorolhatod!

A legbátrabb magyar nők
A legbátrabb magyar nők
A leghíresebb magyar vidéki színházak9 külföldön is híres magyar regényBudapest leghíresebb színházaiPénzért végzett a családjával az őrült nőA 10 legvidámabb hely Budapesten, az egész család számára7 közkedvelt televíziós bemondónőIlyet még nem láttál! Így néz ki egy 10 méter magas szemgolyóSikerkönyvet írt az elítélt: olvasmányok a börtön mélyérőlEgy szuszra elolvashatod őket! A 9 legrövidebb, kedvenc regényMagyar szuperkoncertek 2011 év végéig

Még nincs hozzászólás

Öngyilkosság országonként

Benne vagyunk az első tízben, de ez most nem jó hír.
Terasz
Terasz dokumentumtár

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.