kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Terasz   /  

A Bermuda-rejtély: próbáltak üzenni a pilóták

A Bermuda-rejtély: próbáltak üzenni a pilóták
Mi történt a 19-es járattal?

A Bermuda-háromszög rejtélyeire már talált magyarázatot a tudomány, kivéve néhányat.

Szerző: D. S.
Forrás: Femina.hu

Bermuda-háromszöget, a Bermuda, Puerto Rico és a floridai Fort Lauderdale által közbezárt területet először 1964-ben Vincent H. Gaddis író említette az azóta híressé vált Ördög-háromszög gúnynéven. A Háromszöget már a 15. század óta az itt tapasztalható furcsaságokról ismerik, a hozzá köthető legfurcsább esetek egy része azonban mostanság történt.

A leghíresebb a 19-es járaté: 1945. december 5-én a tengerészet 5-ös Avenger típusú torpedóbombázó repülőgépe egy rutinhadgyakorlat során eltűnt. 22 fős mentőalakulattal a fedélzetén egy Martin Marinert küldtek a felkutatásukra - ők is nyomtalanul eltűntek.

Mindemellett összesen több mint ötven hajó tűnt el, köztük az Egyesült Államok egyik igen erős hadihajója, a Cyclops és az SS Marine Sulphur Queen tankhajó, mely 39 fős legénységével veszett bele a nyugodt tengerbe. Az esetre máig nincs magyarázat - annál több a vele kapcsolatos összeesküvés-elmélet.

Se bizonyíték, se roncsok

Az alapos kutatás ellenére a 19-es járat roncsát azóta sem találják, ez is arra utal, hogy több történhetett öt repülőgép rejtélyes lezuhanásánál, melyek a tengerbe csapódtak. A bizonyítékok, roncsok hiánya állítólag teljesen normális a Bermuda-háromszögben, ahol hatalmas hajók tűnnek el nyom nélkül úgy, hogy még SOS-jelzést sem küldenek. Az összeesküvés-elméletekkel foglalkozók hisznek abban, hogy a hatóságok is tudják: szokatlan dolgok történnek itt, és megtesznek mindent annak érdekében, hogy ezt eltitkolják.

Merész feltevések

Néhányan úgy érzik, hogy a pilóták, tengerészek és utazók eltűnése mögött a távoli világ emberei állnak, akik visszatértek a jövőből. A hipotézis szerint az időutazók a terület gravitációs tér-idő anomáliáját használják fel, hogy múltjuk élő bizonyítékait megszerezzék.

Így lakomázik egy csillag: 15 döbbenetes felvétel a világűrből
Így lakomázik egy csillag: 15 döbbenetes felvétel a világűrből
7 fotó a világűrből, amit mindenkinek látnia kell legalább egyszer15 magyar találmány, ami megváltoztatta a történelmetVégzetes üstökös tart a Föld felé?A férfi, aki 300 évig élt: feltalálta a fiatalság elixírjét?Csak a képeken vette észre a fotós, hogy mit fényképezett le: elállt a szavaHíres űrhajósok7 rejtélyes eset, amire máig nincs magyarázatMinden idők 10 legrejtélyesebb tárgya15 ember, aki megváltoztatta a történelmet15 alig ismert, izgalmas tény a pillangókról

Természetesen, ha valaki bebizonyítaná ezt a tényt, az időutazók visszautazhatnának a múltba, hogy megváltoztathassák a történetet, így a bizonyítékokat megsemmisíthetnék.

Mások abban a feltevésben hisznek, hogy a Bermuda-háromszög Atlantisz ősi civilizációjának elsüllyedt maradványai fölött terül el. Az ok, amiért olyan sok hajó és repülőgép tűnt el Atlantisz romjai között: feltehetőleg hatalmas kristályok bocsátanak ki erős sugárzást. Ez az energia ejti rabul a felette áthaladó szerencsétlen járműveket. Néhány ember elképzelése szerint maguk az atlantisziak bújnak meg a hullámok alatt, és ők felelősek az eltűnésekért.

Üzentek a pilóták - de nem tudják, mit

Az összeesküvés-elméletek jó része a határtalan fantáziával rendelkezők agyszüleménye, tény azonban, hogy a Bermuda-háromszög valóban különös hely. Az elmúlt évszázadban ötvennél több hajó és húsznál több repülőgép veszett el itt nyomtalanul, többek között Carolyn Cascio is, aki 1964-ben egy repülőgép-járatot vezetett a Háromszögben az egyébként lakott, és a turisták körében kedvelt Turk-sziget felé. Amikor elrepült a sziget fölött, jól érthetően azt mondta a rádióban:

A Bermuda-háromszög legnagyobb rejtélye: a 19-es járat eltűnése

- Nem értem. Ennek kellene lenni Nagy-Turknak, de semmi sincs ott. Az alakja ugyanolyan, de a sziget lakatlannak látszik. - Pár kört még tett a sziget körül, majd elrepült a tenger felé, és nyoma veszett.

Hasonlóan rejtélyes körülmények között tűnt el az említett 19-es járat is, ám ami a legkülönösebb, hogy az eltűnés előtt az FT betűkből álló üzenetet küldte sokszor egymás után. Soha senkinek még csak ötlete sem volt, hogy mit akartak a pilóták közölni utolsó üzenetükkel.

Fotó: history.com.

Cikkünk megírásában David Southwell Rejtélyes esetek című könyve segített.

3 hozzászólás
tombenko       2011-09-17 21:44
4.
Meg mindenhol máshol is tűnnek el. A Bermuda háromszög egyetlen jelentősége, hogy van ott néhány nyaralóhely nagyon gazdag embereknek, és konjunktúrát kellett csinálni, és kapóra jött egy Berkowitz nevű fószer, aki hajlandó volt összeeszkábálni egy t... tovább »
válasz a 3. kommentre (K.Jenny - 05-27)
K.Jenny       2011-05-27 18:46
3.
Csak van valami rejtélyes benne, ha sorra tűnnek el ott a hajók, repülők. Nem? 
válasz a 2. kommentre (tombenko - 11-11)
tombenko       2010-11-11 20:12
2.
A Bermuda-háromszög egyetlen rejtélye, hogy miért hiszi el bárki is még mindig, hogy ott an valami rejtélyes?

Már nyilvánosak a titkos UFO-akták - Évtizedekig tagadták őket

Az utóbbi időben több, korábban határozottan tagadott esetről derült ki, hogy valóban megtörtént.
Terasz

Profitszerzés volt a járvány célja - Mesterségesen terjesztették

Többen úgy vélik, a néhány évvel ezelőtti SARS-járványt mesterségesen idézték elő. Vajon mi állt a háttérben?
Terasz
Terasz dokumentumtár

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.