Fotó! Íme, ő a sztárvilág legszebb nője - a tudósok szerint

A tudósok az arcforma alapján meghatározták, melyik sztár az, akinek arca a legvonzóbb mind közül.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szépség relatív, tudja ezt mindenki, mégis, a legtöbb magazin igyekszik évről évre kikiáltani az általuk legvonzóbbnak tartott sztárhölgyet.

Ám az ilyen szavazásoknál az emberek leginkább a népszerűséget, semmint a külső adottságokat veszik figyelembe. Így aztán az idők során valószínűleg minden híresebb színésznő vagy énekesnő felkerült már legalább egyszer életében egy hasonló listára.

Tudósok a tökéletesség nyomában

Nemrégiben azonban a tudósok is beálltak a listakészítők sorába. Ami különös, hogy igyekeztek kihagyni a szubjektivitást, és pusztán a méretek alapján próbálták meghatározni, melyik sztár arca a legarányosabb - egyszersmind a legszebb.

Úgy vélték, a szemek közti vízszintes távolság, illetőleg a szemek, valamint a száj közötti függőleges távolság a női vonzerő kulcsa, ezért Photoshop segítségével egy átlagos női arcon csupán ezeket a méreteket növelték vagy csökkentették. Majd diákokat kérdeztek arról, melyik fotón lévő arc jön be nekik leginkább.

Angelina vagy Shania?

Végül a legtöbb szavazatot kapott képen megmérték az arányokat, így arra a megállapításra jutottak, hogy a tökéletes arcon a szemek és a száj közötti távolság egy kicsivel több - körülbelül 36 százalék -, mint a fej függőleges hosszának harmada, a hajvonaltól az állig.

Ami pedig a vízszintes arányokat illeti: az az ideális, ha a pupillák kicsit közelebb - hozzávetőlegesen 46 százalék - vannak egymáshoz, mint a fültől fülig mért távolság fele. Ily módon már könnyen megtalálták az általuk legszebbnek tartott szépséget, aki nem más, mint Shania Twain country-énekesnő!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Szerintük a 44 éves sztár arca pontosan az általuk megállapított arányokat tükrözi, ellenben a gyönyörűnek tartott Angelina Jolie sem vízszintes, sem függőleges szempontból nem illik a képbe. No, azért persze senki ne rohanjon a plasztikai sebészhez - sok pasinak ugyanis éppen a szabálytalan szépségek jönnek be.

Ezt is szeretjük