kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Terasz   /  

Állatok érzelmei

Kutyád vagy macskád van? Végre kiderült, hogy ki szereti jobban a gazdáját!

Régi kérdésre adtak választ a tudósok egy új tanulmányban.

Forrás: Femina.hu

A kutyások és a macskások között mindig is volt némi rivalizálás, és véget nem érő vita arról, hogy melyik állattal lehet jobb kapcsolatot kialakítani emberként.

Ennek az ügynek most pontot tett a végére a BBC2 dokumentumfilmje, a Macskák vs. kutyák, melyből kiderült, ki szereti jobban a gazdáját.

Megerősítették a sztereotípiát

Egy korábbi kutatásból már kiderült, hogy a kutyák az emberekhez hasonlóan oxitocin hormont termelnek, ami a szeretet érzéséért felelős. Ilyen tesztet eddig még nem végeztek macskákon, ezért a BBC2 neurológusa, dr. Paul Zak most őket is alávetette a vizsgálatnak, melynek eredménye talán sokaknak nem okoz meglepetést.

A doktor tíz macska és tíz kutya nyálmintáját elemezte közvetlenül azután, hogy azok a gazdájukkal játszottak, vagy egyszerűen csak ölben ülve simogatták őket. Hamarosan kiderült, hogy a kutyák oxitocinszintje 57,2%-ra emelkedett, míg a macskáké mindössze 12% volt.

A kutatásból kiderült, hogy a cicák szervezete is termel oxitocint, még ha keveset is, mégsem ez a legérdekesebb felfedezés. Dr. Zauk szerint a kutyák 57,2%-a döbbenetesen magas, hiszen az emberek oxitocinszintje 40-60% között mozog, amikor meglátják a gyereküket vagy a szerelmüket.

A világ 15 legkülönösebb állata
A világ 15 legkülönösebb állata
15 alig ismert, izgalmas tény a pillangókrólCsak a képeken vette észre a fotós, hogy mit fényképezett le: elállt a szava7 fotó a világűrből, amit mindenkinek látnia kell legalább egyszerIlyet még nem láttál! Így néz ki egy 10 méter magas szemgolyóA világ 15 legkülönösebb helye8 legendás utolsó mondat Pénzért végzett a családjával az őrült nőA férfi, aki 300 évig élt: feltalálta a fiatalság elixírjét?Minden idők legördögibb férfiúiHíres űrhajósok

Még nincs hozzászólás

Félszemű kutya

Ez a férfi és a családja egy olyan kiskutyát fogadott örökbe, aki senkinek sem kellett.
Terasz

Vicces macskás képek

Manny az internet új sztárja, és pár perc múlva te is odaleszel érte!
Terasz
Terasz dokumentumtár

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.