kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Terasz   /  

A Bermuda-rejtély: próbáltak üzenni a pilóták - Mi történt a 19-es járattal?

A Bermuda-rejtély: próbáltak üzenni a pilóták - Mi történt a 19-es járattal?

A Bermuda-háromszög egyes rejtélyei még ma sem tisztázottak.

Szerző: D. S.
Forrás: Femina.hu

Bermuda-háromszöget, a Bermuda, Puerto Rico és a floridai Fort Lauderdale által közbezárt területet először 1964-ben Vincent H. Gaddis író említette az azóta híressé vált Ördög-háromszög gúnynéven. A Háromszöget már a 15. század óta az itt tapasztalható furcsaságokról ismerik, a hozzá köthető legfurcsább esetek egy része azonban mostanság történt.

A leghíresebb a 19-es járaté: 1945. december 5-én a tengerészet 5-ös Avenger típusú torpedóbombázó repülőgépe egy rutinhadgyakorlat során eltűnt. 22 fős mentőalakulattal a fedélzetén egy Martin Marinert küldtek a felkutatásukra - ők is nyomtalanul eltűntek.

Mindemellett összesen több mint ötven hajó tűnt el, köztük az Egyesült Államok egyik igen erős hadihajója, a Cyclops és az SS Marine Sulphur Queen tankhajó, mely 39 fős legénységével veszett bele a nyugodt tengerbe. Az esetre máig nincs magyarázat - annál több a vele kapcsolatos összeesküvés-elmélet.

Se bizonyíték, se roncsok

Az alapos kutatás ellenére a 19-es járat roncsát azóta sem találják, ez is arra utal, hogy több történhetett öt repülőgép rejtélyes lezuhanásánál, melyek a tengerbe csapódtak. A bizonyítékok, roncsok hiánya állítólag teljesen normális a Bermuda-háromszögben, ahol hatalmas hajók tűnnek el nyom nélkül úgy, hogy még SOS-jelzést sem küldenek. Az összeesküvés-elméletekkel foglalkozók hisznek abban, hogy a hatóságok is tudják: szokatlan dolgok történnek itt, és megtesznek mindent annak érdekében, hogy ezt eltitkolják.

Merész feltevések

Néhányan úgy érzik, hogy a pilóták, tengerészek és utazók eltűnése mögött a távoli világ emberei állnak, akik visszatértek a jövőből. A hipotézis szerint az időutazók a terület gravitációs tér-idő anomáliáját használják fel, hogy múltjuk élő bizonyítékait megszerezzék.

Így lakomázik egy csillag: 15 döbbenetes felvétel a világűrből
Így lakomázik egy csillag: 15 döbbenetes felvétel a világűrből
7 fotó a világűrből, amit mindenkinek látnia kell legalább egyszer15 magyar találmány, ami megváltoztatta a történelmetVégzetes üstökös tart a Föld felé?A férfi, aki 300 évig élt: feltalálta a fiatalság elixírjét?Csak a képeken vette észre a fotós, hogy mit fényképezett le: elállt a szavaHíres űrhajósok7 rejtélyes eset, amire máig nincs magyarázatMinden idők 10 legrejtélyesebb tárgya15 ember, aki megváltoztatta a történelmet15 alig ismert, izgalmas tény a pillangókról

Természetesen, ha valaki bebizonyítaná ezt a tényt, az időutazók visszautazhatnának a múltba, hogy megváltoztathassák a történetet, így a bizonyítékokat megsemmisíthetnék.

Mások abban a feltevésben hisznek, hogy a Bermuda-háromszög Atlantisz ősi civilizációjának elsüllyedt maradványai fölött terül el. Az ok, amiért olyan sok hajó és repülőgép tűnt el Atlantisz romjai között: feltehetőleg hatalmas kristályok bocsátanak ki erős sugárzást. Ez az energia ejti rabul a felette áthaladó szerencsétlen járműveket. Néhány ember elképzelése szerint maguk az atlantisziak bújnak meg a hullámok alatt, és ők felelősek az eltűnésekért.

Üzentek a pilóták - de nem tudják, mit

Az összeesküvés-elméletek jó része a határtalan fantáziával rendelkezők agyszüleménye, tény azonban, hogy a Bermuda-háromszög valóban különös hely. Az elmúlt évszázadban ötvennél több hajó és húsznál több repülőgép veszett el itt nyomtalanul, többek között Carolyn Cascio is, aki 1964-ben egy repülőgép-járatot vezetett a Háromszögben az egyébként lakott, és a turisták körében kedvelt Turk-sziget felé. Amikor elrepült a sziget fölött, jól érthetően azt mondta a rádióban:

A Bermuda-háromszög legnagyobb rejtélye: a 19-es járat eltűnése

- Nem értem. Ennek kellene lenni Nagy-Turknak, de semmi sincs ott. Az alakja ugyanolyan, de a sziget lakatlannak látszik. - Pár kört még tett a sziget körül, majd elrepült a tenger felé, és nyoma veszett.

Hasonlóan rejtélyes körülmények között tűnt el az említett 19-es járat is, ám ami a legkülönösebb, hogy az eltűnés előtt az FT betűkből álló üzenetet küldte sokszor egymás után. Soha senkinek még csak ötlete sem volt, hogy mit akartak a pilóták közölni utolsó üzenetükkel.

Fotó: history.com.

Cikkünk megírásában David Southwell Rejtélyes esetek című könyve segített.

3 hozzászólás
tombenko       2011-09-17 21:44
4.
Meg mindenhol máshol is tűnnek el. A Bermuda háromszög egyetlen jelentősége, hogy van ott néhány nyaralóhely nagyon gazdag embereknek, és konjunktúrát kellett csinálni, és kapóra jött egy Berkowitz nevű fószer, aki hajlandó volt összeeszkábálni egy t... tovább »
válasz a 3. kommentre (K.Jenny - 05-27)
K.Jenny       2011-05-27 18:46
3.
Csak van valami rejtélyes benne, ha sorra tűnnek el ott a hajók, repülők. Nem? 
válasz a 2. kommentre (tombenko - 11-11)
tombenko       2010-11-11 20:12
2.
A Bermuda-háromszög egyetlen rejtélye, hogy miért hiszi el bárki is még mindig, hogy ott an valami rejtélyes?

Profitszerzés volt a járvány célja - Mesterségesen terjesztették

Többen úgy vélik, a néhány évvel ezelőtti SARS-járványt mesterségesen idézték elő. Vajon mi állt a háttérben?
Terasz

Már nyilvánosak a titkos UFO-akták - Évtizedekig tagadták őket

Az utóbbi időben több, korábban határozottan tagadott esetről derült ki, hogy valóban megtörtént.
Terasz
Terasz dokumentumtár

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.