kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Terasz   /  

Egymilliárd nő ébredése

Ez fontosabb, mint a Valentin-nap! Tudod, mi lesz valójában február 14-én?

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre az esemény.

Szerző: Femina.hu
Forrás: Női Érdek

Az idei lesz a negyedik alkalom, amikor megrendezésre kerül az Egymilliárd nő ébredése - One Billion Rising - világméretű kampány.

Az esemény a nők és lányok elleni erőszakkal szembeni fellépésért mozgósít a tánc és a művészet erejével, jótékony kollektív energiák felszabadításával.

Az esemény időpontja: 2016. február 14., vasárnap 15:00.
Az esemény helyszíne: Bálint Ház - Budapest, VI. kerület, Révay u. 16.

Táncolj te is!

Minden évben, így idén is eltáncolják a Törd szét a láncot! - Break the Chain! - dalra koreografált figyelemfelhívó táncot. A tánc után bemutatásra kerül a NANE Egyesület Kérsz teát?! című darabja. A rendhagyó, egyetemista fiataloknak készült színházi előadást Bánki Gergely és Sipos Vera írta és rendezte, a NANE Egyesület felkérésére és szakértői támogatásával.

Az előadást a színészekkel és szakértőkkel folytatott beszélgetés követi, melyet Bombera Krisztina, a mozgalom önkéntese vezet.

Magyarországon milliós nagyságrendű a nők elleni erőszak áldozatainak száma. Az EU Alapjogi Ügynökségének reprezentatív kutatása szerint a 15 éves koruk óta a fizikai, illetve szexuális erőszak valamely formájának áldozatává vált nők aránya a 18-74 éves korosztályban 28%. Ez a 2011-es népszámlálás adataiból kiindulva több mint 1 millió 124 ezer magyar nőt jelent.

Mi ezért táncolunk, ezért állunk ki magunkért és másokért. Érezd te is a táncból eredő erőt és energiát! Csatlakozz az összes kontinenshez! A Facebook-eseményt ezen a linken találod, a koreográfiát pedig az alábbi videó segítségével gyakorolhatod!

A legbátrabb magyar nők
A legbátrabb magyar nők
A leghíresebb magyar vidéki színházak9 külföldön is híres magyar regényBudapest leghíresebb színházaiPénzért végzett a családjával az őrült nőA 10 legvidámabb hely Budapesten, az egész család számára7 közkedvelt televíziós bemondónőIlyet még nem láttál! Így néz ki egy 10 méter magas szemgolyóSikerkönyvet írt az elítélt: olvasmányok a börtön mélyérőlEgy szuszra elolvashatod őket! A 9 legrövidebb, kedvenc regényMagyar szuperkoncertek 2011 év végéig

Még nincs hozzászólás
Terasz dokumentumtár
hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.