kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Terasz   /  

10 tabu ruhadarab, amit nem viselhetsz, ha jó állást akarsz

10 tabu ruhadarab, amit nem viselhetsz, ha jó állást akarsz

Ha az állásinterjún tökéletes akarsz lenni, ezeket a ruhákat semmiképp se vedd fel.

Forrás: Femina.hu

Az állásinterjún sokszor már az első benyomás döntő lehet, mely nagymértékben függ attól is, mit veszel fel. A kinézeted sok mindent elárul, sokszor többet is, mint gondolnád. Éppen ezért az a legmeggyőzőbb, ha a betölteni kívánt munkakör, a kinézet és a személyiség egységet alkot, harmonizál egymással.

Aki például irodai adminisztratív munkára jelentkezik, nem kelt jó benyomást, ha nem odaillő öltözetben jelenik meg. Sajnos elég sokszor előfordul, hogy a hölgyek dekoltázsuk mélységével akarják bizonyítani, hogy ők a legrátermettebbek, de ez igen kevés munkakörben jelenthet valós előnyt.

A kulcsszó: ápoltság

A legfontosabb, hogy kinézeted olyan legyen, melynek alapján jövendőbeli munkáltatód könnyedén el tud képzelni a megpályázott munkakörben. Talán a legfontosabb kulcsszó az ápoltság.

Nem feltétlenül kell a legutolsó divat szerinti kosztümben megjelenned ahhoz, hogy jól el tudd adni magad. Viszont a legjobb öltözék is nézhet ki úgy, hogy a pályáztató ne akarjon veled dolgozni. Ezért ajánlatos ügyelni arra, hogy öltözéked tiszta, gyűrődésmentes és friss illatú legyen.

Ezeket ne vedd fel!

Vannak azonban ruhadarabok, melyek egyetlen célt szolgálhatnak az interjún, a kérdező szórakoztatását, így hordásukkal könnyen elérheted, hogy a kérdező egyetlen válaszodra se figyeljen, csak előre fogalmazza a sztorit a kollégáknak, hogy minél viccesebbre sikeredjen a csattanó.

Ha nem akarsz közönséges benyomást kelteni, semmiképp se viselj miniszoknyát, akár férfi, akár nő az interjúztató, csakis negatív benyomást kelthetsz vele. A magas talpú cipőkkel ugyanez a helyzet, otromba hatást keltenek, és már rég nem divatosak. Érdemes vigyázni a tűsarkú cipővel is - persze nem árt, ha kecses nőiességet ad egy enyhén magasított sarok, azonban semmiképp se tipegj égimeszelő cipőben. Ez egyrészt hiúságot tükröz, másrészt túl kacérnak mutat, nem beszélve arról, hogy, ha nem szoktál hozzá, esetlen benyomást is kelthetsz benne.

15 trükk, hogy te legyél a főnök kedvence
15 trükk, hogy te legyél a főnök kedvence
7 munkahelyi baki, ami az állásodba kerülhet7 gyakori hiba, amivel könnyen alááshatod a karrieredetEzek a világ legjobban fizető szakmáiTestbeszéd a munkahelyen15 életbevágóan fontos illemszabályÍgy lehetsz népszerű a munkahelyeden!Képeken a világ legbefolyásosabb női12 ruhadarab, ami minden nő számára tabuPénzért végzett a családjával az őrült nőA férfi, aki 300 évig élt: feltalálta a fiatalság elixírjét?

Szintén tabunak számít bármilyen ruha, mely mélyen dekoltált, illetve, akármilyen meleg is az időjárás, semmiképp se menj az interjúra spagettipántos felsőben, mely túl sokat enged láttatni a vállaidból, esetleg a hasad is kikandikál alóla egy-egy óvatlan pillanatban.

Ne viselj csípőnadrágot, és kerüld a színes harisnyákat, különös tekintettel a fehérre. Kerüld a túlságosan felvágott szoknyákat, a bőr ruhadarabokat, nem utolsósorban pedig az állatszőröket és utánzataikat.

Így kaphatod meg te a vágyott állást

Az állásinterjún nemcsak a rövidebb távú jövőd, de akár az életed is múlhat. Ha a számodra tökéletes állásra pályázol, vesd be magad - ehhez pedig nézd meg videónkat is.

Dátum: 2011. január 20.
Készítette: Femina.hu

Az apróságokra is ügyelj!

Ezen tíz tabu ruhadarab mellett azonban olyan apróságokra is figyelj, mint arra, hogy ne vegyél fel áttetsző ruhadarabot, bármi is legyen az, főként ne olyan fehérneművel, mely eltérő színű, és erőteljesen átüt rajta. A hatalmas, feltűnő ékszereket is kerüld, ne vidd magaddal a mobiltelefonodat, mint kiegészítőt, a bevásárlószatyrok pedig teljes mértékben otrombának számítanak.

Ilyen a tökéletes öltözék

Ha jó benyomást akarsz kelteni, vegyél fel kosztümnadrágot vagy szoknyát blézerrel, de a szövetnadrág is megfelel, csakúgy, mint a szövetszoknya blúzzal, ha előbbi térd fölött ér véget, vagy hosszabb. A csípőig érő felsők is előnyösek lehetnek, de egy elegánsabb kardigánnal sem teszed nevetségessé magad.

Még több tipp álláskeresőknek
Ha szeretnéd tudni, miként lehetsz a legsikeresebb jelentkező a munkaerőpiacon, böngéssz Álláskeresőknek című linkgyűjteményünkben!

Ékszereid legyenek visszafogottak és elegánsak, cipőd sötét, zárt, és nem hivalkodó, harisnyád sötét vagy testszínű, mindehhez pedig viselj elegáns kistáskát, de nagyon fontos, hogy erre is ügyelj, ne jelenj meg tarisznyával, vászontáskával, se pedig olyan kiegészítővel, melyet teletömtél, ha pedig valamit szeretnél elővenni belőle, hosszú ideig kell keresgélned, miközben a legkülönfélébb tárgyak kerülnek elő belőle.

Cikkünk Hatházi Alexa, Körösi Márta és Krista Zita Álláskeresők útikönyve című műve alapján készült, mely az Athenaeum Kiadó gondozásában jelent meg.

Még nincs hozzászólás

4 mondat, amit az állásinterjún hallani akarnak

Egy állásinterjún akár az egész jövőd is múlhat. Ha biztosra akarsz menni, a következő mondatokat is vesd be!
Terasz

3 munkahelyi tabu, ami miatt sosem kapsz fizetésemelést

Előléptetésre és magasabb fizetésre vágysz? Vigyázz, nehogy a következő hibákat elkövesd!
Terasz
Terasz dokumentumtár

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.