kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Terasz   /  

Bkk változások március

Változások a közlekedésben márciustól! Erre kell nagyon figyelni

Márciustól változások várhatóak a BKK járatainál.

Szerző: Németh Lilla
Forrás: Femina.hu

Márciusban több ünnep is lesz, és az iskolai tavaszi szünet, valamint a tavaszi-nyári menetrendre való váltás is befolyásolja majd a járatok közlekedését - figyelmeztet a BKK a honlapján.

Már a héten is kell figyelni, hiszen most szombaton munkanap lesz, mivel a március 14-ét ezen a napon dolgozzuk le. Tudd meg, mi hogyan változik az elkövetkező hónapban!

Sűrűbben közlekedő járatok

Március 6-tól várhatóan októberig a budai Várhoz közlekedő 16-os buszok sűrűbben fognak járni a hétvégéken, március 12-től a hajóvonalak, a 2-es villamos, a fogaskerekű, valamint a Budakeszire közlekedő 22A és a Margitszigeten átmenő 26-os busz vonalán várható sűrűbb járatkövetés.

Az utazási szokások változásának megfelelően február 29-ről március 1-re virradóra a 901-es és a 960-as busz menetrendje változott, március 1-jétől pedig az 1-es villamos és a 103-as busz, a 85-ös busz, a 194-es busz és a 196-os és a 196A vonalán lép életbe új menetrend.

Menetrendváltozások márciusban

Márciusban 15-én ünnepeljük az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulóját, valamint a húsvét is ennek a hónapnak a végén, március 27-28-án lesz. Március 15-én az ünnepi rendezvények miatt útlezárásokra, ezáltal pedig a járatok útvonalának módosulására is lehet számítani. Az alábbiakban összefoglalva láthatod, hogy dátum szerint hogyan fog változni a menetrend.

A menetrendek alakulása:
Március 5-én (szombaton): a tanítási szünetek idején érvényes pénteki munkanapi menetrend,
március 14-én (hétfőn) a szombati menetrend,
március 15-én (kedden) a vasárnapi és ünnepnapi menetrend,
március 24-én (csütörtökön), 25-én (pénteken) és 29-én (kedden) a tanítási szünetek alatt érvényes menetrend lesz érvényben.

Óraátállítás és vasárnapi nyitva tartás

Március 26-ról 27-re virradó éjszaka lesz az óraátállítás, amivel áttérünk a téliről a nyári időszámításra: hajnali 2-ről 3-ra kell majd állítani az órát. A hajnali járatok ebben az időszakban tehát kimaradnak.

Március 20-án, vasárnap egyes hipermarketek nyitva lesznek, ezért az oda közlekedő buszok is járnak majd. A törökbálinti Auchanhoz a 140B, a maglódihoz a 162-es, a fótihoz pedig a 224-es busz vehető igénybe.

Kép és mobilkép: facebook.com/bkkbudapest

Még nincs hozzászólás

BKK FUTÁR villamos

Forgalomba álltak az első FUTÁR-ral is felszerelt villamosok.
Terasz
Anya és gyerek

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.