kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Terasz   /  

Ángyán József, földtörvény

Ángyánt hiába fenyegette Orbán Viktor - Inkább fizet a volt államtitkár

Ángyán József nemmel szavazott, pedig Orbán Viktor megmondta, ennek következményei lesznek.

Szerző: Origo
Forrás: Origo

Az alkotmány módosítására nemmel szavazott Ángyán József volt államtitkár, mert nem ért egyet a kormány földpolitikájával - írta az Origo. Ángyán pénzbüntetést kap döntéséért.

Ángyán József, fotó: MTI, Máthé Zoltán

Nemmel szavazott Ángyán József volt földművelésügyi államtitkár a kormánypártok azon módosítójára, amely kétharmadossá tette a földtörvényt. Az alkotmány módosítását hétfőn szavazta meg a kormánypárti többség, Ángyán volt az egyetlen fideszes, aki nemmel voksolt.

Rápirított

Az Origo értesülése szerint a hétfői frakcióülésen Orbán Viktor miniszterelnök nagyon csúnyán rápirított a földtörvényt és annak alaptörvénybe betonozását bíráló Ángyán Józsefre és Bencsik Jánosra.

A két politikus a frakcióülésen azzal szembesítette Orbánt, hogy a választási programban ez utóbbit ígérte a Fidesz, és attól nagyon távol áll a szerintük a nagyvállalkozókat helyzetbe hozó kormányzati elképzelés.

A bírálatokra Orbán az ülés több résztvevője szerint indulatosan, a hangját felemelve azt vetette a képviselők szemére, hogy politikai cirkuszt csinálnak, hangulatkeltők hónapok óta, és ha ez így nekik nem tetszik, akkor menjetek, mert ő egyben akarja tartani a frakciót.

Orbán kitartott

Orbántól a szavazás elhalasztását is kérték, amire azt mondta, hogy ha most nem zárják le a földtörvényt, akkor széthullik az egész. Ángyán József nemmel szavazott, Bencsik János pedig igennel. A frakció alapszabálya szerint Ángyán ellen fegyelmi eljárás indulhat a szavazata miatt. Bencsik János végül igennel szavazott.

Ángyán József egyébként azt akarta elérni, hogy valóban csak a helyben lakók juthassanak a településhez tartozó termőföldhöz, és több beleszólása legyen a helyi közösségeknek a földhasználati ügyekbe. Nem sikerült.

Később kiderült, Ángyán József pénzbüntetést kap, amiért nem szavazott a frakcióval. Hogy mennyit kell fizetnie, arról egyelőre nem esett szó.

7 hozzászólás
bitang       2012-12-23 17:14
8.
Ángyán nem fél orbánctól,de a többi szarházi nyalja a seggét
symple       2012-12-20 22:04
7.
Új adónem: a becsület és a tisztesség adója.
waqtik       2012-12-20 12:31
6.
Mint másutt írták:egy nagy pelenka, rávarrva a kétharmadnyi gomb amit nyomogatni sem muszáj, mert nincs értelme.Ez a fidesz parlamentje.   orbánoknál csak hat tv csatornát néznek, mert a többi gomb felesleg a kétharmad felett.

Árfolyamrögzítés határidő

Az árfolyamrögzítést még egy hónapig lehet választani.
Terasz

Nők, KSH

1,8 millió nő dolgozik, ilyen magas értéket 1992 óta nem mért a KSH. Kevesebb az állástalan is.
Terasz
Anya és gyerek

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.