kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Terasz   /  

A 3 legjobban fizető munka, amihez nem kell diploma: havi 200-at is megkereshetsz

A 3 legjobban fizető munka, amihez nem kell diploma: havi 200-at is megkereshetsz

Középfokú végzettséggel is elkaphatsz jól fizető állásokat: íme, néhány ötlet.

Szerző: Klimó Petra
Forrás: Femina.hu

Már Nyugat-Európában sem ritka, hogy a végzős középiskolások közül jó néhányan döntenek továbbtanulás helyett a munka mellett, és felsőfokú papír nélkül próbálnak meg boldogulni, vagy akár csak kihagynak néhány évet a főiskola előtt.

Ma már rég elavult az a nézet, ami szerint diploma nélkül csak alacsony presztízsű, rosszul fizető állásokat lehet megcsípni, ugyanis léteznek olyan munkák, amelyeknél a papír nem feltétel, sőt, még csak nem is indul előnnyel a diplomás pályázó.

Ráadásul ezek legtöbbjéhez elég egy sima érettségi, legfeljebb egy pár hónapos tanfolyam, és sokszor van előrelépési lehetőség is.

Értékesítő

Ha rákattintasz egy álláskereső portálra, nagy eséllyel találkozhatsz olyan hirdetéssel, ahol értékesítői munkatársat keresnek.

Az edényektől az orvosi műszereken át a kozmetikumokig mindenféle termékcsoportok előfordulnak az értékesítendő árucikkek között, a munka pedig semmiféle képzettséget nem követel.

Ugyan az úgynevezett multi level marketingnek nincs éppen jó híre a nemegyszer kemény meggyőzési stratégiát kívánó feladatok miatt, de aki teljes erőbedobással - és nem mellesleg remek értékesítői vénával - hajtja a dolgot, több százezret is megkereshet vele havonta.

Ha belépsz, egy rövid gyorstalpalón elsajátíthatod a szakma velejét, és az első pár hónapban egy profi értékesítő mellett gyakorolhatsz, amikor ugyan csupán fix minimálbért kapsz, de később jöhet a mélyvíz, amikor - a jutalékos rendszer szerint - a saját meggyőzőerődön múlik, mekkora összeget zsebelsz be havonta - a legjobb hónapokban akár 400 ezer is összejöhet.

Pénzügyi tanácsadó

Az MLM iparág munkáihoz hasonlóan pénzügyi tanácsadói álláshoz jutni sem nehéz, és ha az ember elég kitartó, nem rettentik el a kudarcok, valamint ügyesen kommunikál, akkor ezen a területen is szép összegeket vihet haza.

Ezek a világ legjobban fizető szakmái
Ezek a világ legjobban fizető szakmái
7 munkahelyi baki, ami az állásodba kerülhet7 gyakori hiba, amivel könnyen alááshatod a karrieredet15 trükk, hogy te legyél a főnök kedvenceTestbeszéd a munkahelyen15 életbevágóan fontos illemszabályKépeken a világ legbefolyásosabb nőiÍgy lehetsz népszerű a munkahelyeden!Pénzért végzett a családjával az őrült nőA férfi, aki 300 évig élt: feltalálta a fiatalság elixírjét?Csak a képeken vette észre a fotós, hogy mit fényképezett le: elállt a szava

A fizetés itt is jutalékos rendszerben történik, ezért az anyagi siker egyértelműen attól függ, hány megkötött szerződéssel büszkélkedhetsz. Épp ezért csak akkor érdemes belevágni, ha az ember felvértezi magát az esetleges kudarcok ellen is, a jó kommunikációs készségen túl pedig nem árt, ha gyakorolja a meggyőzés taktikáit, ugyanis ezek nélkül aligha lehet boldogulni ebben a szakmában.

Viszont a munkaidő rugalmas, így, ha megvannak a szakmához szükséges készségek, a befektetett energia is megtérül. Néhány éve már itthon is képeznek pénzügyi tanácsadókat, így a néhány hónapos kurzus elvégzése után Európában is elismert nemzetközi képesítést szerezhetsz.

Call centeres

Diploma és bármilyen szakirányú végzettség nélkül is jó lehetőség lehet a telefonos ügyfélszolgálati meló. Persze ennek a területnek is megvannak a nehézségei, alapvető ugyanis, hogy kitűnően kommunikálj, ügyesen kezeld a problémákat, és az is jól jön, ha magas szinten beszélsz legalább egy idegen nyelvet.

Általában egy-két hetes betanulási időszakot követően működhet a dolog élesben, ám hamar kiderülhet, ha mégsem a te világod a telefonos csevegés, itt ugyanis előbb-utóbb besokall, aki nem szeret emberekkel foglalkozni, illetve nincs meg a munkához kellő türelme. Az időbeosztás itt is lehet rugalmas, ha pedig szeretnéd kicsit megdobni az alapfizetést, megteheted hétvégi vagy esti műszakkal.

Még nincs hozzászólás

3 mondat, amivel végleg elásod magad az állásinterjún: így nem kapod meg a munkát

Fontold meg alaposan, hogy mit ejtesz ki a szádon az állásinterjú alatt!
Terasz

Állást keresel? 3 milliós támogatást igényelhetsz az államtól

A program keretében azok igényelhetik a támogatást, akik vállalkozást alapítanának.
Terasz
Terasz dokumentumtár

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.