Befejezte! Ezért nem szinkronizál többé Szabó Sipos Barnabás

Szabó Sipos Barnabás, George Clooney magyar hangja szakmai okokkal magyarázza döntését.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szabó Sipos Barnabás a közelmúltban jelentette be, hogy nem vállal több szinkronmunkát.

A színművész 25 év szinkronizálás után döntött úgy, hogy nem kölcsönzi többé a hangját sem sorozatokhoz, sem mozifilmekhez, így ezentúl George Clooney, Eric Dane és Paul Bettany magyarítása is új színészre vár.

Véglegesnek tekinti döntését

A 48 éves színész több interjúban is megindokolta döntését. Véleménye szerint rossz irányba halad a magyar szinkronszakma, a színészek lehetetlen körülmények közt kénytelenek dolgozni, aránytalanul alacsony fizetésért. A befektetett energia és szakértelem tehát semmilyen téren nem térül meg.

Lépését azonban nem csak anyagi érdekek motiválták. Színészileg is szeretne váltani, ugyanakkor megdöbbentő elhatározásával a magyar szinkron szomorú helyzetére is szeretné felhívni a nézők figyelmét.

Barnabás befejezettnek tekinti szinkronos korszakát, október óta csak egyéb művészi munkáira és a Győri Nemzeti Színházban játszott szerepeire koncentrál.

A rajongók hiányolják a hangját

A sármos színész hangját futó sorozataiban és a mozifilmekben is pótolni kellett, a Doktor House-ban például már Varga Gábort hallhatjuk Wilson hangjaként, a Grace klinikában pedig Haás Vander Péter magyarítja a szexi Sloan doktort.

A legnépszerűbb férfi szinkronhangok

Nézegess képeket!

Elolvasom

A legnagyobb gondot azonban kétségtelenül George Clooney magyarítása adja, hiszen az amerikai sármőrt Szabó Sipos már a vészhelyzetes időkben is szinkronizálta, azóta pedig az Iszdb.hu szerint 25 alkalommal kölcsönözte Clooney-nak a hangját, sokan el sem tudják képzelni nélküle.

Clooney új filmjeit elnézve még nincs meg az utód: a Kecskebűvölőkben Szervét Tibor hangján szólalt meg, Az amerikait pedig jobb híján felirattal vetítették a mozikban.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

A rajongói természetesen nem fogadták örömmel döntését. Hívei internetes fórumokon követelik Barnabás visszatérését, sőt, még egy petíciót is indítottak a Facebookon, hogy így próbáljanak hatni kedvenc szinkronosukra.

Fotó: Europress

Ezt is szeretjük