kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Terasz   /  

A 4 legjobb ingyenes vírusölő program: itt töltheted le őket!

A 4 legjobb ingyenes vírusölő program: itt töltheted le őket!

A biztonságos netezés nem pénztárca kérdése. Találd meg a legbiztosabb védelmet a gépedre!

Szerző: Klimó Petra
Forrás: Femina.hu

A számítógép nonstop veszélynek van kitéve használat közben, ezért könnyen ráfázhatsz, ha nem gondoskodsz megfelelő védelemről. Szakértők szerint ugyan nem létezik tökéletes vírusirtó program, hiszen egyik védelmi szoftver sem 100%-os, mindnek vannak erősségei és hiányosságai is, így a választásnál elsősorban azt kell figyelembe venned, hogy számodra, illetve a géped számára melyik lehet a legtesthezállóbb.

Számos lehetőség közül válogathatsz, és nem is kell feltétlenül súlyos ezreket szánnod a védelemre, hiszen az ingyenesen elérhető változatok is legalább olyan jól teljesítenek, mint fizetős társaik. A választás mércéje leginkább a gép- és internethasználatod legyen, hiszen ettől függ a sebezhetőség és az is, mennyire terhelheti le a védelmi program a számítógépedet.

Avast

Az összes ingyenesen elérhető vírusirtó szoftver közül az Avast a legprofesszionálisabb a szakértők szerint, ugyanis ez az egyetlen olyan program, ami teljes körű védelmet nyújt az ingyenesség ellenére is. Ráadásul olyannyira felhasználóbarát, hogy a kezdők is gond nélkül elboldogulnak vele.

Kimondottan otthoni használatra tervezték, és egyaránt alkalmas a levelek - POP3, IMAP4, SMTP, P2P - Web Shield, IM, valamint a háttértárolók teljes ellenőrzésére.

Beállíthatod a keresés időpontját, az online adatbázis frissítését, az állandó védelmet és annak hatékonyságát. Ha otthoni célra szeretnéd beszerezni, 30 napos használattal letöltheted, de akár egy évig is használhatod a friss verziót, ha regisztrálsz.

Norton

A választásod nagyban függhet attól is, milyen a géped operációs rendszere, mekkora teljesítményű a hardver: épp ezért, ha gyengébbek az erőforrások, érdemes olyan vírusirtót választanod, amely kevésbé terheli, és nem lassítja le a gépet. Ilyen a Norton AntiVirus 2012, amelynek próbaverzióját ingyen letöltheted a honlapról.

15 magyar találmány, ami megváltoztatta a történelmet
15 magyar találmány, ami megváltoztatta a történelmet
10 lépés a jól működő számítógépértÍgy lakomázik egy csillag: 15 döbbenetes felvétel a világűrből7 fotó a világűrből, amit mindenkinek látnia kell legalább egyszer15 alig ismert, izgalmas tény a pillangókrólPénzért végzett a családjával az őrült nőA férfi, aki 300 évig élt: feltalálta a fiatalság elixírjét?Csak a képeken vette észre a fotós, hogy mit fényképezett le: elállt a szavaMinden idők legördögibb férfiúiHíres űrhajósokMegdöbbentő képek a Föld pusztulásáról

A program még azelőtt elhárítja az online érkező fenyegetést, mielőtt az megfertőzte volna a gépet, a háttérben fut, és anélkül teszi a dolgát, hogy zavarná vagy lassítaná a számítógéped működését. A próbaverzió mellett van egy teljesen ingyenes lehetőség is, a Safe Web, amely még azelőtt leinfózza a meglátogatni készült oldalt, mielőtt behozza a weblapot.

Avira

A legjobbak egyike az Avira is az ingyen letölthető védelmi szoftverek közül, és a Nortonhoz hasonlóan ez sem terheli le túlzottan a számítógépet. A házi használatra ajánlott vírusirtó program többszintű védelmi rendszerrel rendelkezik, és állandó védelmet nyújt, ugyanis a Virus Guard lehetősége állandó jelleggel figyeli a rendszert, és megakadályozza az ismert, illetve ismeretlen féreg- és trójai vírusok behatolását, tömörített állományok kezelésére is alkalmas. Az AntiVir Personal Edition csak személyes használatra ingyenes.

AVG

Sokan a világ legnépszerűbb ingyenes vírusirtójának kiáltották ki az AVG-t, amely folyamatos védelmet biztosít az online támadások ellen.

Sikerét a nemzetközi minősítők által hitelesített 100%-os vírusfelismerési rátának és a könnyű kezelhetőségnek köszönheti elsősorban. Megvédi a gépet a vírusok, férgek, trójai programok támadásától, ellenőrzi a meglátogatott weboldalakat, mielőtt még megnyitnád őket, de e letöltéseket és a csevegőprogramokat is ellenőrzi. Otthoni használatra elérhető ingyenesen a weboldalon.

7 hozzászólás
deeyhaw       2012-04-09 10:35
8.
Az Avast! nagyon jó víruskereső volt pár éve, de utolérte ugyanaz a végzet, mint az AVG-t: a fejlesztői egyre több funkciót préseltek bele, és ettől lomha behemóttá kezd válni, rengeteg szoftver-inkompatibilitással. A cégnél mi legutóbb még Avast!-ot... tovább »
TothJani       2012-04-08 16:00
7.
Egyetértek szerintem is jó, és ráadásul ingyenes, igaz nem a törött Windowsokra, na de telepités után 30 napig minden windows eredeti. :)
válasz a 6. kommentre (Martongunar - 04-08)
Martongunar       2012-04-08 14:09
6.
A cikkbol hianyzik a Microsofr Security ami szerintem jobb barmelyiknel. A Norton a letezo regrosszabb virusirto nem eleg hogy nem talalja meg a virust nagyon lelassitja a gepet, nem enged be programokat. Es ha ugy dontessz hogy eleg fel napos proced... tovább »

A 4 leggyakoribb internetes átverés itthon, feketelistával - Amikor mindenképp gyanakodj!

Ne csak az online utalással légy gyanakvó, egyre több a netes svindli.
Terasz

3 alig ismert trükk, amitől gyorsabb lesz a Windows

Nem kell mindig szervizbe szaladnod, mindent letörölnöd, vagy újraformáznod a gépedet, hogy új életet lehelj az operációs rendszerbe.
Terasz
Terasz dokumentumtár

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.